OSALLISTUJASIVUT

kielikurssi itävalta


OPISKELE SAKSAA WIENISSÄ

Syvenny saksan saloihin! Lähde opiskelemaan saksaa eläväiseen kulttuurikaupunkiin Wieniin. Voit räätälöidä kielikurssin toiveidesi mukaan. Saksaa puhuu äidinkielenään 120 miljoonaa ihmistä. Saksa on myös yksi EU:n pääkielistä, joten sen oppiminen avaa ovia työelämässä. Lisäksi saksa on merkittävä kulttuurin ja tieteen kieli. Itävallassa puhutaan monien asiantuntijoiden mielestä kauneinta ja melodisinta saksaa.

Keski-Euroopan helmi Wien on Euroopan tunnetuimpia ja kauneimpia kaupunkeja. Wien on kautta aikojen ollut kuninkaallisten asuinkaupunki, josta käsin on hallittu laajoja alueita. Siksi Wienistä löytyy uskomaton määrä palatseja, bulevardeja ja toinen toistaan upeampia puutarhoja. Wien on kuitenkin kaukana museoituneesta kaupungista, jonka vetovoima perustuu loistokkaaseen menneisyyteen. Wien on eläväinen ja kekseliäs suurkaupunki, joka on Euroopankin mittapuulla poikkeuksellisen kosmopoliittinen ja avomielinen. Vierailijat otetaan ympäri vuoden avosylin vastaan.

Wieniin kannattaa lähteä, koska opiskelun ohella siellä voi tutustua upeisiin nähtävyyksiin ja lukuisiin museoihin, tehdä laatuostoksia laidasta laitaan, nautiskella niin suolaisia kuin makeitakin herkkuja, istuskella Euroopan vanhimmissa ja tunnetuimmissa kahviloissa sekä rentoutua Bermudan kolmion baareissa. Wienin viehätystä lisäävät myös huippuluokan antiikkitorit sekä erilaiset markkinat, kuten joulu- ja pääsiäismarkkinat. Erinomaisen klassisen musiikin tarjonnan lisäksi Wienissä pääsee nauttimaan uudemmastakin musiikista. Musikaalit, rock- ja popkonsertit sekä jazzravintolat tarjoavat monipuolista ohjelmaa, josta jokainen löytää omansa.

Voit tutustua elämään Wienissä esimerkiksi tämän videon avulla.

KIELIKOULU

Vuodesta 1988 lähtien toiminut arvostettu ja tunnustettu kielikoulu tunnetaan laadukkaista kursseista, oivallisesta oppimisympäristöstä ja nykyaikaisista opetusvälineistä. Kaiken toiminnan keskiössä on oppilaiden tarpeiden täyttäminen. Tiloiltaan moderni kielikoulu sijaitsee 15 minuutin matkan päässä Wienin keskustasta, ja sinne pääsee kätevästi julkisilla liikennevälineillä. Oppilaiden käytössä on tietokoneluokka, multimedia-kirjasto ja kahvila. Viime vuonna koululla oli yhteensä 1600 oppilasta yli 50 eri maasta. Kerralla koulussa opiskelee keskimäärin 100 oppilasta. Opettajia on vuodenajasta ja tarpeesta riippuen 25-60. 

Motivoituneet ja pätevät opettajat puhuvat kaikki saksaa äidinkielenään ja kehittävät osaamistaan säännöllisesti. Jokaista ryhmää opettaa päivittäin kaksi tai kolme opettajaa, jotta opetus olisi mahdollisimman monipuolista ja innostavaa. Ryhmäkoko on peruskurssilla keskimäärin 8-12 oppilasta ja intensiivikurssilla 5-8 oppilasta. Ennen kurssin alkua oppilas tekee kielitestin, jotta opettajat voivat arvioida kielitaidon tason ja sijoittaa hänet heti kurssin alussa tasonsa mukaiseen ryhmään. Kursseilla opiskellaan "Hochdeutschia" eli standardisoitua saksan yleiskieltä.  Videon kielikoululaisena olosta voit nähdä täällä.

