OSALLISTUJASIVUT

KANSAINVÄLISET VAPAAEHTOISLEIRIT 


Pikalinkki HAKUKONEESEEN 

 

  

Haluatko saada uusia kokemuksia, tutustua mielenkiintoisiin ihmisiin ja tehdä jotain hyödyllistä ? Kansainväliset vapaaehtoistyöprojektit tarjoavat ainutlaatuisen mahdollisuuden tehdä työtä, viettää vapaa-aikaa ja asua yhdessä eri puolilta maailmaa tulevien ihmisten kanssa

Kansainvälisten vapaaehtoisten ryhmä tekee paikallisyhteisöä hyödyttävää työtä yhdessä yleensä parin viikon ajan. Jokainen tekee omien taitojensa ja kykyjensä mukaan, ennakkovaatimuksia ei ole. Ryhmät täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Vapaaehtoistyö on antoisa kokemus niin työkokemuksen, kielitaidon kuin maailmankuvan avartumisen kannaltakin. Koska kyseessä on vapaaehtoistyö siitä ei saa rahallista korvausta, mutta kokemus on varmasti rikastuttava niin uusien elämysten kuin taitojenkin puolesta.Työpanostaan vastaan vapaaehtoiset saavat majoituksen ja ruoan.

Useimmissa projekteissa  on selkeä teema, joka voi olla esimerkiksi ympäristö, festivaalit, kulttuuriperinnön suojelu tai lasten parissa tehtävä työ. 

Työ voi olla esimerkiksi tapahtuman järjestämistä, ympäristönhoitoa, yhteisötalon maalausta, lastenleirillä työskentelyä, festivaalin valmistelua ja toteutusta, linnan korjausta, kiviaidan rakentamista, puiden istutusta tai monenlaista muuta yleishyödyllistä, paikallisyhteisön hyväksi tehtävää työtä.Työhön ei vaadita mitään erityistaitoja ja työtä tehdään ryhmässä.

Allianssin nuorisovaihto tarjoaa vuosittain yli 2000 vaihtoehtoa noin 60 maassa, joten jokaiselle varmasti löytyy kiinnostava kohde. Projekeja on niin maalla kuin kaupungissakin, yhteistä niille on se, että osallistujat pääsevät tutustumaan paikalliseen kulttuuriin ja ihmisiin sekä tekemään monia asioita, joihin ei turisteilla ole mahdollisuutta. Usein paikalliset ihmiset kutsuvat vapaaehtoisia tutustumaan koteihinsa tai järjestävät juhlat kiitokseksi tehdystä työstä.

Työtä tehdään yleensä 30 - 35 tuntia viikossa, viikonloput ovat useimmiten vapaat. Vaikka ohjaaja on koordinoimassa toimintaa on osallistujila mahdollisuus yhdessä vaikuttaa leirin ohjelmaan. Työnteon lisäksi on runsaasti mahdollisuuksia viettää vapaa-aikaa muiden kanssa, tutustua lähiympäristöön ja paikalliseen elämänmenoon.

Ryhmässä on tavallisesti 10–20 osallistujaa. Yleensä osallistujia otetaan korkeintaan kaksi kustakin maasta, koska pyritään mahdollisimman monipuoliseen ryhmään eri kansallisuuksia. On mahdollista, että olet ainoa suomalainen leirillä. Yhteisenä kielenä on yleensä englanti. Muutamilla leireillä on käytössä jokin muu kieli kuten ranska tai saksa, näistä on maininta hakukoneessa. 

Useimmiten vapaaehtoiset majoittuvat yhdessä esimerkiksi koulussa tai nuorisotalossa ja laittavat päivittäiset ateriansa yhdessä. Joissakin kohteissa majoitus voi olla vaikka hostellissa ja kaikki ruokailut valmiiksi järjestetty. Kuvauksessa on aina mainittu miten majoitus ja ruokailu on järjestetty.

