OSALLISTUJASIVUT

KOKEMUKSIA - VAPAAEHTOISTYÖ


Näiltä sivuilta löydät kertomuksia vapaaehtoistyöstä. Tutustu tarinoihin ja innostu!


EUROoppalainen vapaaehtoispalvelu evs

 

 


 EVS-ohjelman 20. juhlavuoden kunniaksi kokosimme vapaaehtoisten tarinoita kertovan julkaisun.

 

Anna työskenteli EVS-vapaaehtoisen Itävallassa. Tutustu Annan mietteisiin jakson puolivälistä.

Tutustu Emman kuulumisiin EVS-jaksolta Makedoniasta

Mette on viettänyt Ranskassa jo viisi kuukautta ja työskennellyt monenlaisissa tehtävissä.

Henna työskenteli EVS-vapaaehtoisena lastenkodissa Armeniassa. Hän kirjoitti kuulumisiaan, kun takana oli vähän yli kuusi kuukautta Armeniassa ja vaihtojaksoa jäljellä hieman yli kuukausi.

Annen EVS-matka suuntautui Lounais-Espanjaan, jossa hän työskenteli loukkaantuneiden eläinten hoitoon erikoistuneessa keskuksessa.

Outi työskenteli Italiassa vapaaehtoisena muutamissa eri kohteissa. Outi kertoo, että kohteen vaihtuessa tunteet myllersivät.

Anna-Erica vietti vuoden vapaaehtoisena lasten päiväkodissa Montenegrossa. Anna-Ericaa kertoo, että vaihtojakson aikana hän oppi rakastamaan Montenegroa ja sen ihmisiä.

Bettina vietti EVS-jakson Romaniassa ja lähetti reissusta muutamia kuvia. Terveisissään Bettina toteaa, että kaikki on mennyt vaihdossa hienosti.

Tuomas vietti vuoden Slovakiassa. Hän kertoo, että vaihtojakso huipentui upeisiin festivaaleihin vanhaa maalaistaloa ympäröivällä niityllä.

Helenan EVS-terveiset ovat Tanskasta. Helena kirjoittaa, että työssä 
TV-asemalla on ollut mahdollista kokeilla monia eri työtehtäviä.

Liisi kirjoitti kuulumisiaan Unkarista, kun kotiinpaluu häämötti viikon päässä. "Vuosi on ollut kenties elämäni paras", Liisi kommentoi terveisissään.

Ilona suuntasi vapaaehtoistyöhön EVS-ohjelman kautta Makedoniaan. Jaksoon liitttyi mm. radiossa työskentelyä.

Paula kertoi,  että EVS-aika Kreikassa sai aikaiset kouluaamut ja lähenevät kokeet tuntumaan kaukaisilta. 

Anni oli EVS -vapaaehtoisena Italiassa ja toteaa sen olleen kokemus, jonka jokaisen täytyisi kokea

Sini sai EVS-aikanaan hyviä ystäviä ja kertoo kokemukseen olleen täynnä hauskoja hetkiä.

Inari sai vuoden vapaaehtoisajastaan loistavan kokemuksen ja sanoo ettei vaihtaisi aikaa pois mistään hinnasta.

Liisi kertoo, että neuvo "Vapaaehtoisvuotesi tulee olemaan juuri sellainen, miksi sinä sen teet" on ollut hänelle elintärkeä.

Julian tarinoita vapaaehtoistyöstä Espanjassa.

EVS-kokemus Makedoniasta.

Tutustu koosteeseen EVS-vapaaehtoisten kokemuksista 


Kansainväliset vapaaehtoisleirit


Teppo lähti Moldovaan kuukaudeksi toteuttamaan pitkäaikaista haavettaan vapaaehtoistyöstä.

Heini osallistui kahdelle vapaaehtoisleirille Taiwanissa. Taiwanin hän valitsi leirikohteekseen osaksi maan eksoottisuuden vuoksi ja osaksi mielenkiintoisen työn takia.

