OSALLISTUJASIVUT

MTV USA


Volunteers for Peace (VFP) koordinoi Yhdysvalloissa erilaisia muutaman kuukauden pituisia vapaaehtoisprojekteja eri puolilla maata. Yhdysvalloissa vapaaehtoistyötä voi tehdä esimerkiksi kunnostustöiden parissa tai sosiaalialalla.


PROJEKTIT


Vapaaehtoistyöprojektit vaihtelevat Yhdysvalloissa niin olosuhteiden kuin vaatimustenkin suhteen. Osa projekteista pyörii ympäri vuoden, osassa on tietyt ajankohdat.

VFP:n tarjoamissa projekteissa voi työskennellä esimerkiksi vankilasta vapautuvien parissa Vermontin osavaltiossa USA:n koillisosassa. Vapaaehtoiset työskentelevät esimerkiksi avustavissa tehtävissä ja osallistuvat erilaisen toiminnan järjestämiseen. Samassa projektiessa on mahdollisuus   myös työskennellä VFP:n paikallisessa toimistossa. Projektien alaikäraja on 21 vuotta.

Kunnostöistä kiinnostuneille on Yhdysvalloissa tarjolla mielenkiintoinen kunnostusprojekti New Orleansissa.  Vapaaehtoiset avustavat rakentamaan uudelleen hurrikaanien alueella tuhoamia rakennuksia. Töitä on tarjolla kaikentasoisille taitajille. Alaikäraja kunnostusprojektiin on 18 vuotta.

New Yorkissa järjestetään ympäri vuoden sosiaalialan projekteja, joissa vapaaehtoiset toimivat kehitysvammaisten aikuisten matka-avustajina lyhyillä matkoilla eri kohteisiin. Matkojen välillä vapaaehtoiset työskentelevät kevyissä toimistotöissä. Projekteihin vaaditaan vahvaa kiinnostusta kehitysvammaisten aikuisten parissa työskentelyyn. Alaikäraja projekteihin on 21 vuotta.

Lisäksi Yhdysvalloissa on yleensä kesäisin tarjolla esimerkiksi polkujen kunnostusprojekteja sekä leiriohjaamista lasten kesäleireillä. 

Lisätietoa vuoden 2018 projekteista   ja ajankohtaisesta paikkatilanteesta .


MAJOITUS


Majoitus Yhydsvaltojen MTV-projekteissa Vaihtelee projekteittain. Yleensä majoitus on jaetussa huoneessa, mutta joissain kohteissa voi olla myös leiritasoinen majoitus. Tarkemmat tiedot projektien majoitusjärjestelyistä löydät projektikuvauksien yhteydestä.  

HAKEMINEN


Yhdysvaltoihin hakevien vapaaehtoisten tulee olla motivoituneita tekemään vapaaehtoistyötä. Vaatimukset liittyen ikään tms. vaihtelevat projekteittain ja löytyvät projektikuvauksista, joihinkin hankkeisiin tarvittaan suosituskirje. Monissa projekteissa on rajoituksia alkoholin käytön tms. suhteen. Joissakin projekteissa toivotaan vapaaehtoisella olevan ajokortti. 

Hakemuksen liitteeksi lähetetään yleensä VFP:n oma motivaatiokirje, joka  lähetetään hakijalle kun perushakemus on täytetty. Lisäksi joihinkin projekteihin on henkilökohtainen skype-haastattelu.


MAKSUT


Allianssin ohjelmamaksu 330 euroa tulee maksaa ohjelmaan hakemisen yhteydessä.

Yleensä paikallinen järjestö ei veloita lisämaksua, mutta erikoisprojekteissa kuten hurrikaanituhojen korjausprojektissa New Orleansissa on lisämaksu. Tarkemmat tiedot mahdollisista lisämaksuista löydät projektikuvausten yhteydestä.

Osallistujan tulee ottaa matkavakuutus koko oleskelun keston ajaksi.

Huomaa, että useimpien projektien kesto on korkeintaan 12 viikkoa, jolloin Suomen kansalaisten ei tarvitse hakea USAan viisumia, vaan tehdä ESTA-ilmoitus (maksaa 14 USD).

Jos hakee ja tulee hyväksytyksi projektiin yli 90 päiväksi tulee hakijan itsenäisesti hakea viisumia hyvissä ajoin ennen matkaa ja maksaa kaikki viisuminhakuun liittyvät kulut (viisumimaksut, matka viisumihaastatteluun Helsinkiin, mahdollisesti tarvittavat liitteet jne).
Ikäraja: 18–40 v

Oleskeluaika: yleensä 1-3 kk 

Aloitus: ympäri vuoden

Hakuaika: 1-6 kk ennen toivottua aloituspäivää

Maksut: Allianssin ohjelmamaksu 330 euroa. Isäntäjärjestön maksu yhdessä projektissa (New Orleans)


kokemuksia