OSALLISTUJASIVUT

GO BRITAIN


Go Britain -ohjelman kautta voi lähteä hotellityöhön Isoon-Britanniaan 4–12 kuukaudeksi.

Ohjelmassa on mukana hotelleja eri puolilla Ison-Britannian kaunista maaseutua sekä pienemmissä kaupungeissa. Työpaikkoja ei ole suurissa kaupungeissa, mutta joidenkin Keski-Englannin kaupunkien (esim. Manchester, Birmingham, Chester, Coventry, Oxford) lähettyville on mahdollista sijoittua.

Hotelleissa on tarjolla erilaisia työtehtäviä. Osallistuja voi työskennellä esimerkiksi ravintolassa, baarissa, kahvilassa, keittiössä, huonesiivouksessa, portieerina, kuljettajana, kiinteistöhuollossa tai vastaanotossa. Useimmat sijoittuvat tarjoilijoiksi tai ns. general assistenteiksi. General assistantin työtehtävät vaihtelevat sen mukaan, millaisissa tehtävissä kulloinkin tarvitaan apua. Huonesiivoukseen eli housekeepingiin suoraan hakevan on myös hyvä pitää mielessä työn rankkuus ja runsaat työtunnit sitoutuessaan tehtävään. 

Työtehtävät vaihtelevat hotelleittain. Osallistujan kielitaito ja aikaisempi työkokemus vaikuttavat usein myös tarjottuihin työtehtäviin. Tehtäviin vaikuttaa myös se kuinka pitkään työsuhteeseen osallistuja on valmis sitoutumaan. Työnkuvan suhteen voi esittää toivomuksia, mutta toivomuksissa kannattaa olla realistinen. Esimerkiki enemmän vastuunottoa vaativiin tehtäviin kuten vastaanottovirkailijaksi ei kannata hakea vain kolmeksi kuukaudeksi, sillä  tehtävään vaaditaan pitkä perehdytysjakso. Vastaanottotyöhön sijoittumiseksi vaaditaan myös erittäin sujuvaa englanninkielen taitoa sekä aikaisempaa työkokemusta.

Hyväksyttyään työtarjouksen ja omat työtehtävänsä hakija aina sitoutuu työskentelemään kyseissä hotellissa sovitun ajan.

Työtä tehdään 30–50 tuntia viikossa työtilanteen mukaan. Keskimääräinen työaika noin 40 tuntia viikossa, ja työtä tehdään keskimäärin 5–6 päivänä viikossa. Osallistujilta edellytetään joustavuutta työaikojen suhteen. Työ on usein vuorotyötä ja työajat epäsäännölliset. Ylityöt korvataan joko vapaa-aikana tai rahana. Työskentely hotellissa on usein fyysisesti melko raskasta, mutta samalla myös hyvin antoisa ja avartava kokemus.

Majoitus ja ruokailu

Ohjelman kaikki työnantajat majoittavat työntekijänsä. Yleensä työntekijät majoitetaan hotellien henkilökuntaa varten varattuihin 2–3 hengen huoneisiin tai erilliseen asuntolaan. Majoitus ei ole samaa tasoa kuin hotellin asiakkaiden majoitus vaan se voi olla hyvinkin vaatimaton. Normaalisti työnantaja perii majoituksesta pientä korvausta, joka vähennetään suoraan palkasta. Useimmiten työntekijät saavat päivittäiset ateriat hotellista.

 Hotel Garden

Palkkaus 

Kauttamme Isoon-Britanniaan hotellityöhön lähtevät nuoret solmivat työnantajan kanssa normaalin työsuhteen. Heille maksetaan vähintään minimipalkkaa
(5,60 Englannin puntaa tunnilta 18–20-vuotiaille ja 7,05 Englannin puntaa tunnilta 21-vuotiaille ja sitä vanhemmille). Palkan suuruus vaihtelee jonkin verran sen mukaan, millaisia viikoittaiset työtuntimäärät ovat. Palkasta käteen jäävän summan suuruuteen vaikuttaa se, kuinka suurta korvausta työnantaja perii majoituksesta.

Palkasta jää käteen mahdollisten verojen, majoitusvähennysten ja muiden kulujen jälkeen yleensä vähintään noin 120 Englannin puntaa (noin 140 euroa) viikossa.


