OSALLISTUJASIVUT

MTV INTIA


Intian vapaaehtoisprojekteihin kannattaa lähteä realistisin odotuksin, paikallisesta kulttuurista avoimesti kiinnostuneena ja valmiina kohtaamaan epävarmuutta ja monenlaista erilaisuutta.

Vapaaehtoistyöhön lähtevän tulee huomioida, että Intia on kehitysmaa, jossa monet asiat ovat toisin kuin Suomessa. Vapaaehtoisprojekteissa vapaaehtoisten majoitus on järjestetty paikallisten olosuhteiden  mukaan ja antaa erinomaisen mahdollisuuden tutustua paikallisten arkeen.


Projektit


Allianssin nuorisovaihdolla on Intiassa kaksi yhteistyöorganisaatiota: Etelä-Intiassa toimiva FSL ja Pohjois-Intiassa toimiva Ruchi. jotka tarjoavat erilaisia projekteja.  

FSL tarjoaa projekteja seuraavilla aloilla:

 1. Opetusala: Opetustyötä kouluissa, orpokodeissa, etnisten vähemmistöjen tai katulasten parissa. Kouluissa esim. englannin kielen sekä muiden kouluaineiden opettamista tai opettajien apuna toimimista sekä aktiviteettien järjestämistä koululaisille.

 2. Ympäristöala: luonnonsuojeluprojektien kehittämistä ja tukemista, valistustyötä ympäristönsuojeluun liittyvissä asioissa, työskentelyä kilpikonnien suojeluprojektissa (elokuu–tammikuu) tai ekoturismin kehittämistä.

 3. Sosiaaliala: opettamista sekä hoivatyötä vammaisten lasten, vanhusten, etnisten vähemmistöjen tai naisten parissa.

 4. Terveydenhoito: varsinaisen henkilökunnan (lääkärien ja hoitajien) avustamista, valistustyötä esim. HIV/AIDS-projekteissa.

 5. Muut/erityisprojektit: omien erityistaitojen (esim. musiikki, ompelu, IT-alan opettaja jne.) käyttämistä paikallisyhteisön hyväksi.

Vapaaehtoistyön voit aloittaa mihin aikaan vuodesta tahansa. Aloitus on aina kuukauden ensimmäisenä maanantaina, ja jakso aloitetaan viikon mittaisella orientaatiolla eteläisessä Intiassa, useimmiten Kundapurissa.

Orientaatiossa eri maista tulleiden vapaaehtoisten ryhmä perehdytetään kohdemaahan, sen kulttuuriin ja kieliin sekä itse projektiin. FSL sijoittaa paljon eurooppalaisia vapaaehtoisia projekteihin eri puolille Intiaa. Suurin osa projekteista sijaitsee Etelä-Intiassa Karnatakan, Tamil Nadun ja Keralan osavaltioissa.

Lue lisää  FSL:n projekteista vuonna 2018 .  

  

Länsi-Ghatien vuoristossa, eteläisessä Intiassa on mahdollista osallistua ympäristonsuojeluprojektiin.

   Dhramansalan kaupungissa, Dalai Laman kotipaikassa Pohjois-Intiassa voi osallistua erilaisiin kunnostustöihin, opettamiseen, tutustua Tiibetin pakolaisten oloihin ja lähteä 4 päivän vaellusreissulle Himalajalle.
   Goalla vapaaehtoinen pääsee opettamaan lapsille englantia sekä terveyteen ja hygieniaan liittyviä aiheita. Projektissa arvostetaan luovia opetusmetodeja, pyritään opettamaan leikin, taiteen ja musiikin avulla. 
   Jaipurin kaupungissa Pohjois-Intiassa pääsee mm. osallistumaan koulujen kunnostustöihin, maalaamaan, opettamaan lapsille englantia, osallistumaan tapahtumiin paikallisten kanssa ja samalla tutustumaan kaupunkiin sekä sen kulttuurisiin ja uskonnollisesti tärkeisiin kohteisiin ja paikallisiin slummeihin.
   Jodhpurin kaupungissa on mahdollista päästä mukaan terveyteen ja ympäristöasioihin liittyviin tapahtumiin, opettamaan englantia lapsille sekä visioimaan erilaisia luovia opetustapoja.
   Kundapuran rannikkokaupungissa on vapaaehtoisen töihin kuuluu mm. maanviljely, sadonkorjuu, englannin opettaminen ja luovien opetusmetodien hyödyntäminen. Mahdollisuus päästä opettelemaan ja harjoittamaan joogaa ja tutustumaan Ayurvedan perusteisiin,
   Himalajan kansallispuistossa voi osallistua ympäristönsuojeluprojektiin, vierailla kouluissa, ylläpitää puiston kuntoa ja tehdä yhteistyötä paikallisten työntekijöiden kanssa.

Kuvia FSL:n projekteista voit katsoa täältä.

