OSALLISTUJASIVUT

Kielikurssi Japani


Ohjelmassa opiskellaan japanin kieltä Sapporossa, Japanin pohjoisosassa. Hakijan tulee osallistua vähintään viikon kielikurssille ja kurssia on mahdollista pidentää lisäviikoilla aina kolmeen kuukauteen asti. Ohjelman voi aloittaa minä tahansa maanantaina, jos on opiskellut aikaisemmin japania. Jos et ole opiskellut aikaisemmin japania, voit aloittaa alkeiskurssin kerran kuukaudessa. Alkeis- ja peruskurssien lisäksi kielikoululla on mahdollista osallistua erilaisille kulttuurikursseille, kuten perinne-, muoti- tai popkulttuurikursseille.

Kielikurssin aikana opiskellaan japania vähintään 15 oppituntia (à 50 min) viikossa viiden päivän ajan. Jos haluat opiskella japania vielä intensiivisemmin, on kielikoululla mahdollista ottaa myös yksityistunteja. Kielikoulun vahvuus on sen pienet luokkakoot, jotka mahdollistavat oppilaiden aktiivisemman osallistumisen tunneilla. Opiskelu tapahtuu enintään kuuden hengen ryhmissä. Japanin kielen oppitunnit pidetään aamupäivällä, ja iltapäivällä on mahdollisuus osallistua erilaisiin aktiviteetteihin. Kesäisin ja talvisin on mahdollista osallistua myös kesä- ja talvikursseille.

 

Tutustu lisätietoon erilaisista kurssivaihtoehdoista sekä hinnastoon. Hinnaston yläpuolelta olevasta pudostusvalikosta voit valita rahayksikön.

Kielikoulu

Sapporon keskustassa sijaitsevan kielikoulun mukavat luokkahuoneet luovat täydellisen tunnelman tehokkaalle opiskelemiselle sekä hyvälle oppilaan ja opettajan väliselle kontaktille. Luokkahuoneiden lisäksi kielikoulussa on myös washitsu, joka on rentouttava japanilaistyylinen huone, missä voit viettää aikaa ja esimerkiksi pelata pelejä muiden oppilaiden kanssa. Kaikissa huoneissa on pääsy internetiin langattoman WiFi-yhteyden kautta. Kielikoulussa on myös tietokonehuone, jota oppilaat voivat käyttää.

Koulun oppilaat tulevat ympäri maailmaa ja koulun ilmapiiri on hyvin kansainvälinen. Kielikoulu järjestää oppilaille omakustannehintaan erilaisia kulttuurikokemuksia ja aktiviteettejä, joiden kautta voi tutustua hyvin Hokkaidon alueen nähtävyyksiin, kulttuuriin ja paikallisiin ihmisiin. Aktiviteetteihin osallistuminen tarjoaa myös hyvän tilaisuuden harjoitella japania käytännössä. Kielikurssin aikana voi osallistua esimerkiksi teeseremoniaan, sushikurssille tai tutustua vaikkapa tarkemmin japanilaiseen miekkailuun kendoon.

Sapporo

Kielikoulu sijaitsee Sapporon keskustassa Japanin pohjoisimmalla saarella Hokkaidolla, missä luonto ja kaupunki ovat harmoniassa. Sapporo on Hokkaidon suurin kaupunki ja sen väkiluku on 1,9 miljoona. Sapporo on Japanin viidenneksi suurin kaupunki ja tunnettu vuoden 1972 talviolympialaisistaan. Kaupungissa on miellyttävä ilmasto eikä siellä ole samanlaista väentungosta kuin muissa Japanin kaupungeissa. Alueella puhutaan myös kaunista japanin yleiskieltä, mikä on suuri etu japanin kielen opiskelijalle. Suurin kaupunkeihin verrattuna elinkustannukset Sapporossa ovat huomattavasti alhaisemmat. Sapporon ulkopuolisilta vuorilta löytyy lukuisia virkistys- ja laskettelualueita. Kesäkausina alueen lukuisat kansallispuistot ovat ehdottomasti tutustumisen arvoisia.


Majoitus


Kielikurssin ajaksi opiskelijat majoitetaan joko perheisiin, huoneistoihin tai opiskelija-asuntolaan. Osallistuvat voivat itse valita asumismuodon. Joissakin asumismuodoissa hintaan kuuluu puolihoito. Lähimmät majoitusvaihtoehdot ovat noin 10 minuutin päässä kielikoululta, isäntäperheet noin 30-60 minuutin matkan päässä.