Lilli osallistui vapaaehtoisleirille Belgiassa. "Työleiri on ehdottomasti oiva tilaisuus kokea jotain uutta ja odottamatonta", Lilli kommentoi.

Juhani vietti kaksi viikkoa historiallisella vapaaehtoisleirillä Italiassa. Hän kertoo, että työ vaihteli rehevöityneiden linnojen ja kirkkojen puhdistamisesta pintapuoliseen arkeologiseen toimintaan.

Taru osallistui vapaaehtoisleirille Kreikassa. Hän kertoo, että oli ensimmäisenä työaamuna valmis lähtemään maitojunalla takaisin. Mieli muuttui kuitenkin pian, Taru kirjoittaa.

Hetan vapaaehtoisleirimatka suuntautui Liettuaan. Leiriläiset opettivat 10 päivän ajan kieliä lapsille leirikeskuksessa Kaunasian kaupungin lähettyvillä.

Rita työskenteli Meksikossa leirillä merikilpikonnien suojelutyössä. Rita kertoo, että leiri täytti hänen odotuksensa suurenmoisesti.

Lotta osallistui vapaaehtoisleirille Pohjois-Puolassa. Tiivis yhteiselo kohotti ryhmähenkeä ja kahden viikon aikana leiriläisistä tuli hyviä ystäviä, Lotta kertoo

Essi vietti 17 päivää teinileirillä Keski-Ranskassa kylässä nimeltä Volvic. Hän kertoo, että leirin päättyessä hyvästely ilman kyyneliä oli mahdotonta.

Suvi osallistui vapaaehtoisleirille Saksassa. Hän kertoo, että päätös lähteä leirille Saksaan syntyi, kun opiskelun päätyttyä oli aikaa matkustaa, muttei suurta matkakassaa.

Karin selvisi Saksaan saakka monien mutkien kautta Ecotopia-festaria järjestämään: " Äkkiseltään sitä ei uskoisi, mutta kolmeen viikkoon mahtui koko tunteiden kirjo inside-huumorista ärtymykseen ja kyyneleisiin."

Johanna työskenteli ympäristönsuojeluleirillä Zlot-nimisen kylän tienoilla Serbiassa. Johanna epäilee, että leiriläisten siivousretket kylän keskustaan herättivät paikallisissa asukkaissa hilpeyttä.

Laura kirjoittaa, että vapaaehtoisleiri Tansaniassa antoi hänelle ikimuistoisten hetkien ohella paljon kokemusta erilaisten ihmisten kanssa toimimisesta ja sopeutumisesta.

"Sawadee" osallistui leirille Thaimaassa ja matkusteli leirin päätyttyä muutaman leiriläisen kanssa. "Thaimaassa kaikki oli uutta ja ihmeellistä", hän kommentoi.

Katri osallistui Tsekeissä leirille, jolla kunnostettiin vanhaa linnaa. Katrin mukaan parasta oli uusiin ihmisiin tutustuminen.

Tujia osallistui kaksiviikkoiselle vapaaehtoisleirille Turkin Ankarassa. Tuija kertoo, että tunsi jo ensimmäisenä iltana kuuluvansa leiriporukkaan.

Matleena lähti vapaaehtoisleirille Intiaan ja sanoo että palaisi takaisin milloin vain. Leirin aikana hän pääsi ottamaan osaa mm. kahteen hääseremoniaan.

               Vapaaehtoisleirillä Intiassa

Hetan vapaaehtoisena työleirillä Liettuasa ja kertoo, että kokemus kasvatti häntä monella tasolla ja laittoi miettimään omia arvojaan.

Noora kuvailee vapaaehtoistyötään Ranskassa kokemusrikkaana, antoisana ja hauskana matkana.

Katriina sai kansainväliseltä vapaaehtoisleiriltä ystäviä, joiden kanssa on pitänyt tiiviisti yhteyttä leirin jälkeen.


