OSALLISTUJASIVUT

mtv peru


Peruun voi lähteä vapaaehtoistyöhön hyvin erilaisiin kohteisiin.

Vapaaehtoispaikkoja  on tarjolla erityisesti sosiaali- ja opetusalalla, mutta lisäksi on tarjolla myös työharjoittelupaikkoja  myös terveys- ja matkailualalta. Oleskelun vähimmäiskesto vaihtelee ohjelmakohtaisesti, mutta yleensä minimikesto on neljä viikkoa. Kaikki projektit sijaitsevat Cuscon alueella.

Peruun MTV-vapaaehtoiseksi hakevien tulee osata espanjan kielen alkeet, mutta kielitaitoa pääsee kehittämään paikan päällä, sillä ohjelmaan kuuluu aina kielikurssi.  Perussa on myös mahdollista  tehdä työharjoittelu (esimerkiksi opintoihin kuuluva), mutta silloin tulee osata kieltä vähintään B-tasolla.

Perun ohjelmaan kuuluu keskeisesti espanjan kielen opiskelu. Pidemmäksi ajaksi lähtevät suorittavat yleensä neljän viikon espanjan kielen kurssin ennen vapaaehtoistöiden aloittamista. Voit halutessasi aloittaa työharjoittelun tai vapaaehtoistyön samanaikaisesti kieliopintojen kanssa.  Suurimpaan osaan projekteista voi hakea ympärivuotisesti.


Sijainti & projektit


Kaikki projektit Perussa ovat Cuscon alueella. Cusco tai Cuzco tunnetaan muinaisen Inkavaltakunnan pääkaupunkina. Cusco sijaitsee noin 3 400 metrin korkeudessa ja siellä on noin 435 000 asukasta. Kaupunki liitettiin Unescon maailmanperintöluetteloon vuonna 1983. Cuscosta löytyy merkittävä määrä Inkavaltakunnan jäänteitä. Esimerkiksi Sacsayhuaman-linnake kaupungin liepeillä on ehdottomasti näkemisen arvoinen. Linnoituksen rakentaminen aloitettiin 1100-luvulla, jo ennen kuin inkat asettuivat Cuscoon 1200-luvulla. Monet siirtomaa-ajan rakennukset on pystytetty inkarakennelmien jykeville perustuksille. Cuscossa on monenlaisia vapaa-ajan mahdollisuuksia. Voit esimerkiksi tehdä retken Manún kansallispuistoon tai inkojen pyhään laaksoon sekä meloa Urubamba-joella.  Suosittu vaellusreitti Inca Trail johtaa Machu Picchulle, Inkojen kadonneeseen kaupunkiin. Machu Picchu on yksi maailman seitsemästä ihmeestä.

 

Perussa on tarjolla sosiaali- ja opetusalan sekä matkailualan projekteja


 • Lasten kanssa tehtävää työtä on useissa projekteissa: opetusta, lasten avustamista ja aktiviteettien järjestämistä kouluissa, päiväkodeissa, orpokodeissa, sairaaloissa tai vammaisten lasten kouluissa jne.
 • Englannin, matematiikan sekä muiden kouluaineiden opettamista lapsille, nuorille ja aikuisille
 • Sairaalassa ja apteekissa avustaminen
 • Mielenterveyskuntoutujien avustaminen ja aktiviteettien ohjaaminen
 • Päihdekuntoutujien kanssa työskentely
 • Vankilassa olevien nuorten ohjaaminen, avustaminen ja opettaminen
 • Turvakodeissa asuvien naisten parissa työskentely
 •  Vanhusten parissa työskenteleminen
 • Luonnonpuistoissa työskentely erilaisissa ulkotöissä sekä eläintenhoito  
 • Toimistotyötä matkatoimistoissa tai hostelleissa

 

Katso tarkempia tietoja Perun projekteista alla olevista linkeistä.


majoitus


 

Vapaaehtoinen/työharjoittelija majoittuu yleensä kielikurssin ajaksi isäntäperheessä ja työjakson alkaessa siirtyy soluasuntoon tai muuhun jaettuun asuntoon. Vapaaehtoinen/työharjoittelija voi halutessaan myös olla koko oleskelun ajan isäntäperheen luona. Isäntäperheessä vapaaehtoinen/työharjoittelija jakaa huoneen yleensä toisen samaa sukupuolta olevan osallistujan kanssa. Perhemajoitukseen kuuluu puolihoito eli perhe tarjoaa aksi ateriaa päivässä, aamiaisen ja illallisen, muissa majoitusmuodoisssa osallistuja hoitaa itse ruokailunsa.

Soluasunnoissa on omat makuuhuoneet ja solu jaetaan yleensä 2-4 henkilön kanssa. Soluasunnot sijaitsevat kävelymatkan päässä harjoittelu-/ vapaaehtoistyökohteesta. Huoneet ovat kalustettuja ja niissä on ilmainen W-fi. Lämmintä vettä on saatavilla vuorokauden ympäri.

Asunnot sijaitsevat Cuscon keskustassa turvallisella alueella. Asunnot ovat kävely matkan päässä kouluun. Asunnot ovat tarkoitettu 1-2 henkilölle, ja niissä on pieni keittiö, jääkaappi,suihku/vessa ja olohuone televisiolla. Keskustassa vettä saa vain aamulla ja iltapäivällä. Hintaan kuuluu vesi, kaasu ja sähkö. Wifi toimii ainoastaan keskipihalla. Yksityiset asunnot ovat hieman kalliimpia kuin soluasunnot.

