OSALLISTUJASIVUT

KOKemuksia - WORK EXPERIENCE


Tältä sivulta voit lukea muiden nuorten kokemuksia ulkomailla työskentelystä.


Ready for Life


Ready for Life -ohjelmaan osallistuneiden kokemuksia voit lukea julkaisusta 'Ready for Life - Osallistujien kokemuksia 2014-2016'

Osallistujien kokemuksia Italian Celanosta voit lukea 5 syytä lähteä työharjoitteluun Italiaan -artikkelista, johon olemme koonnet parhaat syyt lähteä työharjoitteluun juuri Celanoon.    

Sykysllä 2016 Berliinissä työharjoittelussa olleen Reetan kokemuksista voit lukea Sakki ry:n blogissa

Ready for Life-ohjelman edeltejiä olivat EU-rahoitteiset  Intercultural Learning Experience ILE- ja Improving Intercultural Competence IIC. Osa Ready for Life-kohteista on samoja kuin aikaisemmilla ohjelmakausilla. Tutustu alta aikaisemmin maailmalla olleiden kokemuksiin.


SWAP CANADA


Hannen terveiset ovat SWAP Canda -ohjelmasta, jossa matkustellaan ja työskennellään Kanadassa. Pilvenpiirtäjien keskeltä Torontosta Hanne kirjottaa, että ensimmäinen työpäivä on takana ja sopiva kämppä löytynyt.


OREGON INTERnSHIP USA


Anna lähti Oregon Internship USA -ohjelman kautta Portlandiin. Lue hänen ikimuistoisesta kesästään Yhdysvalloissa ja elämästä paikallisen perheen kanssa. 


WORK EXPERIENCE GERMANY


Helmi vietti Saksassa kaksi kuukautta lapsiperheille suunnatussa matkailumaatilalla.

 

 

Tiina lähti saksaan töihin ja keroo muun muassa valmistelleensa hääjuhlaa ja palvelleensa vieraita.

Suvi neuvoo Saksaan töihin lähteville, että ei kannata stressailla vaan pitää mieli avoinna, niin pärjää.

IIC JA ILE


IIC-hankkeet ovat ILE-hankkeiden jatkohankkeita. IIC- ja ILE-hankkeet ovat Euroopan unionin Leonardo da Vinci- apurahaohjelman alla toimivia hankkeita 18-35-vuotiaille työttömille, työttömyysuhassa ja työelämässä tai -harjoittelussa oleville nuorille aikuisille.

 

IIC I-hanke (2012-2013)

Ensimmäisen uuden nimen alla toimineen IIC-hankkeen kautta lähti syksyllä 2012 ja keväällä 2013 yhteensä 36 työharjoittelijaa ulkomaille. Koostetta harjoittelijoiden kokemuksia pääsee lukemaan tästä linkistä

Lisäksi hankkeeseen osallistunut Anna kertoo oppimispäiväkirjassaantyöstään maahanmuuttoyksikössä Espanjan Sevillassa.

Myös Sevillassa työharjoitteluun osallistunut Inka puolestaan kertoo omassa oppimispäiväkirjassaan työstään paikallisella radioasemalla.

 

IIC II-hanke (2013-2014)

Toisen IIC-hankkeen myötä lähti syksyllä 2013 ja keväällä 2014 yhteensä 24 nuorta aikuista eri alojen työharjoitteluun Espanjaan, Italiaan, Ranskaan ja Saksaan. Koosteita harjoittelijoiden kokemuksista maailmalta pääset lukemaan tästä linkistä.

Tutustu myös keväällä 2014 matkailualan työharjoittelun Espanjassa tehneen SInin blogiin.

ILE-hanke (2007–2008)

AnniRiikkaAnita ja Tanja osallistuivat kielikurssille ja työharjoitteluun Espanjan Sevillassa. Siinä missä Riikka työskenteli harjoittelijana vapaaehtoisjärjestössä, Tanjan työharjoittelupäivät vierähtivät hotellin ravintolassa tarjoilijana.

Elisa, Marita ja Roosa lähtivät kielikurssille ja työharjoitteluun Plymouthiin, Isoon-Britanniaan. Kuuden viikon mittaisen ILE-jakson aikana he ehtivät kokea monenlaista.

ILE II -hanke (2008–2010)

NettaJenniMari ja Pekka osallistuivat viikon kielikurssille ja kahdeksan viikon työharjoitteluun Espanjassa. Kaikkien mielestä oma kielitaito koheni reissussa.

Alise vietti ILE-jakson Berliinissä, Saksassa. Kielikurssin jälkeen hän työskenteli harjoittelijana yliopistossa. "Työ oli monipuolista ja jokainen päivä erilainen", Alise kirjoittaa.

ILE III -hanke (2009–2011)

Tommi kertoo työharjoittelustaan hotelissa Espanjassa. Hän sanoo, että sai ILE-reissustaan itsevarmuutta ja uusia näkökulmia elämäänsä ja työhönsä Suomessa.

Rosita ja Ilona osallistuivat ILE-jaksoon Ranskassa ja jakavat kirjoituksissaan kokemusiaan työharjoittelusta. Rosita osallistui harjoitteluun golfhotellissa ja llona kylpylähotellissa.

ILE IV - hanke (2010-2012)


Niina ja Veera kertovat työharjoittelustaan Ranskassa ja mitä kaikkea oppivat siellä ollessaan. Työtoverit jäivät ikävöimään Niinaa ja toivovat hänen tulevan heitä moikkaamaan mikäli palaa vielä Montpellieriin.

VilmaMarieJukka sekä Annika kertovat erillaisista kokemuksistaan Saksassa niin kielikursseista kun työharjoittelujaksoistakin. Töitä löytyi niin hotelleista kun toimistoistakin.

ILE V -hanke (2011-2012)

"Opin paljon sekä työhön liittyviä aspekteja, että itsestäni tämän harjoittelujakson aikana. Työmaailma rationalisoitui, eikä tunnu enää mustalta aukolta."

"Kaikki toimistolla oli tosi kiinnostuneita minusta ja Suomesta. Kommunikoin joka päivä usean ihmisen kanssa vaikka en vielä osaakaan sanoa kovin paljon espanjaksi. Iloisella ja ystävällisellä asenteella täällä pääsee todella pitkälle."

Lue lisää mitä Saara, Katri-Leena, Jaana ja Emilia kertovat kokemuksistaan Espanjan Sevillassa täältä.

* * *

"Tämä matka on kasvattanut minua todella paljon ja nyt tiedän, että pärjään omillani."

"Pari ensimmäistä viikkoa menivät todella nopeasti. Opin kieltä paljon, koska melkein kukaan ei ymmärtänyt englantia, joten minun oli pakko yrittää puhua."

Hanna, Mari ja Arina lähtivät työharjoitteluun hotellitöihin Ranskaan. Lue lisää heidän kokemuksistaan tästä.

* * *

MiraInka ja Laura kertovat kokemuksistaan Irlannissa tässä.

Lue tästä Paulan työharjoittelusta valokuvaajan apulaisena.  


kokemuksia