OSALLISTUJASIVUT

mtv tansania


Tansaniaan voi lähteä MTV-vapaaehtoiseksi 2-6 kuukaudeksi.

Lisäksi tarjolla on 2-3 viikon pituisia vapaaehtoisleirejä, joista lisätietoa sivupalkissa. 

Vapaaehtoisprojekteja on tarjolla eri aloilla. Kannattaa tutustua huolellisesti alla oleviin projektikuvauksiin ennen hakemista. Hakijoilta edellytetään itsenäisyyttä ja omatoimisuutta, sillä vapaaehtoisten tehtäviä ei ole projekteissa tarkasti määritelty. 


projektit


  • Työtä on vaihtelevasti eri aloilla, mm. kouluissa, hoitokodeissa, orpokodeissa, naisprojekteissa, kirjastoissa, urheilun parissa jne.
  • Joissain projekteissa saattaa olla useampi vapaaehtoinen, mutta saatat olla myös ainoa vapaaehtoinen projektissa kyseisenä aikana.
  • Työtehtävät vaihtelevat, ja riippuu myös osallistujan kieli- ja muista taidoista, miten hänet sijoitetaan.
  • Ennen vapaaehtoistyön aloittamista osallistutaan 1-2 päivän orientaatioon Dar Es Salaamissa. 
  • Kannattaa ottaa huomioon, että tansanialainen aikakäsitys poikkeaa suomalaisesta, eikä kaikki tapahdu välttämättä aikataulujen ja suunnitelmien mukaan.
  • Matkaan kannattaa lähteä avoimin mielin ja ilman suuria ennakko-odotuksia: esimerkiksi projektitehtävät saattavat muuttua alkuperäisestä.
  • Ennen lähtöä kannattaa tutustua Tansaniaan niin paljon kuin mahdollista ja olla paikan päällä aktiivinen kulttuuriin tutustumisessa.

Lisätietoa Tansanian MTV-projekteista vuonna 2018. Tansanian ja Etelä-Afrikan yhteistyöprojektista voit lukea lisää täältä.  


majoitus


Majoitus järjestetään koordinoivan järjestön vapaaehtoiskeskuksessa tai isäntäperheissä. Samassa perheessä saattaa majoittua useampia vapaaehtoisia.

haku


Yleisten hakuohjeiden mukaisesti (ks. osio "Miten haetaan?"). On suositeltavaa hakea vähintään 2 kuukautta ennen toivottua aloitusta.

Huomioi, että hakemukseen pitää liittää englanninkielinen motivaatiokirje. Motivaatiokirje lähetetään sähköisesti osoitteeseen hakemukset(at)alli.fi.


maksut


Allianssin ohjelmamaksu 330 euroa maksetaan ohjelmaan hakemisen yhteydessä.

Oleskelun alussa maksetaan yhteysjärjestön osallistumismaksu, joka on 
300 euroa per kuukausi. Osallistumismaksulla katetaan osallistumiseen paikan päällä liittyvät kulut kuten  nouto lentokentältä maahan tullessa ylläpito koko oleskelun ajan , 1-2 kahden päivän orientaatio jakson alussa sekä yhteysjärjestön tuki koko oleskelun ajan. Vapaaehtoisten maksama maksu mahdollistaa vapaaehtoisten vastaanottamisen, eli niillä katetaan myös vastaanottavan järjestön toimintakuluja.

Tansaniaan vapaaehtoistyöhön lähtevän tulee hankkia viisumi ja pidemmillä jaksoilla vapaaehtoisten pitää myös rekisteröityä paikallisviranomaisille (maksu noin 500 US dollaria). 
Ikäraja : 18-99

LYHYTKESTOISET PROJEKTIT


Tansaniaan voi lähteä myös vapaaehtoisleireille. Lisätietoa leireistä  tästä   , haku vapaaehtoisleirisivun ohjeiden mukaan 

kokemuksia