KURSSIT

Kurssivaihtoehdoista voi valita juuri itselle sopivimman vaihtoehdon. Saksaa opiskellaan pienissä kansainvälisissä ryhmissä, joissa pääsee samalla tutustumaan toisiin oppilaisiin ja heidän kulttuureihinsa. Oppituntien lisäksi kielikoulu järjestää 5 tuntia viikossa erilaisia kulttuuri- ja vapaa-ajanohjelmia, kuten opastettuja kaupunkikierroksia, wienervalssikursseja, juhlia ja urheiluaktiviteetteja. Peruskurssilla saksaa opiskellaan 25 oppituntia viikossa. Kurssilla keskitytään kielioppiin, lauserakenteisiin ja sanavaraston kehittämiseen. Myös luetun ja kuullun ymmärtäminen sekä kirjalliset harjoitukset ovat tärkeä osa kurssin rakennetta. Erityisesti kurssilla keskitytään siihen, että oppilaat harjoittelevat puhumista mahdollisimman paljon. Opiskelijoita rohkaistaan puhumaan saksaa sekä opettajan että luokkatovereiden kanssa.

Peruskielikurssin lisäksi tarjolla on esimerkiksi intensiivikursseja (35 oppituntia viikossa), yksityistunteja, liike-elämän saksan kursseja ja erilaisia kielikokeisiin valmistavia kursseja. Kurssivalikoimaan kuuluu myös kielen ja musiikin opiskelun yhdistävä kurssi, jolla opiskellaan kielen lisäksi musiikkia Wienin konservatoriossa. Tuntivalikoimassa on soitto- ja laulutunteja sekä musiikin teoriaa. Kesäisin nuorille järjestetään omia kielikursseja. Lisätietoa nuorten kesäkursseista löytyy täältä  (pdf).  

 

MAJOITUS

Saat valita haluatko majoittua isäntäperheeseen, soluasuntoon vai kielikoulun asuntolaan, jossa tarjolla on sekä soluasuntoja että yksiöitä. Isäntäperheeseen majoittuva voi valita joko aamiaisen tai puolihoidon. Kielikoulun asuntolaan majoittuva voi halutessaan varata lisämaksusta aamiaisen tai puolihoidon. Kaikissa asuntolan asunnoissa on keittiö, josta löytyy perusastiasto ja ruoanlaittovälineet. Lisätietoa majoituksesta löytyy täältä (pdf).


kuka voi hakea?


Hakeaksesi ohjelmaan sinun tulee täyttää seuraavat vaatimukset:
 • Olet vähintään 16-vuotias EU-kansalainen.
 • Olet kiinnostunut kehittämään saksan kielen taitoasi

Lisäksi hakijan edellytetään olevan motivoitunut, joustava sekä sopeutumiskykyinen. Vasta-alkajille sopivat kurssit käynnistyvät kerran kuussa.


milloin?


Hakijat sijoittuvat yleensä kielikurssille nopeasti ympäri vuoden. Ohjelman voi aloittaa minä tahansa maanantaina.

Oleskelu voi kestää vähintään viikon ja enintään 52 viikkoa. Tämän aikarajan puitteissa hakija voi päättää oleskelun keston itse.

Ohjelmaan tulee hakea noin kuukausi ennen toivottua aloituspäivää.


mitä maksaa?


Allianssin ohjelmamaksu on 150 euroa maksetaan ohjelmaanhakemisenyhteydessä. Ohjelmamaksuun sisältyy:

 • ohjelmaan sijoittaminen 
 • henkilökohtainen palvelu koko hakuprosessin ja ohjelmaan osallistumisen ajan
 • ohjelmakohtainen opas 
 • lähtijävalmennus (touko- tai elokuussa)
 • kattava ohjelma- ja maakohtainen infopaketti
 • oikeus käyttää nuorisovaihdon osallistujasivuja ja muita etuja
 • osallistumistodistus.

Jos hakija peruu itse lähtönsä, ohjelmamaksua ei palauteta. Jos emme pysty sijoittamaan hakijaa, palautamme ohjelmamaksun vähennettynä 30 euron toimistokuluilla.

