OSALLISTUJASIVUT

Au pair IN eurOPE


Au Pair in Europe -ohjelman kautta voi lähteä au pairiksi moniin Euroopan maihin. Kohdemaasta ja vuodenajasta riippuen oleskelu voi kestää 6–12 kuukautta, kesällä on tarjolla rajoitetusti myös 1-4 kuukauden kesäpaikkoja. Au pair -paikkoja Eurooppaan on tarjolla ympäri vuoden.

Au pairin työaika on yleensä noin 30 tuntia viikossa, ja viikoittainen työaika jakautuu useimmiten viiden tunnin työpäiviin. Työaika vaihtelee kuitenkin jonkin verran maittain. Maakohtainen työaika kerrotaan kunkin kohdemaan sivulla (ks. alla). Tarvittaessa osallistuja toimii lapsenvahtina parina iltana viikossa. Vapaapäiviä on vähintään yksi viikossa. Vapaapäivä ei välttämättä sijoitu viikonloppuun.

Vastineeksi työstään au pair saa oman huoneen ja ateriat perheessä sekä taskurahan, jonka suuruus vaihtelee jonkin verran kohdemaittain. Maakohtainen vähimmäistaskuraha kerrotaan kunkin kohdemaan sivulla (ks. alla).

Espanjaan, Isoon-Britanniaan, Italiaan, Itävaltaan ja Ranskaan on tarjolla tavallisten au pair paikkojan ohella au pair+ -paikkoja. Au pair+ -jaksossa osallistuja työskentelee noin 35–40 tuntia viikossa ja saa korvaukseksi työstään hieman tavallista suuremman taskurahan.

Suosittelemme, että lähtijä osallistuu kohdemaassa kielikurssille. Kielikurssit tarjoavat kielen oppimisen ohella mainion tilaisuuden tutustua muihin au paireihin. Joissain kohdemaissa kielikurssille osallistumista edellytetään. Au pair saa tiedot kielikursseista saavuttuaan isäntäperheensä luo. Kaikissa kohdemaissa au pair voi itse vapaasti valita, minkä tyyppiselle ja hintaiselle kurssille osallistuu. Joissain kohdemaissa järjestetään myös maksuttomia kielikursseja.

Kohdemaan yhteystoimisto järjestää au paireille toimintaa vaihtojakson aikana. Yhteystoimiston kautta osallistujat saavat myös tietoa toisista au paireista kohdemaassa.

Kohdemaat

Alle on koottu linkit maakohtaisille sivuille. Yksittäinen sivu sisältää tietoa Au pair in Europe -ohjelman toiminnasta kyseisessä kohdemaassa. On tärkeää tutustua maakohtaiseen tietoon sen maan osalta, johon haluaa lähteä au pairiksi.

 


KUKA VOI HAKEA?


Hakeaksesi ohjelmaan sinun tulee täyttää alle listatut yleiset vaatimukset sekä kohdemaan hakuehdot, jotka löytyvät maakohtaiselta sivulta (linkit maakohtaisille sivuille löytyvät yltä).

 • Olet 18–27-vuotias Suomen kansalainen.
 • Olet naimaton.
 • Sinulla on kokemusta kotitöistä ja lastenhoidosta.
 • Sinulla ei ole rikosrekisteriä.

Lastenhoitokokemukseksi käy esimerkiksi lastenvahtina toimiminen, päiväkodissa tms. työskentely tai vaikkapa lasten harrastustoiminnan ohjaaminen.

Sujuvaa kielitaitoa ei vaadita, mutta englannilla tai kohdemaan kielellä pitää pystyä kommunikoimaan. Tupakoimattomuus ja ajokortti ovat eduksi.


MILLOIN?


Au pairiksi voi lähteä ympäri vuoden. Joskus matkaan pääsee lähtemään lyhyelläkin varoitusajalla.

Kesäkaudella on rajoitetusti tarjolla kesäpaikkoja, joiden kesto on vähintään kolme kuukautta. Vähimmäismittaisen jakson tulee sijoittua touko–syyskuuhun. 

Yleensä au pairina työskennellään 6–12 kuukautta.Näiden aikarajojen puitteissa hakija voi itse päättää, kuinka pitkäksi ajaksi au pairiksi hakee.

Useimmat perheet haluavat au pairin 9–12 kuukaudeksi. Eniten etsitään sellaisia au paireja, jotka aloittavat työskentelyn elo–syyskuussa ja työskentelevät vähintään toukokuun loppuun saakka.

Mitä pidempään olet valmis olemaan perheessä, sitä helpommin isäntäperhe löytyy! Jos haluat johonkin tiettyyn kaupunkiin, pyrimme huomioimaan toivomuksesi.

Ohjelmaan tulee hakea 2–4 kuukautta ennen toivottua aloitusaikaa.


MITÄ MAKSAA?


Allianssin ohjelmamaksu 370 euroa maksetaan ohjelmaan hakemisen yhteydessä. Hintaan sisältyy:

 • ohjelmaan sijoittaminen
 • henkilökohtainen palvelu koko hakuprosessin ja ohjelmaan osallistumisen ajan
 • etuja ja alennuksia
 • ohjelmakohtainen opas
 • lähtijävalmennus (touko- tai elokuussa)
 • kattava ohjelma- ja maakohtainen infopaketti
 • oikeus käyttää nuorisovaihdon osallistujasivuja
 • osallistumistodistus.

