OSALLISTUJASIVUT

Ajankohtaista


30.06.2017: Välivuosi maailmalla

Jos edessä on välivuosi, kannattaa se hyödyntää hankkimalla kokemusta maailmalta!

Monia polkuja maailmalle - tutustu eri Vaihtoehtoihin! 

> Lue lisää välivuosivaihtoehdoista heinäkuun uutiskirjeestä

EVS-vapaaehtoiseksi Espanjaan, Ranskaan tai Moldovaan? Au pairiksi Australiaan, kielikurssille Irlantiin tai vaikkapa työharjoitteluun Yhdysvaltoihin? Tässä vain muutama poiminta Allianssin nuorisovaihdon ohjelmista, jotka sopivat välivuodeksi.

Välivuosi on erinomainen tilaisuus lähteä hankkimaan kokemuksia maailmalta. Samalla saat aikaa ja uusia ideoita tulevaisuuden suunnitelmille. Vastavalmistuneille ulkomaille lähteminen tarjoaa mahdollisuuden syventää jo opiskelujen aikana saatua ammattitaitoa sekä samalla kehittää kielitaitoa. Välivuoden aikana voi viettää pidempiä aikoja maailmalla tai hakea piristystä lyhyemmistä projekteista.

Suurimpaan osaan ohjelmistamme voi hakea ympäri vuoden. Vaihtoehdoista löytyy niin omakustanteisia vaihtoehtoja kuin EU-tuettuja mahdollisuuksia, jotka eivät maksa osallistujalle mitään.

Tutustu alta eri vaihtoehtoihin maailmalla. Tiimiimme voi olla yhteydessä sähköpostitse vaihto(at)alli.fi tai puhelimitse ma-pe klo 9-16

  • 044 416 5208 vapaaehtoistyö, EVS, kielikurssit
  • 044 416 5210 au pair, hotellityö, work experience, Ready for Life
  • 022 416 5209 yleiset tiedustelut

 

Vapaaehtoistyö

Kansainväliset vapaaehtoisleirit

Tuhansia mielenkiintoisia vaihtoehtoja eri puolilla Eurooppaa ja maailmalla! Lähde kokeilemaan siipiäsi maailmalla tai yhdistä vapaaehtoistyö pidempään reppureissuun.

Vapaaehtoisleireillä tehdään töitä mukavassa porukassa yleishyödyllisen asian hyväksi. Leirillä tehtävä työ voi olla esimerkiksi erilaisissa tapahtumissa ja festareilla avustamista, vanhan linnan kunnostusta tai vaikkapa nuorisotalon maalausta. Leirien kestot vaihtelevat 1-3 viikon välillä ja töitä tehdään yleensä 5 päivänä viikossa. Vapaaehtoiset saavat työtä vastaan majoituksen ja ylläpidon. Vapaa-ajalla ehtii tutustua lähiympäristöön ja muihin eri puolilta maailmaa tuleviin vapaaehtoisiin.

Ajankohtaisiin leireihin voi tutustua hakukoneen kautta. Hakukoneeseen päivittyy jatkuvasti ja tällä hetkellä syksyn leirejä on jo haettavissa.

 

Medium Term Volunteer

Medium Term Volunteer-ohjelmat ovat erinomainen tapa viettää välivuotta maailmalla sillä niihin sijoittuu nopeasti ja niissä on edulliset ylläpitokustannukset. Projektien kestot vaihtelevat yleensä 1-6 kuukauden välillä. Projekteja on usein tarjolla esimerkiksi sosiaali-, opetus- ja ympäristöalalla. Suosittuja projekteja ovat esimerkiksi erilaiset lasten ja nuorten parissa tehtävät projektit Etelä-Koreassa, ympäristötyö ja erilaiset eläinten kanssa tehtävät projektit Costa Ricassa sekä sosiaalialan projektit Ecuadorissa ja Yhdysvalloissa. Projekteja on satunnaisesti tarjolla myös Euroopassa.

MTV-ohjelmassa on tarjolla paikkoja runsaasti ympäri vuoden ja niihin voi sijoittua hyvin nopeastikin. Hakijoilta ei vaadita erityistaitoja ja englannin kielellä pärjää yleensä hyvin joitakin poikkeuksia lukuun ottamatta. Ohjelman tarkoitus on tutustuttaa kohdemaan arkeen ja samalla päästää tekemään paikallista yhteisöä hyödyttävää työtä.

Tutustu sivuiltamme tarkemmin koko projektitarjontaan maakohtaisilta sivuilta.

 

Eurooppalainen vapaaehtoispalvelu EVS

European Voluntary Service EVS eli Eurooppalainen vapaaehtoispalvelu on ohjelma, jossa työskennellään vapaaehtoistyöprojektissa jossakin Euroopan maassa yleishyödyllisissä projekteissa. Ohjelmaan voivat hakea 18-30-vuotiaat EU-maiden kansalaiset sekä nuoret, joilla on pysyvä oleskelulupa johonkin EU-maahan. Vaatimuksia esimerkiksi kielitaidon tai koulutuksen suhteen ei ole.

