OSALLISTUJASIVUT

Kielikurssi Irlanti


SINUSTAKO ERINOMAINEN ENGLANNIN TAITAJA?
OPISKELE ENGLANTIA ELOISASSA GALWAYSSA.  

Englanti on maailman neljänneksi puhutuin kieli. Sitä puhuu äidinkielenään lähes 400 miljoonaa ihmistä. Lisäksi englanti on maailman opetetuin ja ymmärretyin kieli, jota käytetään useammin toisena tai vieraana kielenä kuin mitään muuta kieltä. Englanti on muun muassa kaupan, tekniikan ja kulttuurin tärkein kieli sekä internetin valtakieli. Nykymaailmassa hyvä englannin kielen taito on yhä tärkeämpi valtti työelämässä. Olisiko hyödyllistä oppia englantia paremmin?

Irlannin länsirannikon helmi Galway on vilkas kulttuurikeskus ja eläväinen yliopistokaupunki. Kaupungin 75 000 asukkaasta noin viidesosa onkin opiskelijoita. Galwayn sydän on Shop Streetin kävelykatu, jolla voi ihastella erilaisia esityksiä niin kesäisin kuin talvisin. Tunnelmallisen vanhan kaupungin kapeilta kujilta löytyy lukuisia kauppoja, ravintoloita ja pubeja, joissa voi nauttia elävästä musiikista. Myös ympäröivä luonto ja meri ovat olennainen osa Galwayn viehätystä.

Kuvankauniin Galwaynlahden sekä Corrib-joen ansiosta Galwayssa on erinomaiset edellytykset  meloa, purjelautailla, sukeltaa tai vaikka purjehtia. Ehdottomasti parasta Galwayssa ovat kuitenkin sen avoimet ja ystävälliset asukkaat sekä rento ilmapiiri. Länsirannikon lumo, runsas perinteisen irkkumusiikin ja muun elävän musiikin tarjonta sekä vilkas pubielämä vetävät Galwayhin väkeä kaikkialta maailmasta.

Irlannissa voit räätälöidä juuri itsellesi sopivan kielikurssin, sillä tarjolla on erilaisia kurssi- ja majoitusvaihtoehtoja. Halutessasi voit hoitaa majoituksen myös itse ja varata kauttamme ainoastaan kielikurssin. Matkaan voit lähteä minä tahansa sinulle sopivana vuodenaikana.

Lisätietoa ohjelmasta: vaihto(at)alli.fi, puh. 044-416 5208.

 

KIELIKOULU

Kielikoulu sijaitsee mainiolla paikalla Galwayn keskustassa kauniisti entisöidyssä 1700-luvun myllyrakennuksessa. Koulun ikkunoista avautuu näkymä Galwayn halki kulkevalle Corrib-joelle. Etäämpänä siintävät Galwaynlahti ja sen joutsenet. Rakennuksessa on kielikoulun lisäksi kahvila sekä suosittu ravintola.

Koulu perustettiin vuonna 1987, kun pieni ryhmä opettajia halusi tarjota ulkomailta tuleville englannin kielen oppijoille laadukasta ja oppilaan tarpeisiin keskittyvää opetusta. Vuosien varrella toiminta on laajentunut ympärivuotiseksi, opettajien määrä on kasvanut yli 20:een, ja keskimääräinen viikoittainen oppilasmäärä 150:een, mutta laatu on yhä toiminnan lähtökohta.

Kaikilla opettajilla on korkeakoulututkinto ja englannin kielen opettamiseen vaadittava pätevyys. Opettajien tärkeimmät valintakriteerit ovat kokemus englannin kielen opettamisesta sekä vieraiden kielien ja kulttuurien tuntemus. Motivoituneet opettajat nauttivat työstään ja ovat sitoutuneita auttamaan oppilasta saavuttamaan tavoitteensa.

Kurssien lisäksi kielikoulu järjestää oppilaille yhteistä vapaa-ajanohjelmaa vähintään kaksi kertaa viikossa. Vapaa-ajanohjelmana on tarjolla esimerkiksi kaupunkikierroksia, irkkutanssikursseja, pubi-iltoja, elokuvailtoja ja viikonloppuretkiä.

