OSALLISTUJASIVUT

KIELIKURSSI SAKSA


Willst du Deutsch lernen?
Syvenny saksan saloihin kiehtovassa Berliinissä!

 Saksaa puhuu äidinkielenään 120 miljoonaa ihmistä. Se on myös merkittävä kulttuurin ja tieteen kieli. Lisäksi Saksa on yksi EU:n pääkielistä, joten sen oppiminen saattaa avata ovia työelämässä. Haluatko kehittään saksan kielen taitoasi tai opiskella kieltä alkeista alkaen saksankielisessä ympäristössä? Voit räätälöidä juuri itsellesi sopivan kielikurssin, sillä tarjolla on erilaisia kurssi- ja majoitusvaihtoehtoja. Matkaan voit lähteä minä tahansa sinulle sopivana vuodenaikana. Halutessasi voit hoitaa majoituksen myös itse ja varata kauttamme ainoastaan kielikurssin.

Berliini on Saksan kiehtovimpia kaupunkeja. Ilmapiiri on yhtä kansainvälinen kuin New Yorkissa tai Lontoossa, sillä Berliini vetää puoleensa taiteilijoita, opiskelijoita, elokuvantekijöitä ja kirjailijoita eri puolilta maailmaa Lukuisissa museoissa ja näyttelyissä voi perehtyä Saksan historiaan tai tutustua taiteen moninaiseen maailmaan. Berliini tunnetaan myös valtavan rikkaasta kulttuurielämästään sekä tunnelmallisista baareista ja kahviloista. Berliini on oivallinen valinta kielimatkakohteeksi, jos haluat nauttia sekä laadukkaasta saksan opetuksesta että antoisasta vapaa-ajasta monipuolisessa, ystävällisessä ja avomielisessä kaupungissa.


KIELIKOULU


Korkeatasoinen ja hyvämaineinen kielikoulumme sijaitsee Berliinin ydinkeskustassa. Vuodesta 1984 toimineella koululla on yli 30 vuoden kokemus saksan kielen opettamisesta. Vuosien saatossa heillä on ollut tuhansia oppilaita, joista monet palaavat toisen ja kolmannenkin kerran. Kielikoulu on sitoutunut tarjoamaan laadukkaita saksan kielen kursseja miellyttävässä oppimisympäristössä, jossa kunnioitetaan oppilaiden arvoja. Tavoitteena on edistää viestintää maailman eri kieliyhteisöjen välillä. Kielen lisäksi kursseilla perehdytään myös Saksan kulttuuriin ja tapakulttuuriin.

Pätevät, kokeneet ja motivoituneet opettajat kehittävät osaamistaan jatkuvasti. Opettajat ja muu henkilökunta tekevät kaikkensa, jotta oppilaat sopeutuisivat mahdollisimman hyvin ja tuntisivat olonsa kotoisaksi. He ovat aina valmiina auttamaan tarvittaessa. Opettajien kanssa voi jutella halutessaan myös muista kuin opintoihin liittyvistä asioista. He toimivat usein myös vapaa-ajan aktiviteettien järjestäjinä.

Uusi tekniikka tukee oppimisprosessia. Valoisista luokkahuoneista löytyvät tabletit ja tietokoneet mahdollistavat sen, että opetus on interaktiivista ja monipuolista. Sanakirjoja lukuun ottamatta koulu tarjoaa oppilaalle kaikki oppimateriaalit. Oppilaat saavatkin saapuessaan tervetuliaispaketin, joka sisältää laukun, kirjat, muistiinpanovälineet, Berliinin kartan, tietoa julkisesta liikenteestä, infopaketin koulusta ja Berliinistä, vapaa-ajan aktiviteettien ohjelman ja opiskelijakortin. Lisäksi oppilaiden käytössä on kirjasto, josta voi lainata muita oppimateriaaleja (kirjoja, romaaneja ja DVD-levyjä) sekä tietokoneluokka ja ilmainen internetyhteys.

Kielikoulu järjestää viikoittain kolme kaikille oppilaille yhteistä, vapaaehtoista vapaa-ajan aktiviteettia. Vapaa-ajan toiminnassa kielitaito kehittyy kuin huomaamatta ja samalla pääset tutustumaan muihin oppilaisiin eri puolilta maailmaa. Koululla järjestetään esimerkiksi teemajuhlia, elokuvailtoja ja kansainvälisiä illanviettoja. Lisäksi koulu järjestää opastettuja teemaretkiä Berliinissä, museokäyntejä, kulttuuri- ja urheiluaktiviteetteja, pubi- ja baari-iltoja sekä retkiä esimerkiksi historialliseen Potsdamiin tai Wannsee- järvelle.