Kauttamme voi hakea vapaaehtoisleireille mm. Alankomaihin, Argentiinaan, Armeniaan, Belgiaan, Boliviaan, Botswanaan, Burundiin, Costa Ricaan, Ecuadoriin, Espanjaan, Etelä-Koreaan, Filippiineille, Georgiaan,Grönlantiin, Indonesiaan, Islantiin, Iso-Britanniaan, Italiaan, Itävaltaan, Japaniin, Kanadaan, Kamputseaan, Keniaan, Kirgisiaan, Kreikkaan, Kroatiaan, Latviaan, Liettuaan, Meksikoon, Moldovaan, Mongoliaan, Montenegroon, Nepaliin, Peruun, Puolaan, Ranskaan, Saksaan, Serbiaan, Slovakiaan, Sveitsiin, Tanskaan, Tsekkeihin, Turkkiin, Ugandaan, Ukrainaan, USA:han, Venäjälle, Valkovenäjälle ja Viroon.

Vapaaehtoistyössä tutustuu eri maista ja kulttuureista tuleviin ihmisiin tekemällä käytännön työtä yhdessä. Ennen ohjelmaan hakemista on hyvä tutustua vapaaehtoisleirien taustaan ja tavoitteisiin sekä leirityyppeihin.


KUKA VOI HAKEA?


Kansainvälinen vapaaehtoistyö sopii kaikille, jotka ovat kiinnostuneita avartamaan maailmankuvaansa työskentelemällä kansainvälisessä ryhmässä.

Työskennellessä ja asuessa ryhmässä erilaisten ihmisten kanssa auttaa, jos on sopeutumiskykyinen. Työhön ei vaadita erityistaitoja, riittää kun on valmis antamaan oman panoksensayleishyödyllisen projektin hyväksi. Leirit sopivat käytännössä kaikille !

Kommunikointikieli on yleensä englanti ja kouluenglannilla pärjää mainiosti. 

Useimmiten alaikäraja on 18 vuotta, lisäksi tarjolla on vähän rajoitetummin mahdollisuukisa16-17- vuotiaille. Yläikäraja vaihtelee leireittän. Usein yläikärajaa ei ole vaan kaikenikäiset ihmiset voivat osallistua. Ikärajat näkyvät hakukoneessa. Suurin osa  osallistujista on 18-25 -vuotiaita. 

Kehitysmaiihin lähteviltä vaaditaan erityistä joustavuutta, sillä olosuhteet ovat Suomeen verrattuna vaatimattomat, ja projekteissa tehtävä työ saattaa poiketa kovastikin ennakkotiedoista. Kehitysmaihin  hakevien tulee tutustua lisätietoon Aasian, Afrikan tai Latinalaisen Amerikan vapaaehtoisleireistä.

Itsenäiset ja oma-aloitteiset 16–17-vuotiaat voivat hakea projekteihin, joiden alaikäraja on määritelty alle 18 vuoteen (usein koodilla TEEN). Useimmiten nämä  ovat ns. teinileirejä, jolloin kaikki osallistujat ovat alle 18-vuotiaita. Kuitenkin myös joissain maissa järjestetään leirejä joissa voi olla täysi-ikäisiä sekä muutama alaikäinen  (esim. Saksan IJGD-järjestö) leirin ikärajan ollessa 16–26. Alaikäisen hakemuksen allekirjoittaa huoltaja.              Tärkeää lisätietoa alle 18-vuotiaille.

Allianssilla on varattuna paikkoja muutamilla alle 18-vuotiaille suunnatuilla leireillä Ranskassa ja Italiassa . Voit tutustua näihin leireihin lisää täällä .   


MILLOIN?


Projektit kestävät yleensä kaksi-kolme viikkoa. On hyvin tärkeää, että kaikki vapaaehtoiset osallistuvat  koko sen keston ajan. Ensimmäinen ja viimeinen päivä ovat matkustuspäiviä (poikkeuksena Islanti, jossa saapumispäivä on yleensä yksi päivä ennen leiriä ja lähtö päivä leirin loppumisen jälkeen).