Isäntäperheessä jokaiselle oppilaalle on varattu oma huone. Isäntäperheet valitaan huolella ja valinnassa otetaan huomioon esimerkiksi oppilaan mahdolliset allergiat ja kielitaidon taso. Isäntäperheissä hinta sisältää myös aamupalan. Oppilaat, jotka valitsevat isäntäperhemajoitukset, ottavat myös lentokenttäkuljetuksen, sillä koulun henkilökunta on mukana oppilaan tavatessa isäntäperhe ensimmäistä kertaa.

Opiskelija-asuntoloissa on neljä eri vaihtoehtoa. Tarjolla on sekä jaettuja makuuhuoneita sekä yhden hengen huoneita. Joissakin asuntolavaihtoehdoissa myös aamupala ja illallinen sisältyvät hintaan, joissakin vaihtoehdoissa oppilaat laittavat ruokansa itse asuntolassa olevassa keittiössä. Sapporossa on mahdollista majoittua myös japanilaisten kanssa. Share house on suosittu asumismuoto japanilaisten keskuudessa ja vaihtoehtoa suositellaan kaikille, jotka haluavat tutustua paikallisiin.

Lisätietoa majoituksesta sekä majoituksen hinnasto täältä.


Kuka voi hakea?


Hakeaksesi ohjelmaan sinun tulee täyttää seuraavat vaatimukset:

 •     Olet vähintään 17-vuotias
 •     Olet kiinnostunut kehittämään japanin kielen taitojasi

Lisäksi hakijan edellytetään olevan motivoitunut, joustava sekä sopeutumiskykyinen. Vasta-alkajille sopivat kurssit alkavat kerran kuussa.


MIlloin?


Hakijat sijoittuvat yleensä kielikurssille nopeasti ympäri vuoden. Ohjelman voi aloittaa minä tahansa maanantaina.

Oleskelu voi kestää vähintään viikon ja enintään 3 kuukautta. Tämän aikarajan puitteissa hakija voi päättää oleskelun keston itse. Viisumirajoitusten vuoksi Japanissa voi oleskella enintään 3 kuukautta.

Ohjelmaan tulee hakea viimeistään noin kuukausi ennen toivottua aloituspäivää.


Mitä maksaa?


Allianssin ohjelmamaksu on 150 euroa maksetaan ohjelmaan hakemisen yhteydessä. Ohjelmamaksuun sisältyy:

 • ohjelmaan sijoittaminen
 • henkilökohtainen palvelu koko hakuprosessin ja ohjelmaan osallistumisen ajan
 • ohjelmakohtainen opas
 • lähtijävalmennus (touko- tai elokuussa)
 • kattava ohjelma- ja maakohtainen infopaketti
 • oikeus käyttää nuorisovaihdon osallistujasivuja ja muita etuja
 • osallistumistodistus

Jos hakija peruu itse lähtönsä, ohjelmamaksua ei palauteta. Jos emme pysty sijoittamaan hakijaa, palautamme ohjelmamaksun vähennettynä 30 euron toimistokuluilla.

Yhteystoimiston kielikurssi- ja majoitusmaksu maksetaan kielikurssipaikan varmistuttua. Kielikurssi- ja majoitusmaksuun sisältyy:

 •  kielikurssi (15 oppituntia viikossa)
 •  majoitus kielikurssin ajan
 •  langaton Internet kielikoululla
 •  valmistujaisjuhla ja diplomi
 •  24 tunnin päivystysnumero paikan päällä
 •  yhteystoimiston tuki koko ohjelman ajan

Kielikurssi- ja majoitusmaksun suuruus vaihtelee valitun majoitusvaihtoehdon mukaan. Huomaathan, että kielikursseille tulee viikkohinnan lisäksi rekisteröitymismaksu sekä oppikirjamaksu sekä majoitukseen järjestelymaksut.

Täytettyäsi hakulomakkeen saat vielä lisätietoa kursseista ja majoitusvaihtoehdoista ja pääset valitsemaan itsellesi sopivimman vaihtoehdon.

Kurssihinnastojen avulla voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin. Ajankohtaiset hinnat löydät täältä.  

Lennot ja vakuutuksen lähtijä järjestää ja maksaa itse.

Suomen ja Japanin välillä on voimassa viisumivapaussopimus, joten Suomen kansalaiset voivat oleskella Japanissa kolme kuukautta (90 vuorokautta) ilman viisumia.

Esimerkkihintoja

Majoitus isäntäperheessä (sis. aamiaisen), japanin peruskurssi  (15 h/vk á 50 min), kurssimaksut (kursseille rekisteröityminen ja kurssikirjat), majoituksen järjestelymaksu. Hinnat jeneissä. Huom! Isäntäperhemajoitus vaatii lentokenttäkuljetuksen ottamisen lisäpalveluna.

