OSALLISTUJASIVUT

kielikurssi ranska


Lähde opiskelemaan ranskaa Montpellieriin, aurinkoiseen Etelä-Ranskaan! Kielikurssi on erinomainen tilaisuus parantaa kielitaitoa ja tutustua samalla Ranskan kiehtovaan kulttuuriin.

Kurssilla ranskaa opiskellaan vähintään 20 oppituntia (à 45 min) viikossa. Kieltä opiskellaan oman tason mukaan pienryhmässä, jossa on enintään 10 oppilasta. Peruskurssin lisäksi tarjolla on myös intensiivikursseja, yksityistunteja ja erilaisiin kielikokeisiin valmistavia kursseja. Ranskan kielikoulumme erikoisuus on kurssi, jolla perehdytään sekä ranskan kieleen että ranskalaiseen keittiöön. Lisätietoa tarjolla olevista kursseista täältä. Vuonna 2018 heillä on tarjolla myös juniorikursseja  15-16-vuotiaille.

Kurssimaksuun kuuluu mm. ilmainen kaupunkikierros. Kielikoulu järjestää säännöllisesti myös muita aktiviteetteja ja retkiä, joille osallistuminen on vapaaehtoista ja omakustanteista. Lisätietoa aktiviteeteista täältä

Koulu sijaitsee Montpellierin keskustassa vanhan kaupungin alueella.  Alueen julkiset kulkuyhteydet ovat erinomaiset.

Voit räätälöidä toiveidesi mukaisen kielikurssin, sillä tarjolla on erilaisia kurssi- ja majoitusvaihtoehtoja. Matkaan voit lähteä minä tahansa sinulle sopivana vuodenaikana.   

Majoitus

Kurssilainen saa valita, haluaako hän majoittua isäntäperheeseen, opiskelija-asuntolaan, omaan asuntoon, huoneistohotelliin vai hotelliin. Tarvittaessa kauttamme voi myös varata pelkän kurssin ja järjestää majoituksensa itse. Perhemajoitus mahdollistaa kielen tehokkaan harjoittamisen käytännössä sekä tutustuttaa ranskalaiseen elämäntapaan. Lisämaksusta voi valita aamiaisen tai puolihoidon.

Majoitusvaihtoehdot sijaitsevat 10–35 minuutin matkan päässä kielikoulusta. 


kuka voi hakea?


Hakeaksesi ohjelmaan sinun tulee täyttää seuraavat vaatimukset:

 • Olet vähintään 16-vuotias EU-kansalainen (juniorikurssi 15+).
 • Olet kiinnostunut kehittämään ranskan kielen taitoasi

Lisäksi hakijan edellytetään olevan motivoitunut, joustava sekä sopeutumiskykyinen. Kielikurssille ei ole yläikärajaa, joten kaikenikäiset hakijat ovat tervetulleita.


milloin?


Hakijat sijoittuvat yleensä kielikurssille nopeasti ympäri vuoden. Ohjelman voi aloittaa minä tahansa maanantaina, mutta vasta-alkajien kurssit käynnistyvät kerran kuussa.

Kurssin kesto on vähintään viikko, enimmäiskestoa ei ole määritelty. Hakija voi päättää kurssin keston toiveidensa mukaan.

Ohjelmaan kannattaa hakea ajoissa (varsinkin kesäaikaan), muina aikoina viimeistään noin kuukautta ennen toivottua aloituspäivää.


Mitä maksaa?


Allianssin ohjelmamaksu 150 euroa maksetaan kurssille hakemisen yhteydessä. Ohjelmamaksuun sisältyy:

 • ohjelmaan sijoittaminen 
 • henkilökohtainen palvelu koko hakuprosessin ja ohjelmaan osallistumisen ajan
 • lähtijävalmennus (touko- tai elokuussa)
 • kattava ohjelma- ja maakohtainen infopaketti
 • oikeus käyttää nuorisovaihdon osallistujasivuja ja muita etuja
 • osallistumistodistus.

Jos hakija peruu itse lähtönsä, ohjelmamaksua ei palauteta. Jos emme pysty sijoittamaan hakijaa, palautamme ohjelmamaksun vähennettynä 30 euron toimistokuluilla.

