OSALLISTUJASIVUT

Miksi allianssi?


Miksi lähteä maailmalle juuri Allianssin nuorisovaihdon kautta? Tässä neljä mielestämme keskeistä syytä:

1. Kokenut nuorisovaihto-ohjelmien järjestäjä

Olemme järjestäneet nuorisovaihtoa vuodesta 1993 lähtien, ja kauttamme on lähtenyt maailmalle jo yli 15 000 nuorta aikuista. Olemme kokenut ja asiantunteva nuorisovaihto-ohjelmien järjestäjä.

Voittoa tavoittelemattomana tahona pystymme tarjoamaan monipuolisen ohjelmavalikoiman järkevään hintaan.  Osa ohjelmistamme on Erasmus+-tuettuja eikä niihin osallistumisesta aiheudu lähtijälle kuluja.

Ohjelmiimme osallistuneet ovat tervetulleita osallistumaan nuorisovaihdon toiminnan kehittämisen ja aktiivitoimintaan kotimaahan paluun jälkeen. 

2. Henkilökohtaista palvelua

Tarjoamme henkilökohtaista palvelua läpi hakuprosessin ja ohjelmaan osallistumisen. Neuvomme mielellämme osallistujia kaikissa ohjelmiimme osallistumiseen liittyvissä kysymyksissä. Olemme hakijoiden tukena jo sopivan ohjelman valitsemisesta lähtien aina kotimaahan paluuseen asti..

3. Panostamme perehdytykseenja tukeen

Tavoitteenamme on, että vaihtojakso on osallistujalle mahdollisimman antoisa. Osallistujien käytössä on laaja sähköinen  perehdytysmateriaalimme ja mahdollisuus osallistua touko- ja elokuussa järjestettäviin yhteisiin lähtijävalmennuksiin matkaan valmistautumista varten. Useisiin ohjelmiin kuuluu myös ennen lähtöä järjestettävä ohjelmakohtainen lähtijätapaaminen ja/tai  kohdemaassa oleskelun alussa järjestettävä orientaatiojakso.

4. Huolella valitut yhteistyökumppanit

Toimimme huolella valittujen yhteistyökumppaneiden kanssa. Paikallinen yhteystoimisto on osallistujan tukena koko kohdemaassa oleskelun ajan. Useat yhteystoimistot järjestävät perehdytystä ohjelman alussa sekä säännöllisiä tapaamisia osallistujille.

Allianssin nuorisovaihto on yksi kansainvälisen au pair -järjestö International Au Pair Associationin eli IAPA:n perustajajäsenistä. IAPA on perustettu vuonna 1994 kehittämään au pair -välitystä entistä turvallisemmaksi ja sisällöltään monipuoliseksi kulttuurivaihdoksi. Vain IAPA:n tarkat laatukriteerit täyttävät järjestöt voivat olla sen jäseniä. Suomessa Allianssi on työministeriön nimittämä au pair -toimintaa koordinoiva taho. 

Allianssin nuorisovaihto on myös eurooppalaisten vapaaehtoistyöjärjestöjen kattojärjestö Alliance of European Voluntary Service Organisations -verkoston suomalaisjäsen ja lähettää ja vastaanottaa vapaaehtoisia tämän verkoston jäsenten ja partnereiden kanssa. Useat partnerijärjestömme ovat toimineet jo vuosikymmenten ajan, joten heillä on vankka kokemus vapaaehtoisten vastaanottamisesta.

Allianssin nuorisovaihto on jäsenenä Kansainvälisen Vapaaehtoistyön KaVa-verkostossa, jossa kuuluvat myös Kansainvälinen Vapaaehtoistyö KVT sekä Maailmanvaihto-ICYE. Verkosto on yhteisesti määritellyt Laatukriteerit kansainväliseen vapaaehtoistyöhön.  

Alliance
 

 
 

  

   


blogit


Tutustu tarinoihin maailmalta blogisivuillamme.
  


kokemuksia