 Kesto        
Kurssi   
Kurssimaksut     
Majoitus   
Järjestely    Yhteensä                   
1 viikko
 17 300
 25 000
 18 000
 15 000  75 300 (n. 511 €)
2 viikkoa 
 34 600
 25 000
 36 000
 15 000
 110 600 (n. 750 €)
4 viikkoa  69 200
 25 000
 90 000
 15 000
199 200 (n. 1353 €)

Asuntolamajoitus (huhti-lokakuu), perinne-,  pop- tai muotikulttuurikurssi (japania 15h/vk á 50 min), kurssimaksut (kursseille rekisteröityminen ja kurssikirjat), majoituksen järjestelymaksu. Hinnat jeneissä.

 Kesto        
Kurssi   
Kurssimaksut     
Majoitus   
Järjestely    Yhteensä                   
 1 viikko
 23 000  25 000
 26 760  15 000
 89 760 (n. 609 €)
 2 viikkoa  46 000
 25 000
 53 520  15 000
 139 520 (n. 946 €)
 4 viikkoa
 92 000
 25 000
 97 200
 15 000
 229 200 (n. 1555 €)

"Share house" -majoitus (touko-lokakuu), japanin peruskurssi (15 h/vk á 50 min), kurssimaksut (kursseille rekisteröityminen ja kurssikirjat), majoituksen järjestelymaksu. Hinnat jeneissä. Huom!

 Kesto        
Kurssi   
Kurssimaksut     
Majoitus   
Järjestely    Yhteensä                   
4 viikkoa
 69 200
 25 000
51 000
 15 000
 160 200 (n. 1087 €)

Miten haetaan?


1. Täytä Allianssin nuorisovaihdon sähköinen hakulomake ja maksa ohjelmamaksu verkkomaksuna. Laita hakulomakkeeseen sähköpostiosoite, jota luet säännöllisesti.

2. Saat tunnukset Allianssin nuorisovaihdon osallistujasivuille, josta löytyvät tarkemmat ohjeet hakemiseen ja tarvittavien liitteiden toimittamiseen. Osallistujasivuilla on paljon hyödyllistä tietoa ulkomailla työskentelystä.

3. Toimita meille seuraavat liitteet osallistujasivujen ohjeiden mukaisesti:

 •     kielikoulun hakulomake
 •     yksi  passikuva

4. Tarkistamme hakemuksen Allianssissa. Kun olemme saaneet kaikki tarvittavat liitteet, lähetämme hakemuksen kohdemaahan. Pääset tutustumaan osallistujasivujen lähtijäinfoon.

5. Ilmoitamme sinulle sähköpostitse tai puhelimitse, kun saamme kohdemaasta vahvistuksen sijoittumisestasi. Sinun tulee maksaa sijoittumismaksu ja järjestää matkat kohdemaahan. 

Hakulomakkeeseen

Ohjelman ehdot:

 • Allianssin ohjelmamaksu on 150 euroa, joka maksetaan hakiessa.
 • Mikäli hakija peruu itse lähtönsä, maksua ei palauteta.
 • Mikäli Allianssi ei pysty sijoittamaan hakijaa kuukauden sisällä toivotusta aloitusajasta, palautetaan maksettu maksu vähennettynä 30 euron toimistokuluilla.
 • Hakija maksaa itse matkansa kohdemaan ja kotimaan välillä sekä vastaa mahdollisista työpaikan vaihtoon liittyvistä kustannuksista.
 • Vastuunrajoitusehto: Allianssin vahingonkorvausvastuu hakijaa kohtaan rajoittuu maksetun 150 euron maksun määrään.

Miksi osallistua?


Kielikurssi Japanissa tarjoaa erinomaisen tilaisuuden parantaa kielitaitoa, ja tutustua maan kulttuuriin.

Voit räätälöidä itsellesi sopivan vaihtojakson, sillä tarjolla on erilaisia kielikurssi- ja majoitusvaihtoehtoja. Matkaan voit lähteä minä tahansa sinulle sopivana vuodenaikana Lisätietoa ohjelmasta: vaihto(at)alli.fi, puh. 044-416 5208

 Ohjelma lyhyesti


Ikäraja: 17+ v

Oleskeluaika: 1-12 vk

Aloitus: mikä tahansa maanantai

Hakuaika: n. 1-3 kk ennen toivottua aloituspäivää

Maksut: Allianssin ohjelmamaksu 150 e + kielikurssi- ja majoitusmaksu


Videokokemuksia