KURSSIT

Peruskielikurssilla opiskellaan englantia 20 oppituntia (à 45 min) viikossa. Peruskielikurssin lisäksi tarjolla on myös intensiivikursseja (30 oppituntia viikossa), eri ammattialojen englannin kursseja ja erilaisiin kielikokeisiin valmistavia kursseja. 

Ennen ensimmäistä oppituntia opiskelija tekee koululla testin, jolla arvioidaan hänen kielitaitonsa. Testituloksen mukaan osallistuja sijoitetaan oikeaan ryhmään. Tasoryhmiä on tarjolla kahdeksan. Ryhmässä on korkeintaan 12 opiskelijaa.

Kursseilla keskitytään kehittämään keskustelutaitoa ja itsensä ilmaisemista niin suullisesti kuin kirjallisestikin. Myös kuullun ja luetun ymmärtämisen parantaminen on kurssin keskeisiä tavoitteita. Taitojen kehittämiseksi oppilas saa jokaisella oppitunnilla tilaisuuksia harjoitella kielenkäyttöä käytännön tilanteissa. Lisätietoja kursseista ja kielikoulusta löydät tästä  (pdf).

MAJOITUS

Kielikurssin ajaksi opiskelijat majoitetaan isäntäperheisiin. Isäntäperheet valitaan sen perusteella, että he ovat ystävällisiä, vieraanvaraisia ja halukkaita majoittamaan ulkomaisia vieraita. Irlantilaisessa perheessä asuessaan oppilas saa tilaisuuden harjoittaa käytännön kielitaitoaan, tavata tavallisia irlantilaisia sekä tutustua heidän elämäntyyliinsä. Heinä-elokuussa kielikoulun kautta on mahdollista varata majoitus myös opiskelija-asuntolaan, jossa ruoka valmistetaan itse yhteisessä keittiössä. Omatoimiset kielikurssimatkaajat voivat halutessaan järjestää majoituksen itse, esimerkiksi paikallisessa hostellissa tai hotellissa. Pitkään viipyvät voivat vuokrata Galwaysta huoneen tai asunnon. 


Kuka voi hakea?


Hakeaksesi ohjelmaan sinun tulee täyttää seuraavat vaatimukset:
 • Olet vähintään 17-vuotias EU-kansalainen
 • Olet kiinnostunut kehittämään englannin kielen taitoasi

Lisäksi hakijan edellytetään olevan motivoitunut, joustava sekä sopeutumiskykyinen.


Milloin?


Kurssin voi aloittaa minä tahansa maanantaina juhlapyhiä lukuun ottamatta. Eniten oppilaita kielikoulussa on kesäkuukausina. Hakijat sijoittuvat yleensä kielikurssille nopeasti ympäri vuoden. Suosittelemme kuitenkin, että haet ohjelmaan vähintään kuukautta ennen toivottua aloituspäivää. 


Mitä maksaa?


Allianssin ohjelmamaksu 150 euroa maksetaan hakemisen yhteydessä. Ohjelmamaksuun sisältyy:
 • ohjelmaan sijoittaminen 
 • henkilökohtainen palvelu koko hakuprosessin ja ohjelmaan osallistumisen ajan
 • lähtijävalmennus (touko- tai elokuussa)
 • kattava ohjelma- ja maakohtainen infopaketti
 • oikeus käyttää nuorisovaihdon osallistujasivuja ja muita etuja
 • osallistumistodistus

Jos hakija peruu itse lähtönsä, ohjelmamaksua ei palauteta. Jos emme pysty sijoittamaan hakijaa, palautamme ohjelmamaksun vähennettynä 30 euron toimistokuluilla.

