OSALLISTUJASIVUT

Vapaaehtoistyö 

Vapaaehtoistyö ulkomailla on mainio valinta, kun haluat tutustua paikalliseen kulttuuriin lähietäisyydeltä ja tehdä samalla jotain hyödyllistä.

Vapaaehtoistyössä osallistuja työskentelee yleishyödyllisen tahon hyväksi ilman rahallista korvausta. Hän pääsee mukaan kohdemaan arkeen ja tutustuu paikallisiin ihmisiin ja tapoihin. Vapaaehtoistyössä oppii uusia taitoja ja asioita samalla kun pystyy tekemään jotain hyödyllistä.

Tarjoamme monenlaista vapaaehtostyötä eri puolilla maailmaa. Euroopan kansainvälisille vapaaehtoisleireille voi lähteä jo 16-vuotiaana, muutoin alaikäraja on 18 vuotta. Yläikärajaa ei yleensä ole. Oleskelun kesto vaihtelee parista viikosta jopa vuoteen. 

Suosituinta on lähteä kansainväliselle vapaaehtoisleirille. Eri puolilla maailmaa järjestettävät leirit kestävät 2–4 viikkoa. Leireillä kansainvälinen ryhmä työskentelee yleishyödyllisen tahon hyväksi. Työtehtävät vaihtelevat leireittäin. Suurin osa leireistä on kesällä Euroopassa ja ne löytyvät vapaaehtoistyön hakukoneesta. 

Medium Term Volunteer MTV -ohjelmassa työskennellään paikallisen vapaaehtoistyöjärjestön koordinoimassa projektissa. MTV-projektit kestävä yleensä 1–6 kuukautta. Paikkoja on tarjolla eri puolilla maailmaa, suurin osa Euroopan ulkopuolella.

European Voluntary Service EVS eli Euroooppalainen Vapaaehtoispalvelu  on edullinen ja erinomainen ohjelma 18–30-vuotiaille, jotka haluavat lähteä vapaaehtoistyöhön Eurooppaan 6–12 kuukaudeksi. 

Vapaaehtoistyöohjelmaan osallistuminen on hyvä vaihtoehto esimerkiksi kesän, välivuoden tai vuorotteluvapaan viettämiseen. 

Vaihda maisemaa ja lähde vapaaehtoiseksi!AJANKOHTAISTA


Tarjolla on paljon eri vaihtoehtoja vapaaehtoistyöhön. Tutustu eri mahdollisuuksiin ja kysele meiltä lisää sähköpostitse vaihto@alli.fi tai puhelimitse 044 416 5208.

Autamme mielellämme sinua löytämään juuri sinulle sopivan tavan lähteä vapaaehtoiseksi!


kokemuksia