OSALLISTUJASIVUT

MTV Kenia


Keniaan voi lähteä vapaaehtoistyöhön 1–6 kuukaudeksi. Vapaaehtoisjakso alkaa joka kuukauden alussa muutaman päivän orientaatiolla pääkaupungissa Nairobissa.

Tavallisesti vapaaehtoinen osallistuu orientaation jälkeen vapaaehtoistyöleirille ja työskentelee leirin päätyttyä omassa projektissa esimerkiksi lastenkodissa, päiväkodissa tai koulussa.

Kurkkaa alta Violan tunnelmallinen video vapaaehtoiskokemuksesta Keniassa! 


Projektit


Vapaaehtoistyöjaksot Keniassa alkavat aina kuukauden ensimmäisenä maanantaina muutaman päivän orientaatiolla Nairobissa.

Esimerkkejä projekteista

 • avustamista käytännön tehtävissä päiväkodeissa,lastenkodeissa sekä vammaisten lasten keskuksissa, iltapäiväkerhoissa jne.
 • ympäristönsuojeluun osallistumista, esim. puiden istuttamista ja valistustyötä ympäristöön liittyvistä asioista
 • englannin, matematiikan ja muiden kouluaineiden opettamista lapsille sekä urheilu- ja muiden aktiviteettien järjestämistä, läksyissä avustamista
 • kunnostustöitä sekä pienimuotoiseen maanviljelyyn liittyviä töitä
 • yhteisöjen ja nuorten parissa tehtävää terveyskasvatusta
 • erityistarpeisten nuorten parissa työskentelyä
 • ekoturismi ja ympäristökasvatus
 • nettisivujen ja sosiaalisen median ylläpitoa järjestössä
 • mikroluottojen hallinnointia, yrittäjyyskasvatusta ja muita yhteisöjä tukevia hankkeita.
Linkistä alla pääset lukemaan Kenian MTV-projektien tarkempia kuvauksia. Tutustu kuvauksiin huolella ja merkitse motivaatiokirjeeseesi vähintään kolmen sinua eniten kiinnostavan projektin nimet ja koodit. 

Kenian MTV-projektikuvaukset 2018

Huomioi, että projektikuvaukset ovat vain suuntaa antavia. Yleensä vapaaehtoisen tiedot ja taidot vaikuttavat paljon siihen, millaiseksi hänen työnkuvansa kohdemaassa muotoutuu.


Majoitus


Projektin yhteydessä sijaitsevissa tiloissa kuten asuntolassa tai isäntäperheessä. Huomioi, että majoitus on paikallista perustasoa eikä yleensä vastaa Suomessa totuttuun tasoon. Majoitustyyppi näkyy projektitiedoissa. 


HakEMINEN


Yleisten hakuohjeiden mukaisesti (ks. MTV-etusivun osio "Miten haetaan?").

Huomioi, että hakemukseen tulee liittää englanninkielinen motivaatiokirje. Motivaatiokirje lähetetään sähköisesti osoitteeseen hakemukset(at)alli.fi.

Erityistä Keniaan haettaessa: 

Yleisissä ohjeissa määriteltyjen asioiden ohella hakijan tulee kirjoittaa motivaatiokirjeeseen kolmen häntä eniten kiinnostavan projektin nimi ja koodi.

Hakemukseen tulee liittää myös valokuva ja kopio passista. Myös nämä liitteet lähetetään sähköisesti osoitteeseen hakemukset(at)alli.fi


Maksut


Allianssin ohjelmamaksu 330 euroa tulee maksaa ohjelmaan hakemisen yhteydessä.

Oleskelun alussa tulee maksaa kohdemaan yhteysjärjestön osallistumismaksu ( 250e/ ensimmäinen kuukausi, 200 euroa / seuraava kuukausi). Maksu sisältää mm. lentokenttäkuljetuksen, orientaation, ylläpidon sekä vastaanottavan järjestön tuen koko oleskelun ajan. Vapaaehtoisten maksamat maksut mahdollistavat vapaaehtoisten vastaanottamisen, eli niillä katetaan vapaaehtoisten välittömien kulujen lisäksi myös järjestön muita hallinto- ja toimintakuluja.

Vapaaehtoiset maksavat itse päivittäiset työmatkansa projektin ja majoituspaikan välillä.

Esimerkkihintoja 

Kokonaishinta sisältää ohjelman hakuprosessin, sijoittamisen, lähtijämateriaalin, lähtijäinfon ja Allianssin tuen koko oleskelun ajan sekä majoituksen ja ruoan Keniassa, lentokenttäkuljetuksen, orientaation ja vastaanottavan järjestön tuen koko oleskelun ajan.

Lennot eivät kuulu hintaan, vaan osallistujaa vastaa itse niiden järjestelyistä ja kustannuksista.

Kesto
Ohjelmamaksu
Ensimmäinen kuukausi
Muut kuukaudet
 Yhteensä
 2 kk  330 €  250 €  1x200 €= 200 €  780 €
 4 kk
 330 €  250 €  3x200 €= 600 €  1180 €
 6 kk
 330 €  250 €  5x200 €= 1000 €  1580 €


Muuta huomioitavaa


 • Projektit sijaitsevat ympäri Keniaa.
 • Ohjelmassa voi yleensä aloittaa ympäri vuoden.
 • Osallistujan tulee huomioida, että majoitus ja ruoka ovat paikallista perustasoa. Osa projekteista sijaitsee Kenian syrjäseudulla hyvinkin karuissa ja ilmastollisesti vaikeissa olosuhteissa, jopa ilman sähköä ja juoksevaa vettä. Osa projekteista sen sijaan on kaupunkiolosuhteissa normaalein mukavuuksin. Projektikuvauksiin kannattaa tutustua huolellisesti!
 • Kenia on kehitysmaa, jossa monet asiat ovat toisin kuin Suomessa, tässä linkki Ulkoministeriön matkustustiedotteeseen .
 • Kieliaidoksi riittää englanti. Tutustuminen swahilin alkeisiin ja perussanastoon suositeltavaa.
Takaisin


AJANKOHTAISTA


VUODEN 2018 PROJEKTIT NYT HAETTAVISSA !

 

Lue lisää kokemuksia Keniassa vapaaehtoistyössä olleen Heinin It's time for Africa - blogista. 


VAPAAEHTOISLEIRIT


MTV-vapaaehtoisjaksojen lisäksi Keniassa järjestetään myös paljon 2vk - 1 kk kestäviä vapaaehtoisleireijä. 

Lue lisää leireistä ja niille hakemisesta Kansainväliset vapaaehtoisleirit -sivuilla.

kokemuksia