OSALLISTUJASIVUT

Ajankohtaista


08.03.2017: Haku kesän kansainvälisille vapaaehtoisleireille alkaa!

Kesä on parasta aikaa lähteä vapaaehtoiseksi maailmalle! Tarjolla on yli 2000 leiriä eri maissa.

 Kansainväliset vapaaehtoisleirit kokoavat eri puolilta maailmaa tulevia vapaaehtoisia yhteen parin viikon ajaksi asumaan yhdessä ja tekemään yleishyödyllistä työtä. Vapaaehtoistyöhön osallistuminen on ainutlaatuinen kokemus - leirit ovat erinomainen tapa tutustua uusiin ihmisiin, maihin ja kulttuureihin sekä harjoittaa kielitaitoa!

Himalajalle, Kirgisiaan vai Tanskaan? Yli 2000 vaihtoehtoa eri puolilla maailmaa 

Kesän 2017 leiritiedot eri puolilta maailmaa julkaistiin maanantaina 13.3. leirihakukoneessa. Tarjolla on yli 2000 vaihtoehtoa, suurin osa Euroopassa, mutta myös esimerkiksi Armeniassa, Boliviassa, Japanissa, Kirgisiassa, Serbiassa ja Tanskassa

Parin viikon leirille voi lähteä vaikkapa Himalajan vuoristoon Intiaan tekemään vapaaehtoistyötä ympäristön siivouksen parissa, osallistua kulttuurifestivaalin järjestelyihin Ranskan Lyonissa tai järjestää paikallisille lapsille kesätekemistä liikunnan, teatterin ja taiteen parissa Kreikassa. 

Kuka voi hakea mukaan?

Vapaaehtoistyö on pääsääntöisesti tarkoitettu täysi-ikäisille eikä osallistumiselle ole yläikärajaa. Myös 16-17-vuotiaille löytyy lukuisia vaihtoehtoja eri puolilta Eurooppaa. Leirikielenä on pääsääntöisesti englanti ja kouluenglannilla pärjää hyvin. Joissakin maissa järjestetään erityisleirejä, joiden leirikieli on kohdemaan kieli, esimerkiksi ranska tai saksa.

Milloin kannattaa hakea?

Suosituimmat leirit täyttyvät yleensä nopeasti, mutta monille leireille ehtii hakea myöhemminkin. Myös myöhemmin keväällä ja kesällä on mahdollista hakea leireille lyhyelläkin varoitusajalla, mikäli paikkoja on jäljellä. Leirejä järjestetään kesäisin niin Euroopassa kuin etäämmälläkin.

Millaista työtä vapaaehtoisleireillä tehdään?

Vapaaehtoistyö ei ole raatamista aamusta iltaan, vaan yleensä rentoa yhdessä tekemistä mukavan, kansainvälisen porukan kanssa. Työ voi olla esimerkiksi ympäristönhoitoa, kunnostustyötä, lastenleirillä työskentelyä, musiikki- tai taidefestivaalin järjestämistä, historiallisten rakennusten korjausta, leikkikentän rakennusta tai monenlaista muuta yleishyödyllistä, paikallisen yhteisön hyväksi tehtävää työtä.

Erityistaitoja ei vaadita, jokainen tekee kykyjensä mukaan. Leireillä on myös paljon vapaa-aikaa uusiin ihmisiin sekä lähiympäristöön tutustumiseen.

Vapaaehtoiset saavat työtä vastaan majoituksen ja ylläpidon leirin ajan. Majoitus on useimmiten sisätiloissa esimerkiksi koulussa tai nuorisotalossa. Vapaaehtoiset laittavat päivittäiset ateriansa myös yleensä yhdessä. Leirejä järjestetään monipuolisesti niin maaseudulla kuin kylissä ja kaupungeissa.

Leireillä on osallistujia useista eri maista

Leirit kestävät useimmiten 2-3 viikkoa ja niillä on noin10-20 osallistujaa. Yleensä osallistujia otetaan korkeintaan kaksi kustakin maasta. Tällä pyritään mahdollisimman monipuoliseen ryhmään eri kansallisuuksia. Leireille voi hakea mukaan myös esimerkiksi kaverin tai puolison kanssa.

Kansainväliset vapaaehtoisprojektit auttavat paikallisia yhteisöjä toteuttamaan hankkeita, joita yhteisöt eivät muutoin voisi toteuttaa. Leirien järjestelyissä on paikallisen yhteisön lisäksi mukana kansallinen leiritoiminnan koordinoija, kuten esimerkiksi Allianssin nuorisovaihto sekä sen ulkomailla olevat yhteistyökumppanit.

> Käy tutustumassa myös keväällä järjestettäviin leireihin
> Tutustu muiden kirjottamiin kokemuksiin vapaaehtoistyöstä!

 

MITEN HAETAAN?

Allianssin ohjelmamaksu 150 euroa maksetaan ohjelmaan hakemisen yhteydessä. Hintaan sisältyy mm. vapaaehtoispaikan välittäminen, henkilökohtainen palvelu koko hakuprosessin ja ohjelmaan osallistumisen ajan sekä ohjelmakohtainen opas.

Osallistujat voivat osallistua Suomessa myös lähtijävalmennukseen touko- tai elokuussa. Leirin jälkeen vapaaehtoiset saavat osallistumistodistuksen. Jokainen lähtijä maksaa ja järjestää itse matkansa kotoa leiripaikkakunnalle.  Euroopan leireillä vapaaehtoiset saavat työtä vastaan ylläpidon (asuminen ja ruokailut), joillakin leireillä voi olla pieniä lisämaksuja, joista on mainittu projektitiedoissa.

Suuntaa siis leirisivuillemme ja tutustu hakukoneesta juuri nyt tarjolla oleviin leireihin. Hakukoneesta voit etsiä leirejä esimerkiksi kohdemaan, teeman tai ajankohdan perusteella. Maakohtaisista leiritiedoista voit etsiä esimerkiksi yllä mainittujen koodien avulla esimerkkileirit. Hakukoneesta löytyvistä leirikuvauksista voit lukea lisätietoja työn lisäksi myös asumisesta sekä leirin sijainnista. Löydettyäsi itsellesi sopivan leirin seuraa hakuohjeita.Takaisin

Haku kesän kansainvälisille vapaaehtoisleireille alkaa!