OSALLISTUJASIVUT

MTV Vietnam


Vietnamissa on tarjolla paljon erilaisia vapaaehtoistyöpaikkoja.

Allianssin nuorisovaihdolla on Vietnamissa partnerijärjestönä SJ Vietnam, jonka kohteisiin lähetämme vapaaehtoisia. Vapaaehtoistöitä on tarjolla useissa kohteissa, mm. Hanoi, Nam Dinh, Phu Yen, Hoa Binh, Hai Duong, Dong Thap, Ho Chi Minh City ja Ben Tre.

Vapaaehtoisprojekteja on tarjolla liittyen ympäristöön, opetukseen, kestävään kehitykseen ja heikossa asemassa oleviin ihmisiin.

Vapaaehtoisjakson kesto voi vaihdella kahdesta kuukaudesta yhteen vuoteen. Vapaaehtoinen voi itse valita jaksonsa keston, projektikuvauksissa kerrotaan mahdollinen minimiaika. Projektit alkavat aina maanantaisin, joka kuukauden toisella ja neljännellä viikolla.

Vapaaehtoisten majoitus ja ruokailut riippuvat projektista, useimmiten majoitus tapahtuu isäntäperheen luona.


Projektit


Esimerkkejä projekteista : 

  1. Opetustyö : Englannin tai muiden aineiden opettaminen koululaisille (tai muille kohderyhmille) 
  2. Sosiaaliala: Työskentely lasten parissa (erityistarpeiset lapset, lastenkodit jne.).
  3. Työskenteleminen nuorten parissa.
  4.  Yhteisökehitys- ja ympäristöprojektit: Avustaminen esimerkiksi ekoturismiprojektissa tai terveysprojektin hankehallinnossa
  5.  Toimistotyö: SJ Vietnamin nettisivujen päivittäminen ja kehittäminen, markkinointi, järjestön toimintaan osallistuminen, tapahtumien järjestäminen

Lue lisää vuoden 2017 projekteista täältä


Majoitus


SJ Vietnamin vapaaehtoisehtoiset majoittuvat yleensä isäntäperheissa tai projektin tarjoamassa majoituksessa. Majoitus on yksinkertainen, mutta siisti ja mukavuuksin varustettu


Hakeminen


Yleisten hakuohjeiden mukaisesti (ks. MTV-etusivun osio "Miten haetaan?"). 

Huomioi, että hakemukseen tulee liittää englanninkielinen motivaatiokirje, jossa kerrot itsestäsi sekä mitkä projektit sinua ensisijaisesti kiinnostavat ja mille ajanjaksolle haet vapaaehtoistyöhön. Motivaatiokirje lähetetään sähköisesti osoitteeseen hakemukset(at)alli.fi.


Maksut


Allianssin ohjelmamaksu 330 euroa tulee maksaa ohjelmaan hakemisen yhteydessä.

Oleskelun alussa tulee maksaa kohdemaan yhteysjärjestön osallistumismaksu.  SJ Vietnamille on kuukausittain maksettava ylläpitömaksu 7 500.000 DNG (n. 300e) joka kattaa majoituksen, ruuan, kuljetuksen projektialueelle sekä materiaalit työtä varten.

Vapaaehtoisten maksamat osallistumismaksut mahdollistavat vapaaehtoisten vastaanottamisen, eli niillä katetaan myös järjestöjen toimintakuluja.

Takaisin


kokemuksia