Suurin tarjonta on kesäaikaan Euroopassa. Muina  vuodenaikoina projekteja on tarjolla lähinnä Euroopan ulkopuolella, varsinkin Aasiassa ja Afrikassa. Esimerkiksi Intiassa, Kamputseassa,Thaimaassa, Nepalissa, Vietnamissa, Meksikossa, Tansaniassa ja Keniassa järjestetään leirejä ympäri vuoden. Euroopan maista Islannissa on leirejä kaikkina vuodenaikoina, muissa Euroopan maissa on satunnaisia leirejä syksyisin ja keväällä. 

Hakukonetta  päivitetään säännöllisesti sesongin aikana eli maalis-elokuussa, mutta muinakin aikoina paikkatiietojen pitäisi olla ajan tasalla. Tiedot kesän projekteista tulevat hakukoneeseen maaliskuun puoiiväliin mennessä, jolloin kesähaku varsinaisesti alkaa . Muina vuodenaikoina järjestettävien projektien tiedot ilmestyvät yleensä muutamaa kuukautta etukäteen  Hakukonetta kannattaa seurata aktiivisesti, sillä joskus projekteja järjestetään varsin lyhyellä varoitusajalla, ja peruutuspaikkoja jo täynnä olleisiin projekteihin vapautuu myös. Jos et ole varma onko sinua kiinnostavassa projekteissa paikkoja niin ota meihin yhteyttä puhelimitse 044-416 5208 tai sähköpostiin vaihto(at)alli.fi  annamme mielellämme lisätietoja !

Kesän projekteihin kannattaa hakea mahdollisimman aikaisin, sillä osa niistä täyttyy nopeasti. Nopeus on valttia!


MITÄ MAKSAA?


Allianssin ohjelmamaksu 150 euroa maksetaan hakemisen yhteydessä. Hintaan sisältyy:
 • vapaaehtoispaikan välittäminen leirille, johon kuuluu ylläpito leirin ajan
 • henkilökohtainen palvelu koko hakuprosessin ja ohjelmaan osallistumisen ajan
 • ohjelmakohtainen opas
 • lähtijävalmennus (touko- tai elokuussa)
 • kattava ohjelma- ja maakohtainen infopaketti
 • oikeus käyttää nuorisovaihdon osallistujasivuja
 • osallistumistodistus.

Ohjelmamaksu tulee maksaa heti hakiessa verkkomaksuna, sillä käsittelemme vain maksetut hakemukset. Ohjelmamaksua ei makseta takaisin, jos hakija peruuttaa lähtönsä itse. Jos emme pysty järjestämään hakijalle paikkaa, palautamme ohjelmamaksun vähennettynä 30 euron toimistokuluilla.

Huom! Joidenkin erityisleirien kohdalla on lisämaksu, jonka vapaaehtoinen maksaa Allianssin ohjelmamaksun lisäksi (kaikki Islannin,Aasian, Afrikan ja Latinalaisen Amerikan leirit sekä ns. teinileirit 16-17 -vuotiaille). Mahdollisesta lisämaksusta mainitaan hakukoneessa leirien tiedoissa. Lisämaksu maksetaan yleensä leirin alussa leirin järjestävälle organisaatiolle tai etukäteen pankin välityksellä. Lisämaksulla paikallinen vapaaehtoistyöjärjestö kattaa vapaaehtoisten ylläpidon ja leirin materiaalien lisäksi myös muita toimintaansa liittyviä hallintokuluja. Vapaaehtoisten maksamat maksut ovat varsinkin Euroopan ulkopuolella toimiville järjestöille lähes ainoa toiminnan rahoituslähde eli maksuilla katetaan muitakin kuluja kuin yksittäisten leirien järjestäminen. 

Jokainen lähtijä maksaa ja järjestää itse matkansa kotoa leiripaikkakunnalle.

Vastaanottava järjestö vakuuttaa yleensä vapaaehtoiset tapaturman (muttei sairauden) varalta vähintään leirillä tehtävän työn ajaksi. Muutamissa maissa (esimerkiksi Slovakia, Tsekki ja kaikki Euroopan ulkopuoliset maat) vastaanottava järjestö ei vakuuta vapaaehtoisia ollenkaan. Edellytämme  matkavakuutuksen ottamista kaikkiin maihin matkustettaessa, koska leiriijärjestäjän vakuutus on yleensä suppea eikä kata vapaa-aikaa tai leirille matkustamista. Lisäksi, EU-maihin lähtevien on hyvä tilata KELA:sta eurooppalainen sairaanhoitokortti. 