Majoituksen hinnat:

 • Isäntäperhe                            1 viikko    noin 100 euroa (365 PEN)
 • Asunto yhdelle                       1 viikko    noin 100 euroa (345 PEN)
 • Asunto kahdelle                     1 viikko    noin 150 euroa   (490 PEN)
 • Soluasunto 1-4 hengelle     1 viikko     noin 70 euroa  (265 PEN)

 


kuljetus


Vapaaehtoistyöntekijät ja työharjoittelijat haetaan Cuscon lentokentältä. Mikäli lennät pääkaupunkiin Limaan, pystytään sieltä järjestämään haku kohteeseen. Tähän sisältyy kuitenkin yksi yö Limassa hotellissa. Ensimmäisten päivien aikana järjestetään vapaaehtoiselle/ työharjoittelijalle tutustumista kaupunkiin sekä annetaan yleistä tietoa hakijan ohjelmasta ja käytännön asioista.

Kuljetus Liman lentokentältä ja hotellin hinnat:

 • Kuljetus 1-2 henkilölle menopaluu   noin 60 euroa
 • Yksi hotelliyö
  • Yhden hengen huone       noin 70 euroa
  • Kahden hengen huone      noin 90 euroa  
  • Kolmen hengen huone       noin 100 euroa

 


Kielikurssit


Vapaaehtoistyö- ja  työharjoitteluohjelmaan kuuluu kielikurssi. Lähtötasosta riippuen valitaan kielikurssin kesto ja taso. Yleensä oleskelu aloitetaan kielikurssilla ja vapaaehtoistyö / työharjoittelu vasta esimerkiksi 2-4 viikon kielikurssin jälkeen, mutta on myös mahdollista aloittaa työskentely jo oleskelun alussa mikäli kielitaito on rittävällä tasolla. Ohjelmaan kuuluu aina kielenopiskelu ja kursseja on eri tasoryhmissä.

Kielikurssit ovat joko ryhmä- tai yksityistunteja tai näiden kahden yhdistelmä. Ryhmäkurssilla opiskellaan kieltä pienryhmissä, maksimissaan kuuden hengen ryhmässä. Tunteja on neljä tuntia päivässä kaikkina arkipäivänä.

Yksityisellä tunnilla opiskellaan omien tarpeiden mukaan. Osallistuja voi itse vaikuttaa, mitä asioita opiskellaan tunneilla, esimerkiksi tiettyä kohtaa kieliopista tai erityistä aihepiiriä tai sanastoa. Kurssin aikana on myös mahdollista tehdä kielikoe.

Yhdistelmäkurssi on tarkoitettu kaveriporukalle tai pariskunnalle. Osallistumiseen vaaditaan vähintään kaksi henkilöä, joiden kielitaito on samalla tasolla. Osallistujat voivat itse sopia opettajan kanssa kuinka monta tuntia tai kuinka usein viikossa opiskellaan.  Voi on opiskella esimerkiksi kaksi viikkoa ryhmässä ja siitä seuraavat kaksi viikkoa yksityisesti tai aamupäivästä neljä tuntia ryhmässä ja kaksi tuntia päivästä yksityisesti. Yksityistunnin hinta on 67 PEN / 2 tuntia.

Kielikussien hinnat:

 • Ryhmäkurssi   20h/vk   noin 100 euroa   (335 PEN)
 • Yksityistunti      20h/vk   noin 180 euroa (640 PEN)

hakeminen


Yleisten hakuohjeiden mukaisesti (ks. MTV-etusivun osio "Miten haetaan?") Hakemus tulee lähettää hyvissä ajoin ennen projektin alkua.

Huomioi, että hakemukseen tulee liittää motivaatiokirje. Motivaatiokirje lähetetään sähköisesti osoitteeseen hakemukset(at)alli.fi. 

Erityistä haettaessa Peruun:

 • Motivaatiokirje tulee kirjoittaa espanjaksi.
 • Hakemukseen tulee liittää myös englanninkielinen CV. Myös tämä liite lähetetään sähköisesti osoitteeseen hakemukset(at)alli.fi.

maksut


Allianssin ohjelmamaksu 330 euroa tulee maksaa ohjelmaan hakemisen yhteydessä.

Paikan päällä ohjelmaan liittyvät kustannukset  vaihtelevat sen mukaan, missä vapaaehtoinen / työharjoittelija haluaa asua sekä kielikurssin muodon ja keston mukaan. Lennot ja vakuutukset lähtijä maksaa itse.

Lisäksi osallistuja maksaa kertaluontoisen noin 50 euron (200 PEN) koordinointimaksun paikalliselle  yhteystoimistolle sekä noin 50 euron (200 PEN) lahjoituksen vapaaehtoiskohteelle. Ohjelmaan kuuluu, että Perussa koordinaattori tukee osallistujia koko oleskelun ajan.

 

Takaisin
Perussa kielikurssilla ja vapaaehtoistyössä oleva Helena kertoo kokemuksistaan blogissaan

kokemuksia