OSALLISTUJASIVUT

Ajankohtaista


01.06.2018: Onnea koulunsa päättäneille - maailma odottaa !

Kerää kokemuksia maailmalta !

  Vapaaehtoispalveluun Portugaliin, au pairiksi Australiaan, kielikurssille Irlantiin tai vaikkapa vapaaehtoiseksi Indonesiaan? Tässä vain muutama poiminta Allianssin nuorisovaihdon ohjelmista, jotka sopivat erinomaisesti välivuodeksi!

Välivuosi on mahtava tilaisuus miettiä ja suunnitella tulevaisuutta sekä lähteä hankkimaan kokemuksia maailmalta. Ulkomaille lähteminen tarjoaa vastavalmistuneille mahdollisuuden syventää tietoja ja taitoja sekä samalla harjoittaa kielitaitoa käytännössä. Välivuoden aikana voi viettää pidempiä aikoja maailmalla tai hakea piristystä lyhyemmistä projekteista.

Suurimpaan osaan ohjelmistamme voi hakea ympäri vuoden. Vaihtoehdoista löytyy niin omakustanteisia vaihtoehtoja kuin EU-tuettuja mahdollisuuksia. Osaan ohjelmistamme ei myöskään ole yläikärajoja, joten ne sopivat erinomaisesti myös muille kansainvälistymisestä kiinnostuneille.

Tutustu alta eri vaihtoehtoihin maailmalla. Tiimiimme voi olla yhteydessä sähköpostitse vaihto(at)alli.fi tai puhelimitse ma-pe klo 9-16

  • 044 416 5208 vapaaehtoistyö, EVS, kielikurssit
  • 044  416 5210 työharjoittelu, Ready for Life, au pair
  • 044 416 5209  yleiset tiedustelut

 

Vapaaehtoistyö

Kansainväliset vapaaehtoisprojektit

Tuhansia mielenkiintoisia vaihtoehtoja eri puolilla Eurooppaa ja etäämmällä! Lähde kokeilemaan siipiäsi maailmalla tai yhdistä pidempään reppureissuun.

Vapaaehtoistyötä tehdään mukavassa porukassa yleishyödyllisen asian hyväksi. Työ voi olla esimerkiksi erilaisissa tapahtumissa avustamista, linnan kunnostusta tai vaikkapa nuorisotalon maalausta. Kestot vaihtelevat 1-3 viikon välillä ja töitä tehdään yleensä 5 päivänä viikossa. Vpaaehtoiset saavat työtä vastaan majoituksen ja ylläpidon. Vapaa-ajan voi käyttää lähiympäristöön ja muihin vapaaehtoisiin tutustumiseen.

Ajankohtaisiin projekteihin voi tutustua hakukoneen kautta. Hakukoneeseen päivittyy jatkuvasti ja tällä hetkellä syksyn leirejä on jo haettavissa.

 

Medium Term Volunteer

Medium Term Volunteer-ohjelmat ovat erinomainen tapa viettää välivuotta maailmalla sillä  lähtemään pääsee tarvittaessa nopeastikin ja ylläpitokustannukset eivät päätä huimaa. Yhteistyöverkostomme tarjoamia 1-6 kuukauden paikkoja on tarjolla esimerkiksi sosiaali-, opetus- ja ympäristöalalla. Suosittuja ovat esimerkiksi erilaiset lasten ja nuorten parissa tehtävät projektit Keniassa, ympäristötyö ja erilaiset eläinten kanssa tehtävät projektit Costa Ricassa sekä sosiaalialan projektit Indonesiassa ja Yhdysvalloissa. 

MTV-ohjelmassa on tarjolla paikkoja runsaasti ympäri vuoden ja niihin voi sijoittua hyvin nopeastikin. Hakijoilta ei vaadita erityistaitoja ja englannin kielellä pärjää yleensä hyvin joitakin poikkeuksia lukuun ottamatta. Ohjelman tarkoitus on tutustuttaa kohdemaan arkeen ja samalla päästää tekemään paikallista yhteisöä hyödyttävää työtä.

Tutustu sivuiltamme tarkemmin koko projektitarjontaan maakohtaisilta sivuilta.

 

Eurooppalainen vapaaehtoispalvelu EVS

European Voluntary Service EVS eli Eurooppalainen Vapaaehtoispalvelu on ohjelma,jonka kautta pääsee tekemään tuettua vapaaehtoistyötä Euroopassa ja lähialueilla. Ohjelmaan voivat hakea 18-30-vuotiaat EU-maiden kansalaiset sekä nuoret, joilla on pysyvä oleskelulupa johonkin EU-maahan. Vaatimuksia esimerkiksi kielitaidon tai koulutuksen suhteen ei ole.

Vapaaehtoiseksi lähtemisestä ei juurikaan aiheudu kuluja lähtijälle. Ohjelma kattaa matkakustannukset kotimaasta kohdemaahan (kokonaan tai suurimmaksi osaksi), ylläpito järjestetään koko jakson ajaksi, samoin vakuutus ja pieni taskuraha kuuluvat ohjelmaan. Kielenopetus on myös osa ohjelmaa.

Allianssin nuorisovaihdon kautta voi hakea myös jo hyväksyttyihin ja rahoitustuen saaneisiin European Voluntary Service-paikkoihin. Paikat täytetään mahdollisimman pian sopivan hakijan löydyttyä. Tutustu haettavana oleviin paikkoihin tästä.