 

RUCHI tarjoaa mm. seuraavia projekteja:

 1. Ympäristö: Osallistuja sijoitetaan Bag-Pathia kylään, jossa hän osallistuu ympäristökoulutukseen.
 2. Vapaaehtoistoiminnan kehittäminen: Osallistuja sijoitetaan Ruchin toimistoon Bandh –kylään. Tarjolla on toimistotöitä ja paikallisten vapaaehtoisten koulutusta. 
 3. Opetusala: Osallistuja sijoitetaan Bodgharin kylässä sijaitsevaan kouluun, jossa hän opettaa paikallisille lapsille englannin kieltä. 

 

Ruchin tarjoamat projektit voi aloittaa ympäri vuoden, mutta aina kuukauden viidentenä päivänä. Vapaaehtoistyössä voi olla 1-6 kk.

Listätietoja Ruchin projekteista  vuonna 2017-18.


Majoitus


FSL:n projekteissa majoitutaan yleensä isäntäperheessä. Toisinaan vapaaehtoiset majoitetaan projektin tiloissa. Huomioithan, että majoitus on paikallista tasoa ja saattaa olla melko erilainen kuin mihin olet Suomessa tottunut. Yleensä huone jaetaan 2–3 vapaaehtoisen kesken, myös isäntäperheissä. Ohjelmaan kuuluu ylläpito sekä FSL:n yhteyshenkilön tuki koko jakson ajan.

Ruchin projekteihin osallistuvat majoittuvat kylissä. Osallistujan on varauduttava perustason asumisoloihin, todennäköisesti erilaisiin mihin on tottunut Suomessa. Asumistilat jaetaan muiden vapaaehtoisten (yleensä 2-3) kesken. Ruchin yhteyshenkilö on vapaaehtoisen tukena kaikissa kysymyksissä.


Hakeminen


Vapaaehtoistyöhön Intiaan haetaan yleisten hakuohjeiden mukaisesti (ks. Medium Term Volunteer -etusivun osio "Miten haetaan?").

Erityistä Intiaan haettaessa:

 

 • Hakemukseen tulee liittää englanninkielinen motivaatiokirje, jossa motivaatiotekijöiden ohella ilmaistaan projektit, joihin hakija olisi halukas osallistumaan. Motivaatiokirjeessä tulee lisäksi kertoa toive osallistumisajankohdasta sekä ohjelman kestosta. Motivaatiokirje lähetetään sähköisesti osoitteeseen hakemukset(at)alli.fi.
 • Kun olemme vastaanottaneet sähköisen hakulomakkeen, lähetämme FSL:n projekteihin hakeville vielä FSL-hakulomakkeen täytettäväksi. Myös tämä lomake lähetetään sähköisesti osoitteeseen hakemukset(at)alli.fi.

 


Maksut


Allianssin ohjelmamaksu 330 euroa tulee maksaa ohjelmaan hakemisen yhteydessä.

Oleskelun alussa tulee maksaa kohdemaan yhteysjärjestön osallistumismaksu, jolla katetaan mm. osallistujan ylläpito, orientaatio sekä sijoittavan järjestön tuki koko oleskelun ajan. Osallistumismaksu tulee maksaa koko oleskelun ajalta saapumispäivänä. Vapaaehtoisten maksama maksu mahdollistaa vapaaehtoisten vastaanottamisen eli niillä katetaan myös järjestöjen toimintakuluja.

 

FSL 

FSL:n osallistumismaksu on 15 000 Rs/kk (noin 200 euroa / kk) ja se maksetaan paikallisella valuutalla heti oleskelun alussa koko oleskeluajalta. Maksua ei yleensä palauteta, jos osallistuja keskeyttää vapaaehtoisjaksonsa. 

FSL:n osallistumismaksu sisältää mm.

 • orientaatioviikon aktiviteetteineen

 • paikallista tasoa olevan ylläpidon koko oleskelun ajan.

Osallistujien tulee itse järjestää matkansa tulovalmennukseen (yleensä Kundapurissa)  niin, että ovat perillä aloituskuukauden ensimmäisen maanantain aamuna.

 

RUCHI

Ruchin  projektien hinnat ovat seuraavat:

 • Ensimmäinen kuukausi/Yhden kuukauden työjakso 350 euroa

 • Lisäkuukausi 300 euroa

Osallistumismaksu sisältää ruoan ja majoituksen koko oleskelun ajan.kokemuksia intiasta


Amanda oli vapaaehtoistyössä Intiassa. Lue hänen kokemuksiaan Amppu Intiassa  -blogista.

 

Intiassa vapaaehtoisena olleen Nooran kokemuksia voit lukea hänen Intian elämyksiä  -blogistaan.

 


vapaaehtoisleirit


Intiassa järjestetään myös paljon  2-3 viikon vapaaehtoisleirejä.

Lisätietoa leireistä löydät alla olevista linkeistä. Leireille haetaan vapaaehtoisleirit -sivujen  ohjeiden mukaan

 

 


kokemuksia