OSALLISTUJASIVUT

MTV Ecuador


Ecuadorissa on tarjolla vapaaehtoisprojekteja eri aloilla 3-6 kuukaudeksi.

Ecuadoriin MTV-vapaaehtoiseksi hakevien tulee osata espanjaa vähintään auttavasti. Vapaaehtoisprojekteissa työkielenä on espanja eikä englantia maassa yleisesti osata. 

 


Projektit


  • Sosiaali- ja opetusalan projekteja on tarjolla jatkuvasti.
  • Lasten kanssa tehtävää työtä on useissa projekteissa: opetusta, lasten avustamista, aktiviteettien järjestämistä, päiväkodissa työskentelyä, jne.
  • Työtä katulasten parissa, maaseutukouluissa, erityislasten kanssa, orpokodeissa 
  • Espanjan, englannin,  matematiikan sekä muiden kouluaineiden opettaminen lapsille kouluissa .
  • Lasten avustaminen ja opettaminen vammaisille suunnatussa koulussa.
  • Ympäristönsuojeluun liittyviä töitä käytännön tasolla.
  • Lisätietoja Ecuadorin MTV-projekteista täältä
  • Huomaa, että projektit voi aloittaa kuukauden alussa ja puolivälissä ympäri vuoden. Saapuminen Ecuadoriin on ajoitettava viikonlopuksi.
  • Ohjelmaan osallistuvien tulee ymmärtää kyseessä olevan kulttuurivaihto-ohjelma ja olla hyvin avoimin mielin ja joustavia, sillä vapaaehtoisprojektit ja tehtävät tarkentuvat vasta paikan päällä.

Majoitus


Isäntäjärjestön talossa tai paikallisessa isäntäperheessä, riippuen projektista ja alueesta. Huomaa, että majoitus on paikallista perustasoa ja olosuhteet saattavat olla hyvinkin yksinkertaiset. Projektit voivat sijaita hyvin syrjäisillä alueilla, jossa mm. sähkö, juokseva vesi, kommunikointivälineet (radio, puhelin, jne.) eivät ole itsestäänselvyyksiä.


Hakeminen


Yleisten hakuohjeiden mukaisesti (ks. MTV-etusivun osio "Miten haetaan?").

Huomioi, että hakemukseen tulee liittää espanjan- tai englanninkielinen motivaatiokirje. Motivaatiokirje lähetetään sähköisesti osoitteeseen hakemukset(at)alli.fi.


Maksut


Allianssin nuorisovaihdon ohjelmamaksu 330 euroa tulee maksaa ohjelmaan hakemisen yhteydessä.

Oleskelun alussa tulee maksaa kohdemaan yhteysjärjestön osallistumismaksu (noin 370–470 euroa / kuukausi), jolla katetaan mm. asumis- ja ruokakulut sekä orientaatio. Maksun suuruus riippuu valitusta projektista. Vapaaehtoisten maksama maksu mahdollistaa vapaaehtoisten vastaanottamisen, eli niillä katetaan myös vastaanottavien järjestöjen toimintakuluja.

Suomen kansalainen saa viipyä Ecuadorissa 90 päivää ilman viisumia, mutta paikan päällä on yleensä mahdollista anoa jatkoa viisumille. Suomessa ei ole Ecuadorin suurlähetystöä, joten viisumiasiat hoidetaan Ruotsissa sijaitsevan Ecuadorin konsulaatin kanssa.  

Takaisin  kokemuksia