OSALLISTUJASIVUT

Ajankohtaista


11.07.2018: EVS-paikkoja ympäri Eurooppaa

Eurooppalainen vapaaehtoispalvelu EVS tarjoaa 18-30-vuotiaille tuetun mahdollisuuden tehdä vapaaehtoistyötä ulkomailla. EVS on osa Euroopan unionin Erasmus+ -ohjelman Youth in Action -ohjelmaa.

Erasmus+ ohjelman tuella vapaaehtoistyöjaksoon sisältyy:

  • matkakulut (kokonaan tai suurimmaksi osaksi)
  • vakuutus
  • ylläpito (järjestetty majoitus ja ruokailut /ruokaraha)
  • koulutusta
  • kielenopetusta
  • pieni taskuraha
EVS-ohjelma on erinomainen mahdollisuus lähteä toiseen maahan pidemmäksi aikaa vaikkei matkakassaa olekaan etukäteen kerätty. 

Alta löydät lisätietoa kiinnostavista juuri nyt vapaaehtoista etsivistä projekteista eri puolilla Eurooppaa. Näissä jo rahoitustuen saaneissa projekteissa aloitusajat ovat kesällä ja syksyllä 2018 ja jaksojen kestot 2-12 kuukauden välillä.

 

Miten EVS-vapaaehtoispaikkoihin haetaan?

Allamainittuihin  paikkoihin haetaan lähettämällä hakulomake  osoitteeseen hakemukset(at)alli.fi ja me lähetämme hakemuksen eteenpäin kohdemaahan.

Kerro hakemuksessa miksi haluat vapaaehtoiseksi juuri hakemaasi projektiin. Paikat täytetään sopivan vapaaehtoisen löydyttyä, joten kannattaa hakea mahdollisimman nopeasti. 

Voit halutessasi hakea useampaan paikkaan samalla kertaa. Nämä paikat ovat erinomaisia mahdollisuuksia päästä nopeasti tekemään mielekästä vapaaehtoistyötä esimerkiksi välivuoden ajaksi ! 

 

Juuri nyt haussa olevat jo rahoituspäätöksen saaneet EVS-vapaaehtoistyöpaikat, joissa Allianssin nuorisovaihdolla on varattu paikka /paikkoja:

 

MADEIRA 

Madeiralla on Allianssin nuorisovaihdon vapaaehtoisille kaksi paikkaa, joissa oleskelun kesto on 7 kuukautta.

Madeiran yliopiston ylioppilaskunnan hankkeen työtehtävät liittyvät kulttuurihistoriallisen perinteen säilyttämiseen ja eteenpäin välittämiseen. 

Haku heinäkuun aikana. Aloitus syyskuussa 2018 tai helmikuussa 2019. 

VIELÄ YKSI PAIKKA JÄLJELLÄ, HAKU  12.7. MENNESSÄ 

Lisätietoa tästä linkistä .

Kokemuksia Madeiralta :

Hei! Olen Karoliina, 22-vuotias Joroislainen, joka tällä hetkellä tekee vapaaehtoistyötä Madeiralla Funchalissa. Syyskuun alussa lähdin Suomesta tänne ja nyt toukokuun loppupuolella tätä kirjoittaessani on kymmenen kuukautista projektiani jäljellä enää vähän yli kuukausi. En usko, että missään elämäni vaiheessa kymmenen kuukautta on mennyt näin nopeasti.
Työskentelen AAUMa:lle eli Academic Association of University of Madeira:lle. Työtäni on kierrättää turisteja kohteissamme, aluksi opiskellen Madeiran historiaa ja kulttuuria, jota kerron eteenpäin turisteillemme. Työni on pääasiassa aina englanniksi, suomalaisten turistien kohdalle sattuessa tietysti myös suomeksi. Kierrosten lisäksi työhöni kuuluu esimerkiksi mainostaminen Funchalin kaduilla, tilojen ylläpitäminen ja esimerkiksi kahvittelutilaisuuksien järjestäminen turisteille. Kollegani ovat tehneet myös käännöstöitä yliopistolle. Alussa työ voi tuntua vähän puuduttavalta, sillä esimerkiksi kierroksia ei saa alkaa vetämään, ennen kuin on opiskellut asiat kunnolla ja osaa varmasti vastata turistien erilaisiin kysymyksiin. Ja tietysti jos turisteja ei ole, ei kierroksiakaan ole joka päivälle. Työ on kuitenkin todella palkitsevaa, sillä siinä oppii erilaisia asioita ja tapaa ihmisiä ympäri maailmaa.
Madeira on seikkailijan paratiisi, patikoiminen on mahdollista niin metsässä kuin vuorilla ja sen jälkeen voi pulahtaa mereen uimaan. Olen yrittänyt joka viikonloppu lähteä kiertämään saarta, mutta silti tuntuu että on paikkoja joita en ole nähnyt.
Asun yliopiston asuntolassa. Asuntolaelämä on sellaista, että siihen pitää vain asennoitua oikein. Vähän pelotti, että millaistakohan elämästä tulee kahden muun tytön kanssa samassa huoneessa asuessa ja keittiön jakamisesta kaikkien samassa kerroksessa asuvien kesken. Olen kuitenkin tavannut niin erilaisia ihania ihmisiä ja saanut hienoja kokemuksia. Kuitenkin, jos asuntolaelämä ei miellytä, voi yrittää etsiä asuntoa kaupungilta, jonka jakaa parin kaverin kanssa.
En voi kuitenkaan muuta kuin suositella tätä projektia kaikille, jotka etsivät erilaista vuotta esimerkiksi opiskeluvuosien välille. Hieno kokemus, jossa olen oppinut paljon ja saanut monta ihanaa ystävää eri puolilta maailmaa.

 

  

yleistä EVS-ohjelmasta 

Mikäli olet kiinnostunut EVS-vapaaehtoiseksi lähtemisestä, mutta juuri nyt avoinna olevat paikat eivät sinua kiinnosta voit ilmoittautua mukaan EVS-sähköpostilistalle, jossa tiedotetaan avoimista paikoista, peruutuspaikoista sekä jo rahoitustuen saaneista hankkeista. Ohjeet listalle liittymisestä sekä lisätietoja EVS-ohjelmasta löydät täältä. Takaisin

EVS-paikkoja ympäri Eurooppaa