OSALLISTUJASIVUT

Work Experience


Work experience -ohjelmat tarjoavat kiinnostavia vaihtoehtoja ulkomailla työskentelyyn. 

Work experience -ohjelmille on tyypillistä, että niissä osallistuja pääsee kartuttamaan työelämän taitojaan ja harjoittamaan kielitaitoaan käytännössä. Niissä saa myös hyvin tuntumaa paikalliseen elämään. 

Useimpiin work experience -ohjelmiin sisältyy työharjoittelupaikka, joissakin osallistuja hankkii itse työtä paikallisilta työmarkkinoilta. Osaan ohjelmista sisältyy kielikurssi. Ohjelmia on sekä palkallisia että palkattomia. Ikärajat ja oleskelun kesto vaihtelevat ohjelmittain.

Work experience -ohjelmaan osallistuminen on sijoitus tulevaisuuden työnhakua ajatellen, sillä useimmiten työnantajat arvostavat työkokemusta ja käytännössä harjaantunutta kielitaitoa. 

Sijoita itseesi ja lähde maailmalle!


Yhdysvallat ja Kanada 


Oregon Internship USA tarjoaa mahdollisuuden lähteä Yhdysvaltoihin 1–3 kuukaudeksi. Oleskeluun voi sisällyttää joko työharjoittelun tai kielikurssin tai molemmat.

SWAP Canada -ohjelman kautta 18-35 -vuotiaat nuoret voivat lähteä Working Holiday -viisumilla työskentelemään ja matkustelemaan Kanadassa. Viisumi on voimassa vuoden ajan.


Eurooppa


Saksaa osaavat voivat suunnata työharjoitteluun Saksaan 2–12 kuukaudeksi Work Experience Germany -ohjelman kautta.

Work Experience Spain yhdistää kielikurssin ja matkailu- tai media-alan työharjoittelun historiallisessa Santiago de Compostelan kaupungissa Espanjassa.


Karibian saaret 


Work Experience Caribia tarjoaa puolestaan karibialaisesta elämänrytmistä kiinnostuneille 1-3 kuukauden mittaisia työharjoittelupaikkoja.


Työharjoittelu ammatillisesta Valmistuneille


Ready for Life on EU-tuettu työharjoitteluohjelma, joka on tarkoitettu toisen asteen ammatillisesta koulutuksesta vuoden sisällä valmistuneille.

Osallistujat pääsevät kartuttamaan kansainvälistä työkokemusta omalta alaltaan Espanjassa, Italiassa, Irlannissa, Saksassa tai Ranskassa. Kohdemaasta riippuen Ready for Life-jakso kestää 4–12 viikkoa. kokemuksia