OSALLISTUJASIVUT

Ajankohtaista


23.11.2017: Harjoitteluun ulkomaille maaliskuussa 2018!

Ammatillisesta koulutuksesta vastavalmistuneille tarkoitetun Ready for Life-harjoitteluohjelman hakuaika on käynnissä 4.-17.12. Harjoittelujaksot ulkomailla alkavat maaliskuussa 2018.

 

Hei ammatillisesta vastavalmistunut! Lähde syventämään osaamistasi maailmalle!

 

Hakuaika maaliskuussa 2018 alkaville työharjoittelujaksoille on 4.-17.12.2017.

 

Mikä on ready for life -työharjoittelu?

Allianssin nuorisovaihdon Erasmus+-tuettu Ready for Life-työharjoitteluohjelma on tarkoitettu toisen asteen ammatillisesta koulutuksesta vastavalmistuneille. Mukaan voivat hakea kaikilta aloilta valmistuneet. Harjoittelujakson ulkomailla tulee alkaa vuoden sisällä valmistumispäivästä. 

Ohjelman ikäraja on 18-35 vuotta. Kohdemaissa pärjää englannilla, mutta hakijoilta toivotaan kuitenkin kiinnostusta ja motivaatiota kohdemaan kielen opiskeluun.  

Erasmus+ tuki kattaa suurimman osan kuluista 

Ready for Life-ohjelmaan osallistujat saavat Erasmus+ -tukea, johon sisältyy mm. majoitus harjoittelun ajaksi sekä maakohtainen matkatuki. Ohjelmassa ei ole osallistumismaksua.

Harjoittelujaksoon kuuluu myös 1-2 viikon pituinen kohdemaan kielen kurssi jakson aluksi kaikissa muissa kohteissa paitsi Irlannissa. Ennen jaksoa työharjoitteluun lähtevät pääsevät virkistämään kielitaitoa kohdemaan kielen online-kielikurssilla. 

Kaikkien maiden matkatuen suuruudet löydät Ready for Life -ohjelman sivuilta: www.nuorisovaihto.fi/R4L

Harjoittelupaikkoja eri aloilta valmistuneille

Ready for Life - ohjelmaan valituille etsitään työharjoittelupaikat ansioluetteloiden, koulutuksen sekä heidän toiveidensa perusteella.

Kreikassa, Saksassa, Italiassa, Irlannissa, Portugalissa ja Espanjassa työharjoittelupaikkoja on tarjolla lähes kaikilta eri aloilla ja harjoittelupaikat pystytään etsimään hakijan toiveiden mukaisesti. Ranskassa puolestaan tarjolla on ainoastaan matkailu-, hotelli- ja ravintola-alan työpaikkoja.

Harjoittelut ovat palkattomia, mutta Ranskassa harjoittelijat saavat taskurahaa 546 euroa/kk.

 

Kohdemaat

 

 

Italia: Celano ja AvezzanO 

Ajankohdat:  

  • 4.3.-12.5.2018 (2 viikon kielikurssi + 8 viikon harjoittelu) 
  • 4.3.-31.3.2018 (1 viikon kielikurssi + 3 viikon harjoittelu)

Italiassa harjoittelijat työskentelevät Italian upeassa keskiosassa Celanon tai Avezzanon pikkukaupungeissä. Paikoista on hyvät juna- ja bussiyhteydet länsirannikolle maan pääkaupunkiin Roomaan sekä itärannikon Pescaran kaupunkiin. Italian kohteet mahdollistavat aitoon italialaiseen elämään tutustumiseen.

Irlanti: Dublin

Ajankohta: 

  • 4.3.-5.5.2018 (8 viikon harjoittelu, online-kielikurssi ennen jaksoa)  

Irlannin pääkaupunki Dublin on kodikas ja monipuolinen kohde, joka mahdollistaa englannin taitojen syventämisen aidossa ympäristössä. Irlannissa harjoittelijat majoittuvat yleensä paikallisten perheiden luona, jonka ansiosta englantia pääsee käyttämään myös vapaa-ajalla. Dublinin ympäristöstä löytyy paljon mielenkiintoisia luontokohteita, kaupungista on myös helppo vierailla Irlannin muissa suurissa kaupungeissa.

Espanja: Sevilla

Ajankohta: 

  • 18.3.-19.5.2018 (1 viikon kielikurssi + 8 viikon harjoittelu)  

Sevilla on eteläisen Espanjan kulttuurin, taiteen ja liike-elämän keskus, ja tarjoaa paljon tekemistä vapaa-ajalla. Kohde sopii erinomaisesti espanjan opiskelusta kiinnostuneille, sillä hakijoilta ei vaadita etukäteen espanjan osaamista. Harjoittelupaikoilla on aina englantia osaavia työntekijöitä, mutta hakijalta toivotaan myös motivaatiota espanjan opiskeluun. 

Ranska: Montpellier

Ajankohta: 

  • 4.3.-12.5.2018 (2 viikon kielikurssi + 8 viikon harjoittelu)  

Montpellier sijaitsee Ranskan etelärannikolla Välimeren rannalla. Kaupunki on vilkas opiskelijakaupunki ja sieltä on hyvät kulkuyhteydet etelärannikon muihin suuriin kaupunkeihin kuten Nizzaan ja Marseille'hin. Ranskassa on tarjolla ainoastaan matkailu-, hotelli- ja ravintola-alan paikkoja. Ranska on ohjelman kohteista ainoa, missä harjoittelija saa pientä taskurahaa. Lisäksi hän saa 2 viikon kielikurssin lisäksi osallistua kielikoulun järjestämiin aktiviteetteihin ja retkiin jakson aikana.

Saksa: Berliini

Ajankohta: 

  • 4.3.-26.5.2018 (2 viikon kielikurssi + 10 viikon harjoittelu)   

Berliini on sykkivä suurkaupunki, joka mahdollistaa monipuolisia harjoittelumahdollisuuksia alalta kuin alalta. Saksan jaksoille hakevilta toivotaan vähintään saksan alkeita, mutta joissain tapauksissa myös englannilla ja motivaatiolla opiskella saksaa pärjää. Suosittelemme olemaan yhteydessä Allianssin nuorisovaihtoon etukäteen, mikäli olet kiinnostunut Berliinistä kohteena, mutta et osaa ennestään saksaa.

PORTUGALI: BRAGA

Ajankohta:

  • maaliskuu-tuokokuu 2018 (1 viikon kielikurssi + 8 viikon harjoittelu)

Portugalissa harjoittelijat työskentelevät pohjoisessa sijaitsevassa Bragan kaupungissa. Kaupunki on tunnettu historiastaan ja kauniista rakennuksista.

Kreikka: Rethymno

Ajankohta:  

  • 11.3.-12.5.2018 (1 viikon kielikurssi + 8 viikon harjoittelu)

Kreikassa harjoittelijat työskentelvät Kreetan saarella sijaitsevassa Rethymnon rantakaupungissa.

 

Lisätietoja ja hakuohjeet: www.nuorisovaihto.fi/R4L, vaihto(at)alli.fi, p. 044 416 5210.Takaisin

Harjoitteluun ulkomaille maaliskuussa 2018!