Yhteystoimiston kielikurssi- ja majoitusmaksu maksetaan kielikurssipaikan varmistuttua. Kielikurssi- ja majoitusmaksuun sisältyy: 

 • kielikurssi (25/35 oppituntia viikossa) & 5 tuntia viikossa kulttuuriohjelmaa
 • majoitus kielikurssin ajan
 • todistus kurssin suorittamisesta
 • kielikoulun multimedia-kirjaston käyttöoikeus
 • kielikoulun laatima sanastovihko
 • internetin käyttöoikeus
 • Wien-opaskirja
 • kielikoulun alennuksiin oikeuttava opiskelijakortti
 • yhteystoimiston tuki koko ohjelman ajan.

Kielikurssi- ja majoitusmaksun suuruus vaihtelee kielikurssin viikottaisen tuntimäärän sekä valitun majoitusvaihtoehdon mukaan. Majoituksen voi ottaa myös esimerkiksi vain ensimmäiseksi viikoksi ja etsiä itse paikan päällä majoituksen jatkoon.

Täytettyäsi hakulomakkeen saat vielä lisätietoa kursseista ja majoitusvaihtoehdoista ja pääset valitsemaan itsellesi sopivimman vaihtoehdon.

Kurssihinnaston avulla voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin. Lisätietoa hinnoista löytyy täältä  (pdf).    

Lennot ja vakuutuksen lähtijä järjestää ja maksaa itse.

Esimerkkihintoja

Peruskurssi 25 oppituntia + 5 tuntia kulttuuriohjelmaa/vko, majoitus kielikoulun asuntolassa kahden hengen huoneessa, ei aterioita.

Kesto
Kurssi
Majoitus
 Allianssin ohjelmamaksu
 Yhteensä
 1 viikko
 270 151  150 571 €
 2 viikkoa
 440 302  150  892 €
 3 viikkoa
 610  453  150 1213 €
 4 viikkoa
 780  604  150 1534 €
 lisäviikko  170      

 


miten haetaan?


1. Täytä Allianssin nuorisovaihdon sähköinen hakulomake ja maksa ohjelmamaksu verkkomaksuna. Laita hakulomakkeeseen sähköpostiosoite, jota luet säännöllisesti.

2. Saat tunnukset Allianssin nuorisovaihdon osallistujasivuille, josta löytyvät tarkemmat ohjeet hakemiseen ja tarvittavien liitteiden toimittamiseen. Osallistujasivuilla on paljon hyödyllistä tietoa ulkomailla työskentelystä.

3. Toimita meille seuraavat liitteet osallistujasivujen ohjeiden mukaisesti:

 • kielikoulun hakulomake 
 • yksi passikuva.

4. Tarkistamme hakemuksen Allianssissa. Kun olemme saaneet kaikki tarvittavat liitteet, lähetämme hakemuksen kohdemaahan.Pääset tutustumaan osallistujasivujen lähtijäinfoon.

5. Ilmoitamme sinulle sähköpostitse tai puhelimitse, kun saamme kohdemaasta vahvistuksen sijoittumisestasi. Sinun tulee maksaa sijoittumismaksu ja järjestää matkat kohdemaahan.  

Hakulomakkeeseen

Ohjelman ehdot:

 • Allianssin ohjelmamaksu on 150 euroa, joka maksetaan hakiessa.
 • Mikäli hakija peruu itse lähtönsä, maksua ei palauteta.
 • Mikäli Allianssi ei pysty sijoittamaan hakijaa kuukauden sisällä toivotusta aloitusajasta, palautetaan maksettu maksu vähennettynä 30 euron toimistokuluilla.
 • Hakija maksaa itse matkansa kohdemaan ja kotimaan välillä sekä vastaa mahdollisista työpaikan vaihtoon liittyvistä kustannuksista.
 • Vastuunrajoitusehto: Allianssin vahingonkorvausvastuu hakijaa kohtaan rajoittuu maksetun 150 euron maksun määrään.

Lisätietoa ohjelmasta: vaihto(at)alli.fi, puh. 044-4165208.

 ohjelma lyhyesti


Ikäraja: 16+ v

Oleskeluaika: 1-52 vk

Aloitus: maanantaisin, vasta-alkajien ryhmät käynnistyvät kerran kuussa

Hakuaika: 1-3 kk ennen toivottua aloituspäivää

Kokonaishinta: alk. 571 euroa viikko, sisältää Allianssin ohjelmamaksun sekä kielikurssi- ja majoitusmaksut.

kokemuksia