 

au pair

Au pairiksi lähteminen on edelleen suosittu tapa viettää välivuotta. Au pair-ohjelmat ovat edullinen ja helppo tapa maailmalla oleskeluun, sillä au pair saa korvaukseksi työstään taskurahaa noin 200-400 euroa kuukaudessa sekä täyden ylläpidon, joka kattaa päivittäisen ruoan sekä oman huoneen varustuksineen. Työpäiviä on yleensä viikossa viidestä kuuteen.

Loppukesästä tai syksystä alkaville jaksoille kannattaa hakea mahdollisimman aikaisin, jotta sopivan isäntäperheen etsimiseen sekä lähtövalmisteluihin jää hyvin aikaa. Juuri nyt on esimerkiksi hyvä aika alkaa suunnitella au pair-vuotta Kiinassa, USAssa, Australiassa ja Uudessa-Seelannissa, sillä monissa kohdemaissamme on jo nyt tarjolla isäntäperheitä, jotka etsivät au paireja aloittamaan syksyllä. 6-12 kuukaudeksi. Lyhyemmille jaksoille haluaville sopii Au pair in China -ohjelma, johon voi osallistua kolmeksi kuukaudeksi.

Tutustu alta eri ohjelmavaihtoehtoihin!

 

Work Experience-ohjelmat

Ready for Life

Ready for Life -ohjelmassa osallistutaan työharjoitteluun Espanjassa, Italiassa, Irlannissa,Kreikassa, Portugalissa,  Ranskassa tai Saksassa. Oleskelu kestää kohdemaasta riippuen 4-12 viikkoa. Ulkomaanjakso alkaa kielikurssilla ja jatkuu loppuajan oman alan työharjoittelussa. Ohjelma on EU-tuettu ja osallistujalle myönnettävä apuraha kattaa mm. kielikurssin, majoituksen sekä maakohtaisen matka-apurahan. Harjoittelupaikat etsitään etukäteen hakijoiden koulutustaustan ja toiveiden mukaan.

Hakijoiden tulee olla 18-35-vuotiaita ja vuoden sisällä toisen asteen ammatillisesta koulutuksesta valmistuneita.

Kesäkuun alussa on käynnissä haku syyksuussa alkaville jaksoille.  Seuraava hakuaika järjestetään syys-lokakuussa, jolloin haetaan tammikuussa 2019 alkaville jaksoille. Lisätietoja täältä. Jaksojen tarkat ajankohdat tarkentuvat pian nettisivuillemme.

Work Experience Caribia

Work Experience Caribia -ohjelman kohteina Karibianmerellä on kolme pientä trooppista saarivaltiota Dominica, Guadeloupe ja Trinidad&Tobago. Työharjoittelupaikka etsitään osallistujalle hänen omien toiveidensa mukaan ja paikkoja löytyy laajasti eri aloilta. Harjoittelu kestää yleensä 1-3 kk ja se on yleensä palkaton. Dominican ja Trinidad&Tobagon virallinen kieli on englanti, Guadeloupella puhutaan ranskaa.

 

Work Experience Germany

Lähde töihin Saksan kauniille maaseudulle! Work Experience Germany tarjoaa saksan kielen kehittämisestä kiinnostuneille mahdollisuuden työskennellä maatilamatkailuun liittyvissä työtehtävissä Saksassa aina 2 kk lähtien. Harjoittelija saa työtä vastaan majoituksen, ylläpidon sekä pienen taskurahan (50e/vk). Ohjelmassa paikkoja voi löytyä esimerkiksi hotelleista, majataloista, kahviloista tai jopa viinitiloilta. Aloituspaikkoja ei yleensä ole tarjolla tammi-helmikuussa hiljaisen sesongin vuoksi.

Work Experience Spain

Work Experience Spain-ohjelman kautta voi lähteä1-5 kk pituiseen palkattomaan työharjoitteluun lukuisille eri aloille. Harjoittelun alussa osallistutaan espanjan kielikurssille.


Hotellityö

Go Britain

Go Britain-ohjelmassa työskennellään hotelleissa Iso-Britanniassa. Hotellityössä kerrytät työkokemusta, parannat käytännön kielitaitoasi ja tienaat samalla. Työstä maksetaan vähintään Iso-Britannian lain mukaista minimipalkkaa. Ohjelmassa työpaikkoja on tarjolla eri puolilla Iso-Britannian kaunista maaseutua sekä pienemmissä kaupungeissa. Hotelleissa on tarjolla töitä esimerkiksi ravintolassa, baarissa, keittiössä, huonesiivouksessa, portieerina tai vastaanotossa.

Hotellityöjaksojen minimikestot ovat 4 kk ja pisimmillään ohjelman kautta voi viettää Briteissä 12 kk.

 

Kielikurssit

Kielikursseille voi lähteä kauttamme ympäri vuoden, ja niiden kestot vaihtelevat hakijan toiveiden mukaan aina 1-2 viikosta alkaen. Kielikurssin voi hyvin yhdistää myös esimerkiksi muuhun matkailuun kohdemaassa tai reppureissailuun. Kohteissa voi viettää myös pidempiä aikoja kielen opiskelun merkeissä.

Espanjaa voi kauttamme opiskella Espanjassa Santiago de Compostelassa.

Euroopan kohteissamme voi espanjan lisäksi opiskella englantia Irlannin Galway'ssa sekä Pohjois-Irlannin Londonderryssa, ranskaa Etelä-Ranskan Montpellier'ssä sekä saksaa Itävallan pääkaupungissa Wienissä sekä Saksan pääkaupungissa Berliinissä.

Aasian kohteemme Japani tarjoaa mahdollisuuden japanin kielikurssille osallistumiseen Sapporossa.Takaisin

Onnea koulunsa päättäneille - maailma odottaa !