KUKA VOI HAKEA?


Hakeaksesi ohjelmaan sinun tulee täyttää seuraavat vaatimukset:
 • Olet 18–30-vuotias EU-kansalainen.
 • Osaat englantia vähintään keskitasoisesti, ja englannin kielen taitosi on vähintään yleiseurooppalaista B2-tasoa. Arvioi kielitaitosi (.doc)
 • Sinulla on työkokemusta palvelualalta (mieluiten hotelli- tai ravintola-alalta, mutta myös muu asiakaspalvelu- ja palvelutyö käy)

Ohjelmaan osallistuminen edellyttää hyvää käytännön kielitaitoa sekä kykyä oppia nopeasti ja työskennellä itsenäisesti.

Henkilökunta vaihtuu hotelleissa usein, ja työyhteisöt ovat yleensä hyvin monikulttuurisia, joten työntekijöiltä edellytetään avointa mieltä ja sopeutumiskykyä uusiin työtehtäviin, vaihtelevaan työrytmiin sekä muihin kulttuureihin.

Ohjelmaan on mahdollista hakea kaverin kanssa yhdessä. Tällöin hakijalta edellytetään erityistä joustavuutta työpaikan sijainnin ja työtehtävien suhteen, sillä yhdessä hakevia on vaikeampaa sijoittaa kuin yksin hakevia. Yhdessä hakevien tulee merkitä sähköisen hakemuksen Other information -kohtaan, kenen kanssa hakee ohjelmaan.


MILLOIN?


Hakijat sijoittuvat yleensä ohjelmaan nopeasti ympäri vuoden, joskin sesongista riippuen sijoitukset voivat tulla nopeallakin varoitusajalla. Vähiten työpaikkoja on tarjolla joulu-, tammi- ja helmikuussa.

Oleskelu kestää vähintään neljä kuukautta ja enintään vuoden. Tämän aikarajan puitteissa hakija voi itse päättää, kuinka pitkään työsuhteeseen hakee. Yleensä työantajat toivovat, että marras–helmikuussa aloitettaessa solmitaan vähintään kuuden kuukauden mittainen työsuhde.

Ohjelmaan tulee hakea 2–3 kuukautta ennen toivottua aloituspäivää.


MITÄ MAKSAA?


Allianssin ohjelmamaksu 370 euroa maksetaan ohjelmaan hakemisen yhteydessä. Ohjelmamaksuun sisältyy:

 • ohjelmaan sijoittaminen
 • henkilökohtainen palvelu koko hakuprosessin ja ohjelmaan osallistumisen ajan
 • etuja ja alennuksia
 • ohjelmakohtainen opas
 • lähtijävalmennus (touko- tai elokuussa)
 • kattava ohjelma- ja maakohtainen infopaketti
 • oikeus käyttää nuorisovaihdon osallistujasivuja
 • osallistumistodistus
Jos hakija peruu itse lähtönsä, ohjelmamaksua ei palauteta. Jos emme pysty sijoittamaan hakijaa, palautamme ohjelmamaksun vähennettynä 30 euron toimistokuluilla.

Yhteystoimiston sijoitusmaksu 173 Englannin puntaa maksetaan työpaikan löydyttyä. Sijoitusmaksuun sisältyy:

 • sijoittaminen hotellityöhön 4–12 kuukaudeksi
 • yhteystoimiston tuki käytännön asioissa koko oleskelun ajan

Lennot ja vakuutuksen jokainen lähtijä järjestää ja maksaa itse.

Lähtijän on hyvä varata mukaan rahaa vähintään kuukauden elinkustannuksiin, sillä hän saattaa saada ensimmäisen palkan vasta kuukauden työskentelyn jälkeen.


MITEN HAETAAN?


1. Täytä Allianssin nuorisovaihdon sähköinen hakulomake ja maksa ohjelmamaksu verkkomaksuna. Laita hakulomakkeeseen sähköpostiosoite, jota luet säännöllisesti.

2. Saat tunnukset Allianssin nuorisovaihdon osallistujasivuille, josta löytyvät tarkemmat ohjeet hakemiseen ja tarvittavien liitteiden toimittamiseen. Osallistujasivuilla on paljon hyödyllistä tietoa ulkomailla työskentelystä.

