OSALLISTUJASIVUT

MTV Thaimaa


Thaimaahan voi lähteä vapaaehtoistyöhön kahden eri partnerijärjestön hankkeisiin. Useimmat hankkeet liittyvät opetukseen tai ympäristöön. Erilaisia projekteja on tarjolla paljon ympäri vuoden.

 


Projektit


Thaimaan projektit alkavat orientaatiolla, jossa käsitellään mm. paikallista kulttuuria ja yhteiskuntaa sekä thai-kieltä. 

Työtehtävät projekteissa vaihtelevat kohteiden tarpeiden mukaan. Osallistujan tulee olla valmis itse kehittämään projektia, sillä vastaanottava järjestö antaa vapaaehtoisen omalle aktiivisuudelle ja ideoille tilaa projektin käytännön toteuttamisessa.Alla esimerkkejä vuoden 2017 projekteista.

  1. Opettaminen: englannin opettaminen lapsille
  2. Ympäristö: luomutilalla tai eläintarhassa työskentely
  3. Sosiaaliala: ensiapuryhmässä työskentely
  4. Kulttuuriala: Thai-kulttuurin museossa työskentely.

VSA:n vuoden 2018 projektit löydät täältä . Projekteihin voi lähteä ympäri vuoden, minimikesto on yksi kuukausi. Joka kuukauden alussa pidetään orientaatio uusille vapaaehtoisille. Orientaatiossa perehdytetään tarkemmin omaan projektiin,  kieleen & kulttuurin sekä paikallisen järjestön toimintaan.

VSA:n projekteissa vapaaehtoiselta vaaditaan täysi-ikäisyyttä ja vahvaa motivaatiota. Vapaaehtoisen tulee olla avoin, sopeutumiskykyinen, itsenäinen ja kypsä sitoutumaan vapaaehtoistyöjaksoonsa.

 


Majoitus


Yhteismajoitus muiden vapaaehtoisten kanssa, jos projektissa on samaan aikaan muita vapaaehtoisia, tai perhemajoitus paikallisessa isäntäperheessä.

Huomioi, että majoitus on paikallista perustasoa ja voi olla hyvinkin vaatimaton. Joissain projekteissa on sähköä vain rajoitetusti. Ruoka on yksinkertaista, usein kasvisruokaa.


hakeminen


Yleisten hakuohjeiden mukaisesti (ks. MTV-etusivun osio "Miten haetaan?").

Huomioi, että hakemukseen pitää liittää englanninkielinen motivaatiokirje. Motivaatiokirje lähetetään sähköisesti osoitteeseen hakemukset(at)alli.fi.

VSA:n projekteissa sinun pitää täyttää vielä heidän oma motivaatiolomakkeensa. Se lähetetään sinulle nuorisovaihdosta hakemuksesi hyväksymisen jälkeen. 


maksut


Allianssin ohjelmamaksu 330 euroa maksetaan heti ohjelmaan hakemisen yhteydessä. 

Oleskelun alussa maksetaan kohdemaan yhteysjärjestön osallistumismaksu paikallisessa valuutassa. Osallistumismaksu noin 350 e/kk ensimmäiseltä kuukaudelta, toinen ja kolmas kuukausi maksavat kumpikin noin 300 euroa. Jos vapaaehtoinen työskentelee projektissa neljä kuukautta tai pidempään, nämä kuukaudet maksavat noin 250 euroa /kuukausi. 

Maksulla katetaan ylläpidon, orientaation yms. paikallisten kulujen lisäksi myös yhteysjärjestöjen toimintakuluja.

Takaisinkokemuksia