MITEN HAETAAN?


1. Etsi projekteja  hakukoneen avulla, .

 • Voit hakea  mm. kohdemaan, leirityypin tai muun haluamasi määrittelyn avulla. Yksinkertaisinta on hakea vain yhdellä hakukriteerillä, esim. kohdemaalla. Voit halutessasi valita useita kriteerejä kuten maa, leirityyppi jne.
 • Listassa on koodin jälkeen projektin nimi, ajankohta, leirityyppi ja vapaaehtoisten määrä (esim. 20 VOLS).
 • Kunkin projektin kohdalla on kerrottu työstä, majoituksesta ja paikkakunnasta englanniksi (full desciption). Lue tarkkaan kaikki tiedot. Huomaa, että voit merkitä sinua kiinnostavat projektit kottikärry-painikkeella omaksi listaksesi valintaa tehdessäsi.
 • Hakukoneen paikkatilannetta pyritään pitämään ajan tasalla (kohta "Volunteers needed" näyttää jäljellä olevien paikkojen määrän), mutta valitettavasti se ei ole kaikkien maiden kohdalla mahdollista. Täydet projektit on yleensä merkitty, eikä niihin kannata hakea. 
 • Voit aina olla meihin yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse jos sinulla on kysyttävää onko jossain maassa/projektissa paikkoja ajankohtana, jolloin haluaisit osallistua.

2. Täytä sähköinen hakulomake .

 • Huomaa, että hakemuksesta on täytettävä vähintään tähdellä merkityt kentät.
 • Kohtaan "Project choices according to preference" tulee täyttää vähintään 3 projektitoivetta. Jos jostain syystä toiveita on vain 1 tai 2, voi useampaan kohtaan laittaa saman koodin. Etenkin kesän sesongin aikaan haettaessa kannattaa kuitenkin merkitä mahdollisimman monta sinua kiinnostavaa vaihtoehtoa.
 • Kohtaan "Why do you wish to take part in volunteer project" tulee kuvata omaa motivaatiotaan osallistua vapaaehtoistyöhön ja juuri kyseisiin, valittuihin projekteihin. Jos haluat erottua eduksesi ja varmistaa paikkasi niin kirjoita tähän mielellään useampi lause siitä miksi haluat osallistua, sillä leirijärjestöt lukevat tämän kohdan tarkkaan. Eli muutakin kuin että haluaa matkustaa ja nähdä maailmaa...
 • Huom! Muista lähettää lomake eteenpäin klikkaamalla lomakkeen alareunasta painiketta "Validate". Olemme vastaanottaneet lomakkeen, jos ruutuun ilmestyy lähettämisen jälkeen viesti asiasta.

3. Lomakkeen täytettyäsi saat ohjeet ohjelmamaksun maksamiseen. 

Ohjelmamaksu maksetaan heti hakemuksen teon yhteydessä verkkomaksuna, joten varaa pankkitunnukset valmiiksi. 

5. Lähetämme hakemuksen eteenpäin kohdemaan järjestölle. Saat tunnukset Volunteer File Access-palveluun, jossa pääset seuraamaan hakemuksesi etenemistä niiden projektien kohdalla, jotka ovat ko. järjestelmässä mukana. Kaikki kohdemaat eivät ole järjestelmässä mukana eli sijoitustiedot tulevat aina myös sähköpostitse tai osallistujasivujemme kautta.

