OSALLISTUJASIVUT

Au pair


Au pair -ohjelmat tarjoavat ainutlaatuisen tilaisuuden hankkia työkokemusta, parantaa kielitaitoa ja solmia uusia ystävyyssuhteita.

Au pair työskentelee ja asuu perheessä ulkomailla. Hän hoitaa perheen lapsia ja tekee kevyitä kotitöitä. Vastineeksi työstään au pair saa isäntäperheeltään oman huoneen, ateriat ja kuukausittaisen taskurahan. Vapaapäiviä au pairilla on vähintään yksi viikossa.

Jakso au pairina tarjoaa erinomaisen tilaisuuden tutustua paikalliseen kulttuuriin ja opiskella kieltä. Monet lähtevät au pairiksi välivuotta viettämään ja tulevaisuuden suunnitelmiaan miettimään.

Pidämme au pair -jaksoon valmistautumista tärkeänä. Osallistuja saa perehdytysmateriaalia, ja hän voi ottaa meihin yhteyttä kaikissa matkaansa liittyvissä kysymyksissä. Touko- ja elokuussa järjestämme valmennustilaisuuden, jossa lähtijät tapaavat toisiaan ja aiemmin au pair -ohjelmiin osallistuneita.

Tällä hetkellä tarjonnassamme on neljä eri au pair-ohjelmaa, joiden kautta on helppo lähteä au pairiksi Euroopan ulkopuolelle. Tutustu ohjelmiin ja valitse oma vaihtoehtosi!

Au pair in America-ohjelman kautta on mahdollista lähteä au pairiksi Yhdysvaltoihin. Koordinoimme ainoana Suomessa Au pair in America-ohjelmaa, joka on yhdistänyt au paireja ja perheitä vuodesta 1986 lähtien. Au Pair in America -ohjelmassa on tarjolla yhteensä kolme erilaista ohjelmavaihtoehtoa: Au Pair in America, joka tarjoaaa mahdollisuuden toimia au pairina ja opiskella, lastenhoitoalan ammattilaisille suunnattu Au Pair Extraordinaire sekä EduCare in America, jossa on enemmän aikaa opiskeluun kuin kahdessa ensiksi mainitussa ohjelmavaihtoehdossa.

Yhdysvaltojen ohjelmissa työskennellään au pairina vuosi. Tämän jälkeen osallistuja voi halutessaan jäädä Yhdysvaltoihin kuukaudeksi matkustelemaan. Ikäraja ohjelmiin on 18–26 vuotta, joskin Au Pair Extraordinaire -ohjelmaan alaikäraja on 20 vuotta niiden hakijoiden osalta, joilla ei ole lastenhoitoalan koulutusta. 

Au pair in China-ohjelman kautta voi lähteä au pairiksi Kiinaan 3-12 kuukaudeksi. Kiinassa au pairin pääasiallisena tehtävän on opettaa perheen lapselle englantia. Perheessä on usein au pairin lisäksi esimerkikis kodinhoitaja. Kiinaan au pairiksi lähtevä järjestää ja maksaa itse matkansa, mutta saa perheeltä au pair-jakson jälkeen oleskelun kestosta riippuen matkakorvauksia takaisin. Perhe myös kustantaa ja järjestää au pairille vakuutuksen. Ikäraja ohjelmaan on 18-29 vuotta.

Au Pair in Australia -ohjelmassa on mahdollista viipyä Australiassa puolesta vuodesta vuoteen, esimerkiksi ensin au pairina 6 kk ja sen jälkeen käyttää loppuajan muihin töihin tai matkusteluun. Ikäraja on 19–30 vuotta ja ohjelmaan voivat hakea myös pojat.

Au Pair in New Zealand suuntautuu Uuteen-Seelantiin. Oleskelu voi kestää 3–12 kuukautta, ja ikäraja on 18–27 vuotta.

Kaikista au pair-ohjelmistamme löytyy lisätietoja ohjelmakohtaisilta sivuilta pudotusvalikosta sekä tämän sivun vasemmasta reunasta.

Tutustu valikoimaamme ja hae! Maailma odottaa!

 MIKSI ALLIANSSI?


Allianssi on Työministeriön nimittämä au pair -toimintaa koordinoiva taho Suomessa ja yksi kansainvälisen au pair -järjestö International Au Pair Associationin (IAPA) perustajajäsenistä.

Kohdemaassa osallistujan tukena ovat lisäksi huolella valitut yhteystoimistot.

Yhteystoimistomme noudattavat myös IAPA:n ohjesääntöjä, jotka takaavat laadukkaan ja turvallisen palvelun niin perheille kuin au paireille.


Au pair Suomeen


Allianssin nuorisovaihto ei välitä au paireja Suomeen.

Lisätietoja Usein kysyttyä -valikosta.


kokemuksia