3. Toimita meille seuraavat liitteet osallistujasivujen ohjeiden mukaisesti:

 • sähköinen Hotel Work Attachment -lomake 
 • CV eli ansioluettelo
 • yksi hymyilevä kasvokuva
 • 2 työtodistusta
 • (tapauksissa joissa työkokemusta ei ole kun yhdeltä työnantajalta tarvitaan 1 työtodistus ja 1 luonnesuositus)
 • kopio passista tai valokuvallisesta henkilötodistuksesta
 • terveys- tai lääkärintodistus (joka ei ole yli kahta vuotta vanhempi!)

4. Tarkistamme hakemuksen Allianssissa. Kun olemme saaneet kaikki tarvittavat liitteet ja lähetämme hakemuksen kohdemaahan. Pääset tutustumaan osallistujasivujen lähtijäinfoon.

5. Ilmoitamme sinulle sähköpostitse tai puhelimitse, kun sinulle tulee työtarjous.

6. Saatuamme kohdemaasta vahvistuksen sijoittumisesta sinun tulee maksaa sijoitusmaksu ja järjestää matkat kohdemaahan.  

Hakulomakkeeseen

Ohjelman ehdot:

 • Allianssin ohjelmamaksu on 370 euroa, joka maksetaan hakiessa.
 • Mikäli hakija peruu itse lähtönsä tai ei toimita hakuprosessissa tarvittavia liitteitä, maksua ei palauteta.
 • Mikäli Allianssi ei pysty sijoittamaan hakijaa kuukauden sisällä toivotusta aloitusajasta, palautetaan maksettu maksu vähennettynä 30 euron toimistokuluilla.
 • Hakija maksaa itse matkansa kohdemaan ja kotimaan välillä sekä vastaa mahdollisista työpaikan vaihtoon liittyvistä kustannuksista.
 • Vastuunrajoitusehto: Allianssin vahingonkorvausvastuu hakijaa kohtaan rajoittuu maksetun 370 euron maksun määrään.
HousekeepingUK

MIKSI OSALLISTUA?


Työskentely hotellissa on suosittu tapa viettää kesää tai välivuotta ulkomailla. Palvelualan työkokemuksesta ja sujuvasta kielitaidosta on monesti korvaamatonta hyötyä kotimaassa työpaikkaa etsittäessä. Työskentely hotellissa tarjoaa myös mainion mahdollisuuden saada työkavereista uusia ystäviä.

 "Oon tutustunu ihmisiin enemmän, ja saanu jopa hyvän kaverin. Lydia on kanssa töissä ravintolassa, ja ollaan hengailtu vapaa-ajallakin. Se on Brasiliasta, ja se kutsu jo mut käymään kun se joskus menee kotiin. On kiva että on joku parempiki kaveri eikä vaan tuttavuuksia. Meillä on uus hotellijohtaja. Se on päättäny tehdä uudistuksia, mm. uudet kokolattiamatot (toisessa rakennuksessa on jo), maalia, muita korjauksia ja sit isoin: yhteinen tila. Ruoanlaittomahdollisuus, jääkaappi, tv, tilaa hengailla. Pääsee jopa laittaan ruokaa, kumma kyllä mä kaipaan sitä. Oon huomannu että englantilainen aamiainen ei oo mua varten :D älyttömän raskas, ei tuu kauheen hyvä olo. Jugurttia ja mysliä ja kuivattuja hedelmiä, huomattavasti parempi. :)"

Lue lisää kokemuksia Go Britain -ohjelmastaGo Britain

Hotellityö


OHJELMA LYHYESTI


Ikäraja: 18–30 v

Oleskeluaika: 4–12 kk

Aloitus: Ympäri vuoden

Hakuaika: 2–3 kk ennen toivottua aloituspäivää

Maksut: Allianssin ohjelmamaksu 370 e + yhteystoimiston sijoitusmaksu 180 £ (n. 210 e)

Taskuraha: väh. 600 e/kk


AJANKOHTAISTA


Välivuosi hotellitöissä on erinomainen tapa kehittää kielitaitoa ja tienata siinä sivussa! Ohjelmaan voi hakea ympäri vuoden ja toivotun aloitusajankohdan voi päättää oman aikataulun mukaisesti.

kokemuksia