OSALLISTUJASIVUT

Kielikurssi Pohjois-Irlanti


SINUSTAKO ERINOMAINEN ENGLANNIN TAITAJA?

OPISKELE ENGLANTIA DYNAAMISESSA DERRYSSÄ!  

Englanti on maailman neljänneksi puhutuin kieli. Sitä puhuu äidinkielenään lähes 400 miljoonaa ihmistä. Lisäksi englanti on maailman opetetuin ja ymmärretyin kieli, jota käytetään useammin toisena tai vieraana kielenä kuin mitään muuta kieltä. Englanti on muun muassa kaupan, tekniikan ja kulttuurin tärkein kieli sekä internetin valtakieli. Nykymaailmassa hyvä englannin kielen taito on yhä tärkeämpi valtti työelämässä. Olisiko hyödyllistä oppia englantia paremmin?

Foylejoen rannalla sijaitseva 150 000 asukkaan Derry tai Londonderry on eläväinen yliopistokaupunki Pohjois-Irlannin pohjoisosassa. Derry on saanut nimensä iirin kielen sanasta doire, joka tarkoittaa tammilehtoa. Se on yksi Irlannin vanhimmista jatkuvasta asutettuna olleista alueista. Pohjois-Irlannin väestö on sitä vastoin Euroopan nuorimpia: keski-ikä on vain 27 vuotta. Väestön nuoruus näkyy siinä, että yhteiskunta muuttuu nopeasti ja vallitseva ilmapiiri on luova ja dynaaminen. Derry on kulttuurin ja musiikin keskus, jossa järjestetään lukuisia kansainvälisiä festivaaleja ja tapahtumia. Vuoden suurin tapahtuma on lokakuun lopussa järjestettävä halloween-karnivaali, johon kuuluu valtava katujuhla ja upea ilotulitus. Kokemus on ainutkertainen.

Ulkoilmaelämästä innostuvat voivat harrastaa Pohjois-Irlannissa melkein mitä vain benjihyppäämisestä koskenlaskuun. Rauhallisemmasta menosta nauttivat voivat puolestaan tutustua museoihin, linnoihin ja puutarhoihin. Uljaasta luonnosta innostuvien kannattaa ehdottomasti käydä tutustumassa Unescon maailmanperintökohdelistalla olevaan karun komeaan Giant's Causewayhin, jonka 40 000 basalttipylvästä sijaitsevat kätevän retkietäisyyden päässä Derrystä. Kaupungista on myös hyvät yhteydet isoihin kaupunkeihin Isossa-Britanniassa ja Irlannissa.  

Derry on oivallinen paikka opiskella englantia sillä Pohjois-Irlannissa yhdistyvät Ison-Britannian ja Irlannin parhaat puolet. Pohjois-Irlannissa on Britannian laadukas koulutus ja terveydenhuolto ja sen ohella tarjolla on kulttuuria, kirjallisuutta, vieraanvaraisuutta ja upeita maisemia, joista Irlanti tunnetaan. Vaikka kaupunki on suhteellisen pieni, siellä riittää aina tekemistä ja hintatasokin on edullisempi kuin muissa Brittein saarten suurissa kaupungeissa.

Lisäksi Derry on kielikoulukohteena erittäin turvallinen. Kaupunki tunnetaan yhteisöllisyydestään, mikä näkyy alhaisina rikosmäärinä. Derryssä on muihin Ison-Britannian kaupunkeihin verrattuna suhteessa vähemmän kansainvälisiä opiskelijoita ja kielikurssilaisia, mikä mahdollistaa paikallisiin tutustumisen paremmin. Derryssä  on tapana jutella tuntemattomille niin bussipysäkillä kuin kauppajonossakin. Erityisen kiinnostuneita paikalliset ovat ulkomaisista vierailijoista, joten Derryssä pääset puhumaan englantia enemmän kuin koskaan aiemmin.