KURSSIT


Oppitunnin pituus on 45 minuuttia. Ryhmässä on yleensä keskimäärin 6-8 ja enintään 10 oppilasta. Kiireisimpinä kuukausina enimmäismäärä on 12 oppilasta. Ennen kurssin alkua oppilas tekee kielitestin, jonka tuloksen perusteella hänet sijoitetaan yhteen kuudesta tasoryhmästä. Kurssin päätteeksi oppilas saa todistuksen, joka kertoo saavutetun kielitaidon tason.

Opettajat puhuvat tunneilla vain saksaa, ja saksan kielellä viestitään koulussa myös oppituntien ulkopuolella. Tunneilla edetään huolella laaditun opetussuunnitelman mukaan. Erityisesti keskitytään kielioppiin, lauserakenteisiin ja sanavaraston laajentamiseen. Opetusmetodien monipuolisuus mahdollistaa tehokkaan oppimisen. Luetun ja kuullun ymmärtäminen sekä suullinen ja kirjallinen ilmaisu kehittyvät harjoitusten kautta, jotka tehdään yksin, parin kanssa tai ryhmässä. Tärkeintä kielen oppimisessa on kuitenkin puhuminen ja hauskanpito. Hauskuus ja puhumisen harjoittelu yhdistyvät sekä oppituntien erilaisissa leikeissä ja keskusteluissa että kielikoulun järjestämissä vapaa-ajan aktiviteeteissa.

Peruskielikurssilla saksaa opiskellaan 20 oppituntia viikossa. Peruskielikurssin lisäksi tarjolla on myös intensiivikursseja (25 oppituntia viikossa), yksityistunteja, eri ammattialojen saksan kursseja, kielikokeisiin valmistavia kursseja sekä ääntämiskursseja. Yksilöllisempää opetusta kaipaaville kielikoulu järjestää muina kuin kesäkuukausina miniryhmäkursseja, joissa ryhmä koostuu korkeintaan 5 oppilaasta. Saksan kielikoulun erikoisuus on yhdistelmäkurssi, jonka valitseva oppilas suorittaa osan kurssistaan Berliinissä, osan Münchenissä ja osan Kölnissä.  Lisämaksusta tarjolla on kielen opiskelun ohella esimerkiksi tanssi- ja taidetunteja sekä joogaa. Lisätieto kurssitarjonnasta tästä  (pdf).


MAJOITUS


Isäntäperheeseen majoittuminen on tehokkain ja mielenkiintoisin tapa oppia saksaa ja tutustua paikalliseen elämäntapaan. Valtaosa oppilaista valitseekin juuri tämän majoitusvaihtoehdon. Isäntänä voi toimia lapsiperhe, vanhempi pariskunta tai yksinasuja. Kylpyhuone ja keittiö jaetaan isäntien kanssa. Isäntäperhemajoituksen hintaan kuuluu aamupala ja jaettu huone toisen kielikoulun oppilaan kanssa. Lisämaksusta isäntäperheessä voi saada oman huoneen ja puolihoidon. Isäntäperheet asuvat yleensä noin 20-40 minuutin matkan päässä kielikoulusta.

Koulun omistamat opiskelija-asunnot sopivat erityisen hyvin omatoimisille opiskelijoille, jotka haluavat asua yhdessä muiden kielikoulussa opiskelevien kanssa. Tarjolla on sekä kahden hengen että yhden hengen huoneita. Keittiö ja kylpyhuone jaetaan muiden opiskelijoiden kanssa. Asunnot ovat yleensä lähempänä kaupungin keskustaa kuin isäntäperheiden asunnot. Eniten omaa rauhaa on tarjolla koulun omistamissa yksiöissä, joissa on keittiönurkkaus, wifi-yhteys ja oma kylpyhuone.

Halutessaan kielikurssille osallistuva voi järjestää majoituksensa myös itse.


KUKA VOI HAKEA?


Hakeaksesi ohjelmaan sinun tulee täyttää seuraavat vaatimukset:
 • Olet vähintään 16-vuotias EU-kansalainen
 • Haluat kehittää saksan kielen taitoasi

Lisäksi hakijan edellytetään olevan motivoitunut, joustava sekä sopeutumiskykyinen.

Kielikurssille ovat tervetulleita kaikenikäiset hakijat.


MITÄ MAKSAA?