Ohjelmamaksu kattaa myös seuraavat yhteystoimistomme palvelut kohdemaassa:

 • huolella valittu perhe
 • taskurahaa vähintään 50 euroa viikossa
 • oma huone ja ateriat
 • mahdollisuus osallistua kielikurssille
 • kohdemaan yhteystoimiston tuki ja palvelut koko oleskelun ajan.
Jos hakija peruu itse lähtönsä tai ei toimita hakuprosessissa tarvittavia liitteitä, ohjelmamaksua ei palauteta. Jos emme pysty sijoittamaan hakijaa, palautamme ohjelmamaksun vähennettynä 30 euron toimistokuluilla.

Lennot ja vakuutuksen lähtijä järjestää ja maksaa itse.

Koska osallistuja saa vastineeksi työstään taskurahan lisäksi ateriat ja majoituksen, hänellä ei ohjelmaan lähtiessään tarvitse olla suuria summia rahaa säästössä.


MITEN HAETAAN?


1. Täytä Allianssin nuorisovaihdon sähköinen hakulomake ja maksa ohjelmamaksu verkkomaksuna. Laita hakulomakkeeseen sähköpostiosoite, jota luet säännöllisesti.

2. Saat tunnukset Allianssin nuorisovaihdon osallistujasivuille, josta löytyvät tarkemmat ohjeet hausta ja liitteistä.Osallistujasivuilla on paljon hyödyllistä tietoa ulkomailla työskentelystä.

3. Toimita meille seuraavat liitteet osallistujasivujen ohjeiden mukaisesti:

 • sähköinen Au Pair Attachment -lomake 
 • 1 hymyilevä passikuva
 • vähintään yksi lastenhoitotodistus
 • luonnesuositus
 • vähintään 2 kuvaa hakijasta lasten tai oman perheen parissa
 • kopio passista tai valokuvallisesta henkilötodistuksesta
 • terveys- tai lääkärintodistus (joka ei ole yli kahta vuotta vanhempi!)
 • rikosrekisteriote.

4. Tarkistamme hakemuksen Allianssissa. Kun olemme saaneet kaikki tarvittavat liitteet, lähetämme hakemuksen kohdemaahan. Pääset tutustumaan osallistujasivujen lähtijäinfoon.

5. Ilmoitamme sinulle sähköpostitse tai puhelimitse, kun saamme kohdemaasta vahvistuksen sijoittumisesta. Sinun tulee järjestää matkat kohdemaahan.  

Hakulomakkeeseen

Ohjelman ehdot:

 • Allianssin au pair -ohjelmamaksu on 370 euroa, joka maksetaan hakiessa.
 • Mikäli hakija peruu itse lähtönsä, ei toimita hakuprosessissa tarvittavia liitteitä tai ole itse aktiivisesti mukana hakuprosessissa hankaloittaen näin isäntäperheeseen sijoittumista, maksua ei palauteta.
 • Mikäli Allianssi ei pysty sijoittamaan hakijaa kolmen kuukauden sisällä (kesähakijoiden kohdalla yhden kuukauden sisällä) toivotusta aloitusajasta, palautetaan hänen maksamansa maksu vähennettynä 30 euron toimistokuluilla.
 • Au pair maksaa itse matkansa kohdemaan ja kotimaan välillä sekä vastaa mahdollisista oleskelu- ja työlupiin, ja perheen vaihtoon liittyvistä kustannuksista.
 • Vastuunrajoitusehto: Allianssin vahingonkorvausvastuu hakijaa kohtaan rajoittuu maksetun maksun määrään (korkeintaan 370 euroa).

MIKSI OSALLISTUA?


Au Pair in Europe -ohjelmassa pääset tutustumaan paikalliseen perhe-elämään kohdemaassa ja saat mainion tilaisuuden hankkia arvokasta työkokemusta, parantaa kielitaitoasi ja solmia uusia ystävyyssuhteita."No, perheen mamma oli minua vastassa portilla ja ryntäsi kaulaani. "Benevuta Sanna!" Olin kyllä hieman hämilläni italialaisesta temperamentista ympärilläni. Puheen sorina ja käsien heiluttelu oli valtava - ensimmäinen hauska ja lämmin kokemus italialaisista. Uudessa kodissani minua odotti isä ja suloinen tyttö, joka riensi ujostelematta luokseni, ja veti minut minulle tarkoitettuun huoneeseen. Laitettuani tavarat paikoilleen, menimme kaikki ruokapöytään jonne minulle oli varattu oma paikka"

Lue lisää kokemuksia Au Pair in Europe -ohjelmasta


Lisätietoja ohjelmasta


vaihto(at)alli.fi

puh. 044 416 5209 (9-16)OHJELMA LYHYESTI


Ikäraja: 18–27/30 v

Oleskeluaika: 3–12 kk

Aloitus: ympäri vuoden

Hakuaika: 2–4 kk ennen toivottua aloituspäivää

Maksut: Allianssin ohjelmamaksu 370 e

Taskuraha: väh. 50 e/vk

Maat: Espanja, Irlanti, Islanti, Iso-Britannia, Italia, Ranska, Saksa


AJANKOHTAISTA


Välivuosi au pairina? Vielä ehdit hakea useimpiin Euroopan kohteisiin!

kokemuksia