 

KIELIKOULU

Vuonna 1990 perustettu pieni ja kotoisa kielikoulumme on Pohjois-Irlannin vanhin. Tunnustetulle ja arvostetulle koululle on kunnia-asia palvella asiakkaita ystävällisesti ja tarjota heille laadukkaita kursseja. Vuosien varrella he ovat auttaneet tuhansia opiskelijoita eri puolilta maailmaa parantamaan englannin kielen taitoaan. Koulussa on perehdytetty englannin kielen saloihin myös europarlamentaarikkoja. Ystävällinen ja tehokas henkilökunta sekä kokeneet opettajat takaavat sen, että kielikurssiin sijoitettu raha ja aika johtavat toivottuun lopputulokseen.

Koulun tilat sijaitsevat Derryn sydämessä komeasti kunnostetussa Yrjön aikaisessa rakennuksessa, josta avautuu näkymä historialliselle kaupunginmuurille. Pohjakerroksesta löytyvät vastaanotto, toimisto ja opiskelijapalvelut. Ylemmissä kerroksissa on kymmenen isoa luokkahuonetta, tietokoneluokka, oleskeluhuone ja opiskelutila. Oppituntien välissä tai päivän päätteeksi oppilaat voivat rentoutua ja nauttia virvokkeita terassilla. Koulussa opiskelee keskimäärin 1000 oppilasta vuodessa.

Opettajat ovat kokeneita alan ammattilaisia. Opetuksessa hyödynnetään uusimpia menetelmiä, joissa painottuvat vuorovaikutus ja oppijalähtöisyys. Tarkasti suunnitelluilla kursseilla keskitytään kieliopin, sanaston, kirjoittamisen sekä lukemisen ja kuullun ymmärtämisen kehittämiseen. Erityisesti kurssilla panostetaan myös puhetaidon kehittämiseen. Jokaiselle oppilaalle laaditaan hänen tavoitteidensa mukainen opintosuunnitelma. Kurssin aikana opiskelijan edistystä seurataan ja hänelle annetaan vinkkejä, jotka auttavat saavuttamaan opintotavoitteet. Kurssin päätteeksi opiskelija saa osallistumistodistuksen ja raportin oppimisesta.

Kielen oppiminen koostuu paljosta muustakin kuin pelkistä oppitunneista. Kielikoulussa pyritäänkin siihen, että oppituntien ohella oppilaat saavat paljon harjoitusta kielen käyttämisestä käytännön tilanteissa koulun ulkopuolella. Kursseihin kuuluvat olennaisena osana erilaiset vapaa-ajan aktiviteetit, joissa oppilaat pääsevät tutustumaan toisiinsa paremmin. Esimerkiksi lauantaisin kielikoulu järjestää päiväretkiä, joilla tutustutaan Pohjois-Irlannin tunnetuimpiin nähtävyyksiin. Oppituntien ja vapaa-ajan aktiviteettien myötä kehittyvät kielitaidon ohella myös oppilaan sosiaaliset taidot.

 

 

KURSSIT

Ympäri vuoden tarjolla on peruskielikursseja, joissa aloitus on aina maanantaisin. Ennen kurssin alkua oppilas tekee kielikokeen, jonka perusteella hänet sijoitetaan sopivaan tasoryhmään. Ryhmäkoko vaihtelee enimmillään 8 ja 12 oppilaan välillä. Koska ryhmät ovat pieniä, oppilas saa varmasti riittävästi henkilökohtaista huomiota. Peruskielikurssin (15h/viikko) lisäksi tarjolla on intensiivikursseja (20 h/viikko), yksityistunteja, kaupan alan englannin tai oikeustieteen englannin kursseja sekä esimerkiksi Cambridge-kielikokeisiin valmistavia kursseja.

Pohjois-Irlannissa on mahdollista osallistua myös kielikurssille, jossa sekä opiskellaan kieltä että harrastetaan jotakin, kuten surffausta, ratsastamista tai vaeltamista. Tarjolla on myös vaihtoehto, jossa tietyn alan ammattienglannin kurssiin voi yhdistää palkattoman työharjoittelun ja hankkia samalla työkokemusta. Lisätietoa kursseista tästä     (pdf).

Kesällä Pohjois-Irlannissa järjestetään erityiskursseja sekä nuorille että aikuisille. 15-17-vuotiaille tarkoitetulla Teen Summer Camp -kurssilla yhdistyvät kielenopiskelu ja runsas vapaa-ajan ohjelma, johon kuuluu urheilua, retkiä ja juhlia. Kesäkurssilla nuori itsenäistyy, pääsee tutustumaan ikätovereihinsa eri puolilta maailmaa ja kehittää samalla englannin kielen taitoaan. Kokemus on varmasti ainutkertainen!