Allianssin ohjelmamaksu 150 euroa maksetaan hakemisen yhteydessä. Ohjelmamaksuun sisältyy:
 • ohjelmaan sijoittaminen 
 • henkilökohtainen palvelu koko hakuprosessin ja ohjelmaan osallistumisen ajan
 • lähtijävalmennus (touko- tai elokuussa)
 • kattava ohjelma- ja maakohtainen infopaketti
 • oikeus käyttää nuorisovaihdon osallistujasivuja ja muita etuja
 • osallistumistodistus

Jos hakija peruu itse lähtönsä, ohjelmamaksua ei palauteta. Jos emme pysty sijoittamaan hakijaa, palautamme ohjelmamaksun vähennettynä 30 euron toimistokuluilla.

Yhteystoimiston kielikurssi- ja majoitusmaksut maksetaan kielikurssipaikan varmistuttua. Maksuihin sisältyy: 

 • kielikurssi + kirja ja kaikki muu oppimateriaali
 • majoitus kielikurssin ajan
 • vapaa-ajanohjelmaa
 • todistus kurssin suorittamisesta
 • yhteystoimiston tuki koko ohjelman ajan

Kielikurssi- ja majoitusmaksujen suuruus vaihtelee kurssin viikottaisen tuntimäärän sekä valitun majoitusvaihtoehdon mukaan. Sesonkiaikana heinä-syyskuussa kurssi- ja majoitusmaksut ovat hieman suuremmat kuin muulloin. Omatoimiset kielikurssimatkaajat voivat halutessaan varata kauttamme pelkän kielikurssin ja järjestää majoituksen itse.

Lennot ja matkavakuutuksen lähtijä järjestää ja maksaa itse.

Voit tutustua vuoden 2018 kurssihinnastoon tarkemmin täällä .

Saksan kurssi (20h/vk á 45 min), aamiaismajoitus isäntäperheessä kahden hengen huoneessa (lokakuu-kesäkuu)  ja Allianssin ohjelmamaksu

Kesto
 Kurssi  Majoitus  Allianssin ohjelmamaksu
 Yhteensä
 1 viikko
 270  160  150  580
 2 viikkoa
 470  320  150  940
 3 viikkoa
 670  480  150  1300
 4 viikkoa
 870  640  150  1660

 


MITEN HAETAAN?


1. Täytä Allianssin nuorisovaihdon sähköinen hakulomake ja maksa ohjelmamaksu verkkomaksuna. Laita hakulomakkeeseen sähköpostiosoite, jota luet säännöllisesti.

2. Saat tunnukset Allianssin nuorisovaihdon osallistujasivuille, josta löytyvät tarkemmat ohjeet hakemiseen ja tarvittavien liitteiden toimittamiseen. Osallistujasivuilla on paljon hyödyllistä tietoa. 

3. Toimita meille seuraavat liitteet osallistujasivujen ohjeiden mukaisesti:

 •  kielikoulun hakulomake 
 • kopio passista tai muusta kuvallisesta henkilöllisyystodistuksesta

4. Tarkistamme hakemuksen Allianssissa. Pääset tutustumaan osallistujasivujen lähtijäinfoon.

5. Ilmoitamme sinulle sähköpostitse tai puhelimitse, kun saamme kohdemaasta vahvistuksen sijoittumisestasi. Sinun tulee maksaa sijoittumismaksu ja järjestää matkat kohdemaahan.  

Hakulomakkeeseen

Ohjelman ehdot:

 • Allianssin ohjelmamaksu on 150 euroa, joka maksetaan hakiessa.
 • Jos hakija peruu itse lähtönsä, maksua ei palauteta.
 • Jos Allianssi ei pysty sijoittamaan hakijaa kuukauden sisällä toivotusta aloitusajasta, palautetaan maksettu maksu vähennettynä 30 euron toimistokuluilla.
 • Hakija maksaa itse matkansa kohdemaan ja kotimaan välillä.
 • Vastuunrajoitusehto: Allianssin vahingonkorvausvastuu hakijaa kohtaan rajoittuu maksetun 150 euron maksun määrään.


OHJELMA LYHYESTI


Ikäraja: 16-99 v.

Kurssin pituuus:  1-48 viikkoa

Aloitus: maanantaisin, vasta-alkajat kerran kuussa

Hakuaika: 1-3kk ennen toivottua aloituspäivää

Kokonaishinta: 1 viikko alkaen 560 euroa. Hintaan sisältyy Allianssin ohjelmamaksu, kielikurssi- ja majoitusmaksut sekä kurssikirjat ja muu oppimateriaali.KEVÄTTARJOUS 15.5.2018 ASTI:

40 % ALENNUS BERLIININ PERUS- JA INTENSIIVIKURSSIEN HINNOISTA 

20 % ALENNUS KÖLNIN PERUS- JA INTENSIIVIKURSSIEN HINNOISTA

ALENNUS KOSKEE VUONNA 2018 ALKAVIA KURSSEJA 


kokemuksia