6. Tieto  sijoittumisesta tulee yleensä noin viikossa hakemuksen vastaanottamisen jälkeen.

Ohjelmaehdot

 • Allianssin ohjelmamaksu on 150 euroa jonka hakija maksaa hakiessa
 • Mikäli hakija peruu itse lähtönsä tai ei toimita hakuprosessissa tarvittavia liitteitä, ei maksua palauteta
 • Mikäli Allianssi ei pysty sijoittamaan hakijaa, palautetaan maksettu maksu vähennettynä 30 euron toimistokuluilla
 • Vastuurajoitusehto: Allianssin vahingokorvausvastuu hakijaa kohtaan rajoittuu maksetun 150 euron maksun määrään.


MIKSI OSALLISTUA ?


Kansainväliset vapaaehtoisprojektit tarjoavat mielekkään yhdistelmän työtä ja huvia. Ne ovat erinomainen tapa tutustua uusiin ihmisiin, maihin ja kulttuureihin samalla, kun tekee jotain hyödyllistä paikallisyhteisön hyväksi. Pääsee harjoittamaan vieraiden kielten taitojaan sekä oppii varmasti monenlaista uutta, myös itsestään.

Vapaaehtoistyössä pystyy kehittämään omia valmiuksiaan ja sosiaalisia taitojaan sekä saa hyödyllistä kansainvälistä työkokemusta. Osallistumistodistuksesta voi olla hyötyä työnhaussa myöhemmin.

Työskentely monikansallisessa ryhmässä on mielenkiintoista ja tarjoaa uusia kokemuksia ja kontakteja ympäri maailmaa. Voit yhdistää vapaehtoistyön esimerkiksi reilausmatkaan, jolloin voit oleskella pidempään sinua kiinnostavassa maassa.

Allianssin nuorisovaihto lähetti ensimmäiset vapaaehtoiset kansainvälisille vapaaehtoisleireille kesällä 1994. Useimmat yhteistyöjärjestömme ovat Allianssin nuorisovaihdon tapaan Eurooppalaisten Vapaaehtoisjärjestöjen Liiton jäseniä, jotka ovat järjestäneet vapaaehtoisprojekteja jo vuosien, jopa vuosikymmenten ajan.

"Leirin loputtua matkustelin muutaman vapaaehtoisen kanssa Thaimaan upeissa maisemissa ennen kuin lensin takaisin kotisuomeen jossa pakkaset vielä paukkuivat. Leiri kokonaisuudessaan oli upea kokemus ja se ei varmasti jää kohdallani viimeiseksi kosketukseksi vapaaehtoistyöstä. Thaimaalla on maana todella paljon annettavaa ja vapaaehtoistyön muodossa maahan tutustuminen opettaa varmasti huomattavasti enemmän kuin tavallinen turistiloma."

"Koin, että erityisesti sosiaaliset taitoni kehittyivät paljon. Oli mahtavaa tutustua paikallisiin ihmisiin sekä muihin vapaaehtoisiin, joita oli ympäri maailmaa. Tulimme hyvin toimeen kulttuurieroista ja ajoittaisesta kielimuurista huolimatta. Myös kielitaito ja englannin kielen sujuvuus tuntuivat kehittyvän. Kannattaa lähteä hyvin avoimin mielin matkaan ja kuunnella itseään reissun ajan :) Sekä tietenkin nauttia vieraasta kulttuurista, uusista kokemuksista ja koko reissusta!" 

 

Lue lisää kokemuksista kansainvälisistä vapaaehtoisprojekteista

 

Jäikö kysyttävää?  

Ota yhteyttä puh. 044-416 5208, 044-4165210  tai vaihto(at)alli.fi

Autamme mielellämme sopivan vapaaehtoispaikan etsinnässä ! ohjelma lyhyesti


Ikäraja: 16-99

Oleskeluaika: 2–3 vk

Aloitus: ympäri vuoden

Hakuaika: joustava

Maksut: Allianssin ohjelmamaksu 150 e + mahdollinen lisämaksu (yleensä kehitysmaissa ja teinileireillä)

 HAKUKONEESEEN

Leirejä 16-17 vuotiaille! 
Nuorisovaidolla on varattuja paikkoja muutamilla 16-17 -vuotiaille suunnatuilla leireille Ranskassa ja Italiassa. Näihin leireihin voit tutustua lisää täällä.  

 


kokemuksia