Täysi-ikäisen valinta on Adult Summer School. Kurssilla perehdytään irlantilaisen elämän monimuotoisuuteen ennen ja nyt. Oppituntien aiheina ovat esimerkiksi historia, politiikka, musiikki, kirjallisuus ja tanssi. Kurssilaiset pääsevät keskustelemaan paikallisten kirjailijoiden, historioitsijoiden, poliitikkojen, muusikkojen ja taiteilijoiden kanssa sekä haastattelemaan heitä.

Vapaa-ajan ohjelmana järjestetään irlantilaisen musiikin ja tanssin iltoja, erilaisia juhlia ja viikonloppuretkiä. Kummallakin kesäkurssilla englantia opiskellaan 15 tuntia viikossa oman tason mukaisessa ryhmässä, jossa on enintään 15 oppilasta. Kurssin keston osallistuja päättää itse, se on vähintään 2 ja enintään 8 viikkoa. Kesän kursseilla on kolme mahdollista aloituspäivää heinäkuussa. Lisätietoa kesäkursseista tästä (pdf).

MAJOITUS

Kielikurssin ajaksi oppilas majoittuu isäntäperheeseen, joissa voi valita täysi- tai puolihoidon.. Tarjolla on laaja valikoima mukavia ja vieraanvaraisia isäntäperheitä, jotka asuvat lähellä kielikoulua. Perheet valikoidaan tarkkaan ja harkiten. Perheessä asuessaan oppilas saa tilaisuuden harjoittaa käytännön kielitaitoaan, tavata tavallisia irlantilaisia sekä tutustua heidän elämäntyyliinsä. Irlantilaiset tunnetaan lämmöstään, vieraanvaraisuudestaan ja ystävällisyydestään. Isäntäperheen luokse majoittuminen on hyvä ja hauska tapa tutustua paikallisiin ja harjoitella samalla käytännön kielitaitoa.

Yli 18-vuotias opiskelija voi majoittua halutessaan opiskelija-asuntoon, jossa on 4-6 makuuhuonetta sekä kaikille yhteinen keittiö, kylpyhuone ja olohuone. Tämä majoitusvaihtoehto sopii erityisesti itsenäisille opiskelijoille, jotka haluavat valmistaa itse ruokansa. Asunnot sijaitsevat yleensä keskustan läheisyydessä.

Kesäkuukausina kielikoulun kautta on mahdollista varata majoitus opiskelija-asuntoon, jonka hän jakaa enintään viiden muun paikallisen tai ulkomaisen opiskelijan kanssa. Ruoka valmistetaan itse yhteisessä keittiössä. Nämä asunnot sijaitsevat noin 15-20 minuutin kävelymatkan päässä kielikoulusta.


Kuka voi hakea?


Hakeaksesi ohjelmaan sinun tulee täyttää seuraavat vaatimukset:

 • Olet vähintään 16-vuotias EU-kansalainen
 • Olet kiinnostunut kehittämään englannin kielen taitoasi

Lisäksi hakijan edellytetään olevan motivoitunut, joustava sekä sopeutumiskykyinen.
 


Mitä maksaa?


Allianssin ohjelmamaksu 150 euroa maksetaan ohjelmaan hakemisen yhteydessä. Ohjelmamaksuun sisältyy:

 • ohjelmaan sijoittaminen 
 • henkilökohtainen palvelu koko hakuprosessin ja ohjelmaan osallistumisen ajan
 • lähtijävalmennus (touko- tai elokuussa)
 • kattava ohjelma- ja maakohtainen infopaketti
 • oikeus käyttää nuorisovaihdon osallistujasivuja ja muita etuja
 • osallistumistodistus

Jos hakija peruu itse lähtönsä, ohjelmamaksua ei palauteta. Jos emme pysty sijoittamaan hakijaa, palautamme ohjelmamaksun vähennettynä 30 euron toimistokuluilla.