Yhteystoimiston kielikurssi- ja majoitusmaksu maksetaan kielikurssipaikan varmistuttua. Kielikurssi- ja majoitusmaksuun sisältyy: 

 • kielikurssi ja oppimateriaalit
 • majoitus kielikurssin ajan
 • kaupunkikierros ja käytännön ohjeita
 • todistus kurssin suorittamisesta
 • yhteystoimiston tuki koko kurssin ajan.

Kielikurssi- ja majoitusmaksun suuruusvaihtelee kurssin viikottaisen tuntimäärän sekä valitun majoitusvaihtoehdon mukaan. Majoituksen voi ottaa myös esimerkiksi vain ensimmäiseksi viikoksi ja etsiä itse paikan päällä majoituksen jatkoon.

Voit valita itsellesi sopivan paketin hinnaston avulla: Löydät vuoden 2018 hinnaston täältä .

Lennot ja matkavakuutuksen lähtijä järjestää ja maksaa itse.

Esimerkkihintoja

Majoitus isäntäperheessä (ei aterioita), ranskan peruskurssi (20h/vk á 45 min), oppimateriaalit, osallistumistodistus, tervetulo- ja orientaatiotilaisuus sekä kaupunkikierros.

Kesto               
Kurssi            
Rekisteröintimaksu   
Majoitus           Allianssin ohjelmamaksu
Yhteensä            
 1 viikko
 230  80  130  150  590 €
 2 viikkoa
 460  80  260  150  950 €
 4 viikkoa
 880  80  520  150  1630 €

Isäntäperhemajoituksessa on saatavilla myös vaihtoehtoja erilaisilla ateriapaketeilla: 150€/vk (majoitus aamiaisella), 200€/vk (majoitus puolihoidolla). Montpellier'ssä on mahdollista majoittua myös opiskelija-asuntolaan 190€/vk (ei sisällä aterioita) ja muitakin majoitusmuotoja on kielikoulun kautta tarjolla. 


miten haetaan?


1. Täytä Allianssin nuorisovaihdon sähköinen hakulomake ja maksa ohjelmamaksu verkkomaksuna. Laita hakulomakkeeseen sähköpostiosoite, jota luet säännöllisesti.

2. Saat tunnukset Allianssin nuorisovaihdon osallistujasivuille, josta löytyvät tarkemmat ohjeet hakemiseen ja tarvittavien liitteiden toimittamiseen. Osallistujasivuilla on paljon hyödyllistä tietoa. 

3. Toimita meille seuraavat liitteet osallistujasivujen ohjeiden mukaisesti:

 •  kielikoulun hakulomake 

4. Tarkistamme hakemuksen Allianssissa. Pääset tutustumaan osallistujasivujen lähtijäinfoon.

5. Ilmoitamme sinulle sähköpostitse tai puhelimitse, kun saamme kohdemaasta vahvistuksen sijoittumisestasi. Sinun tulee maksaa sijoittumismaksu ja järjestää matkat kohdemaahan.  

Hakulomakkeeseen

Ohjelman ehdot:

 • Allianssin ohjelmamaksu on 150 euroa, joka maksetaan hakiessa.
 • Jos hakija peruu itse lähtönsä, maksua ei palauteta.
 • Jos Allianssi ei pysty sijoittamaan hakijaa kuukauden sisällä toivotusta aloitusajasta, ohjelmamaksu palautetaan vähennettynä 30 euron toimistokuluilla.
 • Hakija maksaa itse matkansa kohdemaan ja kotimaan välillä.
 • Vastuunrajoitusehto: Allianssin vahingonkorvausvastuu hakijaa kohtaan rajoittuu maksetun 150 euron maksun määrään.
Jäikö kysyttävää ? Ota yhteyttä vaihto(at)alli.fi tai puh. 044-416 5208. 
 ohjelma lyhyesti


Ikäraja: 16-99v, (juniorikurssi 15+)    

Kurssin kesto: vähintään viikko

Aloitus: maanantaisin, vasta-alkajien kurssit käynnistyvät kerran kuussa

Hakuaika: n. 1-6 kk ennen toivottua aloituspäivää

Kokonaishinta: viikko alk. 590 € Sisältää kielikurssi- ja majoitusmaksun, rekisteröintimaksun ja Allianssin ohjelmamaksun


kokemuksia