OSALLISTUJASIVUT

Ajankohtaista


07.08.2017: Ammatilliseen harjoitteluun Kreikkaan ja Portugaliin syksyllä!

Hakuaika lokakuussa 2017 alkaville työharjoittelujaksoille Kreikassa ja Portugalissa on käynnissä 7.8.-20.8.2017.

 Hei vastavalmistunut - lähde syventämään osaamistasi maailmalle!
9 viikon kestoiset harjoittelujaksot Kreikassa ja Portugalissa ovat 15.10.-16.12.2017. 

Kreikassa harjoittelujaksot ovat Rethymnon kaupungissa Kreetan saarella ja Portugalin jaksot Bragan kaupungissa maan pohjoisosassa. Molemmissa maissa harjoittelujaksot alkavat viikon pituisella portugalin tai kreikan kielikurssilla, jonka jälkeen siirrytään työharjoitteluun työpaikoille.

Ennen jaksoa työharjoitteluun lähtevät pääsevät virkistämään kielitaitoa kohdemaan kielen online-kielikurssilla.   

Kuka voi hakea mukaan?

Harjoitteluun voivat hakea vuoden sisällä toisen asteen ammatillisesta koulutuksesta valmistuneet (15.10.2016 jälkeen). Harjoittelupaikkoja on molemmissa maissa tarjolla kaikilta aloilta valmistuneille.

Ready for Life - ohjelmaan valituille etsitään työharjoittelupaikat ansioluetteloiden, koulutuksen sekä heidän toiveidensa perusteella. 

Ohjelman ikäraja on 18-35 vuotta. Kohdemaissa pärjää englannilla, mutta hakijoilta toivotaan kuitenkin kiinnostusta ja motivaatiota kohdemaan kielen opiskeluun. 

Erasmus+ tuki kattaa suurimman osan kuluista 

Ready for Life-ohjelmaan osallistujat saavat Erasmus+ -tukea, johon sisältyy mm. majoitus harjoittelun ajaksi sekä maakohtainen matka-apuraha. Ohjelmassa ei ole osallistumismaksua.

Kreikan ja Portugalin matka-apurahat löydät Ready for Life -ohjelman sivuilta. 

 

Lisätietoa ja hakuohjeet

Lue hakuohjeet ohjelmasivultamme: www.nuorisovaihto.fi/R4L

Voit myös lähettää meille kysymyksesi sähköpostilla vaihto(at)alli.fi, tai soittaa p. 044 416 5210. 

 

Mikä on ready for life -työharjoittelu?

Allianssin nuorisovaihdon Erasmus+-tuettu Ready for Life-työharjoitteluohjelma on tarkoitettu toisen asteen ammatillisesta koulutuksesta vastavalmistuneille. Mukaan voivat hakea kaikilta aloilta valmistuneet. Harjoittelujakson ulkomailla tulee alkaa vuoden sisällä valmistumispäivästä. 

Kreikka ja Portugali ovat ohjelmassa uusia kohdemaita, johin järjestetään haku nyt ensimmäistä kertaa.  

Kreikassa, Saksassa, Italiassa, Irlannissa, Portugalissa ja Espanjassa työharjoittelupaikkoja on tarjolla lähes kaikilta eri aloilla ja harjoittelupaikat pystytään etsimään hakijan toiveiden mukaisesti. Ranskassa puolestaan tarjolla on ainoastaan matkailu-, hotelli- ja ravintola-alan työpaikkoja.

Harjoittelut ovat palkattomia, mutta Ranskassa harjoittelijat saavat taskurahaa 546 euroa/kk.

 

ready for Life Kohdemaat

Kreikka: Rethymno

Ajankohdat:  

  • 15.10.-16.12.2017 (hakuaika käynissä 7.8.-20.8.2017)

Kreikassa harjoittelijat työskentelvät Kreetan saarella sijaitsevassa Rethymnon rantakaupungissa. Kohde on haussa nyt ensimmäistä kertaa. 

