OSALLISTUJASIVUT

mtv Eurooppa


Vapaaehtoisprojekteja on tarjolla vaihtelevasti eri Euroopan maissa. Projekteista kiinnostuneiden kannattaa seurata projekteja esimerkiksi vapaaehtoisprojektien tietokannasta sekä seurata uutisia ajankohtaisista Euroopan MTV-projekteista. Projektikuvauksiin kannattaa myös tutustua huolellisesti ennen hakemista.

Hakijoilta edellytetään itsenäisyyttä ja omatoimisuutta, sillä vapaaehtoisten tehtäviä ei ole kaikissa projekteissa tarkasti määritelty. Projekteja järjestävät organisaatiot ovat eurooppalaisia vapaaehtoistyöjärjestöjä ja suuri osa projekteista on leiriohjausta, joillakin järjestöillä on lisäksi myös muita paikallisia kohteita. 


projektit


Belgiassa vapaaehtoistöitä on tarjolla kesäksi lasten leireillä. Lisätietoja täältä

Ranskassa useimmat projektit ovat yhdistelmiä kunnostus- ja rakennusprojekteista, usein niihin liittyy yhteisöasuminen maaseudulla. SJ:n projekteissa oleskelun minimikesto on kuusi kuukautta. 

Islannissa on tarjolla MTV-paikkoja useimmiten vapaaehtoisleirien leiriohjaajan tehtävissä, mutta myös muita tehtäviä on tarjolla silloin tällöin. MTV-jaksoon kuuluu leiriohjaajilla yleensä useamman leirin ohjaaminen. Projektien kestot vaihtelevat ja ovat yleensä ne ovat noin 3-6 kk. Lisätietoa 2017 paikoista

Saksassa on tarjolla kesäaikaan MTV-paikkoja esimerkiksi leiriohjaajana. Lisätietoa Saksan projekteista täältä ja täältä

Iso-Britanniassa on satunnaisesti tarjolla MTV-paikkoja leiriohjaajina lasten- ja nuorten leireillä, jaksojen kestot vaihtelevat.   

Italiassa on avoinna MTV-paikkoja kesäksi ympäristönsuojelemiseen liittyen. Lisätietoa kesän projektista täältä

Turkin MTV-paikat voivat olla esimerkiksi sosiaalialalla (esimerkiksi lasten tai vammaisten leirien ohjaajana toimimista) tai maatalouteen / ympäristöön liittyviä kuten oliivien poimintaa, kesto yleensä 1-3 kk. 

Moldovassa on tarjolla paljon MTV-paikkoja, lisätiedot löydät erilliseltä MTV Moldova-sivulta. 

Venäjällä on kesäksi tarjolla projekti liittyen Laatokan ympäristönsuojeluun. Lisätietoja täältä

Myös muissa Euroopan maissa on satunnaisesti tarjolla MTV-projekteja, voit etsiä projekteja valitsemalla MTV- tai Permanent -haun vapaaehtoisprojektien hakukoneesta (ks. hakeminen) 


majoitus


Vaihtelee kohteen mukaan, katso projektikuvaus

hakeminen


Euroopan MTV-projekteihin haetaan Medium Term Volunteer -ohjelman yleisten hakuohjeiden mukaisesti (ks. MTV-etusivun osio "Miten haetaan?").

Päivitetyt projektitiedot löydät vapaaehtoisprojektien hakukoneesta.  Valitse hakuehdoksi alueen kohdalle ("Regions") Eurooppa sekä projektiksi ("Type of project") "MTV 3-6 months" tai "Permanent project".


maksut


Allianssin ohjelmamaksu 330 euroa tulee maksaa ohjelmaan hakemisen yhteydessä.

Euroopan MTV-projekteissa ei vapaaehtoiselle tule yleensä lisämaksuja esimerkiksi ruokailuihin tai majoitukseen liittyvistä kuluista. Projektikuvauksista löydät aina tarkat tiedot projektiin osallistumisen liittyvistä kuluista.kokemuksia