EVS-vapaaehtoiseksi lähtemisestä ei juurikaan aiheudu kuluja lähtijälle. Ohjelma matka-apuraha kattaa matkakustannukset kotimaasta kohdemaahan (kokonaan tai suurimmaksi osaksi), ylläpito järjestetään koko jakson ajaksi, samoin vakuutus ja pieni taskuraha kuuluvat ohjelmaan. Kielenopetus on myös osa ohjelmaa.

Allianssin nuorisovaihdon kautta voi hakea myös jo hyväksyttyihin ja rahoitustuen saaneisiin European Voluntary Service-paikkoihin. Paikat täytetään mahdollisimman pian sopivan hakijan löydyttyä. Tutustu haettavana oleviin paikkoihin tästä.

 

au pair

Au pairiksi lähteminen on erittäin suosittu tapa viettää välivuotta sen tarjoaminen kokemuksien vuoksi. Au pair-ohjelmat ovat lisäksi edullinen ja helppo tapa maailmalla oleskeluun, sillä au pair saa korvaukseksi työstään taskurahaa noin 200-400 euroa kuukaudessa sekä täyden ylläpidon, joka kattaa päivittäisen ruoan sekä oman huoneen varustuksineen. Työpäiviä on yleensä viikossa viidestä kuuteen.

Loppukesästä tai syksystä alkaville jaksoille kannattaa hakea mahdollisimman aikaisin, jotta sopivan isäntäperheen etsimiseen sekä lähtövalmisteluihin jää hyvin aikaa. Juuri nyt on esimerkiksi hyvä aika alkaa suunnitella au pair-vuotta Euroopassa, Australiassa ja Uudessa-Seelannissa, sillä monissa kohdemaissamme on jo nyt tarjolla isäntäperheitä, jotka etsivät au paireja syksyn aloitusajankohdalle. Syksyllä alkavien jaksojen pituudet ovat yleensä 6-12 kk.

Lyhyemmille jaksoille haluaville Kiinan au pair-ohjelma Au pair in China tarjoaa lyhyempiä jaksoja aina 3 kk ylöspäin.

Yhdysvalloista haaveileville löytyy myös oma Au pair in America-ohjelma, jonka kautta vietetään vuosi au pairina.

Tutustu alta eri ohjelmavaihtoehtoihin!

 

Work Experience-ohjelmat

Ready for Life

Ready for Life -ohjelmassa osallistutaan työharjoitteluun Espanjassa, Italiassa, Irlannissa, Kreikassa, Ranskassa, Portugalissa tai Saksassa. Harjoittelujakso kestää kohdemaasta riippuen 4-12 viikkoa.

Ulkomaanjakso alkaa osassa kohteita 1-2 viikon kielikurssilla ja jatkuu loppuajan oman alan työharjoittelussa. Ohjelma on EU-tuettu ja osallistujalle myönnettävä apuraha kattaa mm. kielikurssin, majoituksen sekä maakohtaisen matka-apurahan. Harjoittelupaikat etsitään etukäteen hakijoiden koulutustaustan ja toiveiden mukaan.

Hakijoiden tulee olla 18-35-vuotiaita ja vuoden sisällä toisen asteen ammatillisesta koulutuksesta valmistuneita.

Seuraavat jaksot alkavat syyskuussa 2017 ja lisätietoa niistä voi tiedustella suoraan Allianssin nuorisovaihdosta. Seuraava hakuaika järjestetään syys-lokakuussa, jolloin haetaan tammikuussa 2018 alkaville jaksoille. Jaksojen tarkat ajankohdat tarkentuvat pian nettisivuillemme.

Oregon Internship USA

Oregon Internship USA-ohjelman kautta voi lähteä 1-3 kuukauden pituiseen työharjoitteluun Yhdysvaltoihin Portlandin kaupunkiin, Oregonin osavaltioon. Harjoittelupaikka etsitään hakijan toiveiden mukaisesti, paikkoja löytyy esimerkiksi taidealalta, erilaisista järjestöistä, kirjastoista, ympäristöalalta sekä sosiaalialalta.

Ohjelmassa majoitutaan paikallisen isäntäperheen luona täysihoidolla. Ohjelma onkin ainutlaatuinen tapa sukeltaa syvemmälle amerikkalaiseen elämäntyyliin. Hakemus liitteineen tulee olla valmis 2 kk ennen haluttua aloituspäivää, joten ohjelmaan ehtii vielä hyvin hakea syksyksi.

Oregon Internship USA-ohjelmaan on mahdollista myös yhdistää kielikurssi harjoittelujakson aluksi. Ohjelma sopii myös erinomaisesti korkeakouluopiskelijoille opintoihin kuuluvaksi harjoitteluksi, varmistathan kuitenkin omasta oppilaitoksestasi asian ennen hakemista!