Medium term volunteer mtv


Pauliina vietti kaksi viikkoa vapaaehtoisleirillä Intiassa. Reissussa pärjää joustavalla asenteella ja maalaisjärjellä.

Rita ja Sara osallistuivat korealaisen vapaaehtoistöjärjestön tulovalmennukseen ennen MTV-projektejaan.

Amanda lähti  puoleksi vuodeksi Intiaan vapaaehtoistyöhön. Amandan blogia voi lukea sekä suomeksi että ruotsiksi.

Heini lähti noin kolmeksi kuukaudeksi Keniaan vapaaehtoistyöhön. Hän opetti Maaiu Mahiu-nimisessä kylässä englantia paikallisella yläasteella

Riikka suuntasi MTV-vaihtoon Ecuadoriin opintoihinsa kuuluvaa harjoittelua suorittamaan. Hän kertoo, että työ katulasten päiväkeskuksessa oli todella antoisaa.

Sini työskenteli viisi viikkoa naisten keskuksessa Jaipurissa, Luoteis-Intiassa. Merkinnässään vaihtojakson viimeiseltä viikonlopulta hän kirjoittaa, että kokonaisfiilis on hyvä.

Johanna lähti kahdeksi kuukaudeksi MTV-vapaaehtoiseksi Keniaan. Vaihtojakson aikana hän osallistui kansainväliselle vapaaehtoisleirille ja työskenteli orpokodissa nimeltä Watoto Wema.

Anni lähetti kuulumisiaan Koreasta, kun kolmen kuukauden vaihtojaksosta oli kulunut noin kuukausi. Kirjoituksessaan Anni muistelee, että ennen matkaa oli jännitystä ilmassa.

Inka ja Riikka viettivät MTV-jakson Ugandassa. Luettavissa on niin juuri ennen vaihtoon lähtemistä kuin vapaaehtoisjakson viimeisenä kuukautena kirjoitettuja kuulumisia.

Riikan kuulumiset ovat Vietnamista. Hän kirjoittaa, että työ kehitysvammaisten nuorten toimintakeskuksessa on ollut melko haasteellista, mutta kiehtovaa.

Anna lähti vapaaehtoiseksi Keniaan ja sai sieltä unohtumattomia kokemuksia ja elinikäisiä ystäviä. Matka opetti häntä monella tapaa.

Timo oli reilut kolme kuukautta vapaaehtoisena Thaimaassa. Matkalla hän kertoo tutustuneena aitoon paikalliseen kulttuuriin.

 Anni oli Keniassa orpokodissa vapaaehtoisena ja kirjoitti blogia.

 Henri  oli Keniassa vapaaehtoisena. "Oon todellakin löytäny itseni siihen Afrikkaan jota haluan elää ja oppia!" hän kirjoittaa blogissaan. Henrin kokemuksista Keniassa voit lukea täältä.

 

 

 

 


AMERICAN CONSERVATION EXPERIENCE


Siri lähti ACE-ohjelman kautta Yhdysvaltoihin vapaaehtoistyöhön. Lue erilaisista seikkailuista ja ikimuistoisista kokemuksista hänen blogistaan.

Leena suuntasi Kalliovuorille vapaaehtoistyöhön. Hän kertoo, että kokemuksensa oli jotain sanoikuvaamatonta.


kansainväliset nuorisovaihdot


Amanda, Emelie, Ninette ja Laura osallistuivat kansainväliseen nuorisovaihtoon Ranskassa. Kaikille jäi leiristä positiivinen kuva, ja jokainen sai uusia ystäviä ja unohtumattomia kokemuksia.

Anni, Annika, Marie ja Hanna viettivät kaksi viikkoa purjehdusleirillä Saksassa ja Ranskassa. He oppivat käytännön purjehdustaitoja sekä tutustuivat uusiin ihmisiin, ja kaiken kaikkiaan leiri olikin mieleenpainuva kokemus!Kokemuksia maailmalta


 Tutustu koosteeseen vapaaehtoistyökokemuksista maailmalla.


kokemuksia