Portugali: braga

Ajankohdat:  

  • 15.10.-16.12.2017 (hakuaika käynissä 7.8.-20.8.2017)

Portugalissa harjoittelijat työskentelevät pohjoisessa sijaitsevassa Bragan kaupungissa. Kaupunki on tunnettu historiastaan ja kauniista rakennuksista. Kohde on haussa nyt ensimmäistä kertaa. 

Italia: Celano ja Avezzano

Ajankohdat:  

  • Tammikuussa 2018 (hakuaika järjestetään myöhemmin syksyllä)

Italiassa harjoittelijat työskentelevät Italian upeassa keskiosassa Celanon tai Avezzanon pikkukaupungeissa. Kaupungeista on hyvät juna- ja bussiyhteydet länsirannikolle maan pääkaupunkiin Roomaan sekä itärannikon Pescaran kaupunkiin. Italian kohteet mahdollistavat aitoon italialaiseen elämään tutustumiseen.

Irlanti: Dublin

Ajankohta: 

  • Tammikuussa 2018 (hakuaika järjestetään myöhemmin syksyllä)

Irlannin pääkaupunki Dublin on kodikas ja monipuolinen kohde, joka mahdollistaa englannin taitojen syventämisen aidossa ympäristössä. Irlannissa harjoittelijat majoittuvat yleensä paikallisten perheiden luona, jonka ansiosta englantia pääsee käyttämään myös vapaa-ajalla. Dublinin ympäristöstä löytyy paljon mielenkiintoisia luontokohteita, kaupungista on myös helppo vierailla Irlannin muissa suurissa kaupungeissa.

Espanja: Sevilla

Ajankohta: 

  • Tammikuussa 2018 (hakuaika järjestetään myöhemmin syksyllä)

Sevilla on eteläisen Espanjan kulttuurin, taiteen ja liike-elämän keskus, ja tarjoaa paljon tekemistä vapaa-ajalla. Kohde sopii erinomaisesti espanjan opiskelusta kiinnostuneille, sillä hakijoilta ei vaadita etukäteen espanjan osaamista. Harjoittelupaikoilla on aina englantia osaavia työntekijöitä, mutta hakijalta toivotaan myös motivaatiota espanjan opiskeluun. 

Ranska: Montpellier

Ajankohta: 

  • Tammikuussa 2018 (hakuaika järjestetään myöhemmin syksyllä)

Montpellier sijaitsee Ranskan etelärannikolla Välimeren rannalla. Kaupunki on vilkas opiskelijakaupunki ja sieltä on hyvät kulkuyhteydet etelärannikon muihin suuriin kaupunkeihin kuten Nizzaan ja Marseilles'hin. Ranskassa on tarjolla ainoastaan matkailu-, hotelli- ja ravintola-alan paikkoja. Ranska on ohjelman kohteista ainoa, missä harjoittelija saa pientä taskurahaa. Osallistujat saavat 2 viikon kielikurssin lisäksi osallistua kielikoulun järjestämiin aktiviteetteihin ja retkiin jakson aikana.

Saksa: Berliini

Ajankohta: 

  • Tammikuussa 2018 (hakuaika järjestetään myöhemmin syksyllä)

Berliini on sykkivä suurkaupunki, joka mahdollistaa monipuolisia harjoittelumahdollisuuksia alalta kuin alalta. Saksan jaksoille hakevilta toivotaan vähintään saksan alkeita, mutta joissain tapauksissa myös englannilla ja motivaatiolla opiskella saksaa pärjää. Suosittelemme olemaan yhteydessä Allianssin nuorisovaihtoon etukäteen, mikäli olet kiinnostunut Berliinistä kohteesta, mutta et osaa ennestään saksaa.

Lisätietoja ja hakuohjeet: www.nuorisovaihto.fi/R4L, vaihto(at)alli.fi, p. 044 416 5210.Takaisin

Ammatilliseen harjoitteluun Kreikkaan ja Portugaliin syksyllä!