SWAP Canada

SWAP Canada-ohjelma tarjoaa 18-35-vuotiaille mahdollisuuden lähteä jopa vuoden ajaksi Working Holiday-reissulle Kanadaan. Työn ja asunnon etsiminen on hakijan omalla vastuulla, mutta SWAP Hosting centerit Kanadassa auttavat osallistujia. Ohjelmaan kuuluu myös kahden ensimmäisen yön majoitus saapumiskaupungissa.

Vuoden 2017 viisumikiintiö on jo täynnä. Ilmoitamme vuoden 2018 viisumien hakuajoista loppuvuonna. 

Work Experience Caribia

Work Experience Caribia -ohjelman kohteina Karibianmerellä on kolme pientä trooppista saarivaltiota Dominica, Guadeloupe ja Trinidad&Tobago. Työharjoittelupaikka etsitään osallistujalle hänen omien toiveidensa mukaan ja paikkoja löytyy laajasti eri aloilta. Harjoittelu kestää yleensä 1-3 kk ja se on yleensä palkaton. Dominican ja Trinidad&Tobagon virallinen kieli on englanti, Guadeloupella puhutaan ranskaa.

Work Experience Germany

Lähde töihin Saksan kauniille maaseudulle! Work Experience Germany tarjoaa saksan kielen kehittämisestä kiinnostuneille mahdollisuuden työskennellä maatilamatkailuun liittyvissä työtehtävissä Saksassa aina 2 kk lähtien. Harjoittelija saa työtä vastaan majoituksen, ylläpidon sekä pienen taskurahan (50e/vk). Ohjelmassa paikkoja voi löytyä esimerkiksi hotelleista, majataloista, kahviloista tai jopa viinitiloilta. Aloituspaikkoja ei yleensä ole tarjolla tammi-helmikuussa hiljaisen sesongin vuoksi.

Work Experience Spain

Work Experience Spain-ohjelman kautta voi lähteä1-5 kk pituiseen palkattomaan työharjoitteluun lukuisille eri aloille. Harjoittelun alussa osallistutaan espanjan kielikurssille.

Work Experience Dublin

Work Experience Dublin tarjoaa monipuolisesti erilaisia vaihtoehtoja tehdä palkaton työharjoittelu Irlannin kiehtovassa pääkaupungissa Dublinissa. Harjoittelupaikat etsitään hakijan omien toiveiden mukaan. Irlannissa voi ohjelman kautta viettää 1-6 kuukautta työharjoittelun merkeissä. 

 

Hotellityö

Go Britain

Go Britain-ohjelmassa työskennellään hotelleissa Iso-Britanniassa. Hotellityössä kerrytät työkokemusta, parannat käytännön kielitaitoasi ja tienaat samalla. Työstä maksetaan vähintään Iso-Britannian lain mukaista minimipalkkaa. Ohjelmassa työpaikkoja on tarjolla eri puolilla Iso-Britannian kaunista maaseutua sekä pienemmissä kaupungeissa. Hotelleissa on tarjolla töitä esimerkiksi ravintolassa, baarissa, keittiössä, huonesiivouksessa, portieerina tai vastaanotossa.

Hotellityöjaksojen minimikestot ovat 4 kk ja pisimmillään ohjelman kautta voi viettää Briteissä 12 kk.

 

Kielikurssit

Kielikursseille voi lähteä kauttamme ympäri vuoden, ja niiden kestot vaihtelevat hakijan toiveiden mukaan aina 1-2 viikosta alkaen. Kielikurssin voi hyvin yhdistää myös esimerkiksi muuhun matkailuun kohdemaassa tai reppureissailuun. Kohteissa voi viettää myös pidempiä aikoja kielen opiskelun merkeissä.

Espanjaa voi kauttamme opiskella Espanjassa Santiago de Compostelassa sekä Latinalaisen Amerikan kohteissa Costa Ricassa, Ecuadorissa, Meksikossa ja Argentiinassa.

Euroopan kohteissamme voi espanjan lisäksi opiskella englantia Irlannin Galway'ssa, ranskaa Etelä-Ranskan Montpellier'ssä sekä saksaa Itävallan pääkaupungissa Wienissä sekä Saksan pääkaupungissa Berliinissä.

Aasian kohteemme Japani tarjoaa mahdollisuuden japanin kielikurssille osallistumiseen Sapporossa.

Uutuuskielikurssikohteemme Yhdysvallat tarjoaa mahdollisuuksia opiskella englantia New Yorkissa ja Miamissa. 

Latinalaisen Amerikan kohteemme ovat Argentiinaa lukuun ottamatta tarkoitettu täysi-ikäisille, muihin kohteisiin alaikäraja on kohteesta riippuen 16-17 vuotta.Takaisin

Välivuosi maailmalla