Kielikoulun kielikurssi- ja majoitusmaksu maksetaan kurssipaikan varmistuttua. Kielikurssi- ja majoitusmaksuun sisältyy: 

 • kielikurssi
 • majoitus kielikurssin ajan isäntäperheesssä tai opiskelija-asunnossa
 • monipuolista vapaa-ajanohjelmaa
 • todistus kurssin suorittamisesta
 • yhteystoimiston tuki koko ohjelman ajan

Kielikurssi- ja majoitusmaksun suuruus vaihtelee kurssin keston sekä valitun majoitusvaihtoehdon mukaan.

Voit tutustua kurssihintoihin sekä majoitusvaihtoehtoihin tarkemmin hinnaston kautta (.pdf)

Lennot ja matkavakuutuksen lähtijä järjestää ja maksaa itse.

ESIMERKKIHINTOJA

Englannin kurssi (15h/vk), jaettu majoitus kahden hengen huoneessa, kurssikirjat, sijoitusmaksu ja Allianssin ohjelmamaksu 

 Kesto Kurssi 
Majoitus
Sijoitusmaksu
Kirjamaksu
 Allianssin ohjelmamaksu
 Yhteensä
 1 viikko
 170 euroa
 90 euroa
 55 euroa
 0 euroa
 150 euroa
 465 euroa
 2 viikkoa
 340 euroa
 180 euroa
 55 euroa
 35 euroa
 150 euroa
760 euroa

Surffikurssi :Englannin kurssi 3 tuntia päivässä (ma-pe), surffausta 3 kertaa viikossa 3 tuntia kerrallaan, majoitus isäntäperheessä puolihoidolla, sijoitusmaksu, kirjamaksu ja Allianssin ohjelmamaksu

 Kesto  Kurssi  Majoitus  Sijoitusmaksu Kirjamaksu
 Allianssin ohjelmamaksu
 Yhteensä
 2 viikkoa
 1100 euroa
 180 euroa
 55 euroa
 35 euroa
 150 euroa
1520 euroa

 

 

 


Miten haetaan?


Miten haetaan?

1. Täytä Allianssin nuorisovaihdon sähköinen hakulomake ja maksa ohjelmamaksu verkkomaksuna. Laita hakulomakkeeseen sähköpostiosoite, jota luet säännöllisesti.

2. Saat tunnukset Allianssin nuorisovaihdon osallistujasivuille, josta löytyvät tarkemmat ohjeet hakemiseen ja tarvittavien liitteiden toimittamiseen. Osallistujasivuilla on myös paljon muuta hyödyllistä tietoa. 

3. Toimita meille seuraavat liitteet osallistujasivujen ohjeiden mukaisesti:

 •  kielikoulun hakulomake 

4. Tarkistamme hakemuksen Allianssissa. Pääset tutustumaan osallistujasivujen lähtijäinfoon.

5. Ilmoitamme sinulle sähköpostitse tai puhelimitse, kun saamme kohdemaasta vahvistuksen sijoittumisestasi. Sen jälkeen maksat sijoittumismaksun ja järjestät matkat kohdemaahan.  

Hakulomakkeeseen

Ohjelman ehdot:

 • Allianssin ohjelmamaksu on 150 euroa, joka maksetaan hakiessa.
 • Jos hakija peruu itse lähtönsä, maksua ei palauteta.
 • Jos Allianssi ei pysty sijoittamaan hakijaa kuukauden sisällä toivotusta aloitusajasta, ohjelmamaksu palautetaan vähennettynä 30 euron toimistokuluilla.
 • Hakija maksaa itse matkansa kohdemaan ja kotimaan välillä.
 • Vastuunrajoitusehto: Allianssin vahingonkorvausvastuu hakijaa kohtaan rajoittuu maksetun 150 euron maksun määrään.

Ohjelma lyhyesti


Ikäraja: 16+ v

Oleskeluaika: 1-48 viikkoa

Aloitus: maanantaisin ympäri vuoden, kesäkurssit heinäkuussa

Hakuaika: 1-2 kk ennen toivottua aloituspäivää

Kokonaishinta: esimerkiksi 2 viikkoa  760 €, 4 viikkoa 1500 €, sisältää kielikurssin ylläpidolla.

 

 


Videokokemuksia