Yhteystoimiston kielikurssi- ja majoitusmaksut maksetaan kielikurssipaikan varmistuttua. Maksuihin sisältyy: 

 • kielikurssi
 • majoitus kielikurssin ajan puoli- tai täysihoidolla
 • vapaa-ajanohjelmaa
 • todistus kurssin suorittamisesta
 • yhteystoimiston tuki koko ohjelman ajan

Kielikurssi- ja majoitusmaksujen suuruus vaihtelee kurssin viikottaisen tuntimäärän sekä valitun majoitusvaihtoehdon mukaan. Sesonkiaikana kesä-elokuussa majoitusmaksut ovat hieman suuremmat kuin muulloin. Omatoimiset kielikurssimatkaajat voivat halutessaan varata kauttamme pelkän kielikurssin ja järjestää majoituksen itse, esimerkiksi paikallisessa hostellissa tai hotellissa.

Kielikurssi- ja majoitusmaksujen lisäksi oppilas maksaa 55 euron järjestelymaksun, 55 euron sijoitusmaksun (jos varaa kauttamme majoituksen) sekä 50 euron kurssikirjamaksun. 

Lennot ja matkavakuutuksen lähtijä järjestää ja maksaa itse.

Voit tutustua kurssihinnastoon sekä majoitusvaihtoehtoihin tarkemmin täältä

Esimerkkihintoja

Englannin kurssi (20h/vk á 45 min), perhemajoitus puoli- hoidolla (syys-toukokuu), kurssikirjat +järjestelymaksu, sijoitusmaksu ja Allianssin ohjelmamaksu

Kesto               

Kurssi

        

Kurssikirjat   
+järjestelymaksu

Majoitus
+sijoitusmaksu

    

Allianssin
ohjelmamaksu

Yhteensä            
 2 viikkoa
 360  50 + 55
 340 + 55
 150 1010 €
 3 viikkoa
 540  50 + 55
 510 + 55
 150

1360 €

Englannin intensiivikurssi (30h/vk á 45 min), kurssikirjat, järjestelymaksu ja Allianssin ohjelmamaksu

Kesto               

Kurssi       

  

Kurssikirjat

+järjestelymaksu   

Allianssin ohjelmamaksu
Yhteensä            
 2 viikkoa
 500  50 + 55
 150  755 €
 3 viikkoa
 750  50 + 55
 150

1005 €


Miten haetaan?


1. Täytä Allianssin nuorisovaihdon sähköinen hakulomake ja maksa ohjelmamaksu verkkomaksuna. Laita hakulomakkeeseen sähköpostiosoite, jota luet säännöllisesti.

2. Saat tunnukset Allianssin nuorisovaihdon osallistujasivuille, josta löytyvät tarkemmat ohjeet hakemiseen ja tarvittavien liitteiden toimittamiseen. Osallistujasivuilla on paljon hyödyllistä tietoa. 

3. Toimita meille seuraavat liitteet osallistujasivujen ohjeiden mukaisesti:

 •  kielikoulun hakulomake 

4. Tarkistamme hakemuksen Allianssissa. Pääset tutustumaan osallistujasivujen lähtijäinfoon.

5. Ilmoitamme sinulle sähköpostitse tai puhelimitse, kun saamme kohdemaasta vahvistuksen sijoittumisestasi. Sinun tulee maksaa sijoittumismaksu ja järjestää matkat kohdemaahan.  

Hakulomakkeeseen

Ohjelman ehdot:

 • Allianssin ohjelmamaksu on 150 euroa, joka maksetaan hakiessa.
 • Jos hakija peruu itse lähtönsä, maksua ei palauteta.
 • Jos Allianssi ei pysty sijoittamaan hakijaa kuukauden sisällä toivotusta aloitusajasta, palautetaan maksettu maksu vähennettynä 30 euron toimistokuluilla.
 • Hakija maksaa itse matkansa kohdemaan ja kotimaan välillä.
 • Vastuunrajoitusehto: Allianssin vahingonkorvausvastuu hakijaa kohtaan rajoittuu maksetun 150 euron maksun määrään.
 
 Ohjelma lyhyesti


Ikäraja: 17+ v

Oleskeluaika: 2-25 vk

Aloitus: maanantaisin

Hakuaika: 1-3 kk ennen toivottua aloituspäivää

Kokonaishinta: 2 viikkoa alk.  1010 €. Hintaan sisältyy Allianssin ohjelmamaksu, kielikurssi- ja majoitusmaksut, kurssikirjat, sijoitusmaksu ja järjestelymaksu.


kokemuksia