OSALLISTUJASIVUT

SWAp Canada - Working holiday


SWAP Canada tarjoaa 18 – 35 -vuotiaille erinomaisen mahdollisuuden työskennellä ja matkustaa Kanadassa. Ohjelman Working Holiday-viisumi oikeuttaa työskentelemään ja matkustelemaan maassa jopa vuoden! Ohjelmaan voivat nyt hakea myös ne nuoret, jotka eivät opiskele.

Ennen lähtöä osallistujat saavat perehdytysmateriaalia reissuun valmistautumista varten. Perillä Kanadassa heitä odottaa kahden ensimmäisen yön majoitus Vancouverissa tai Torontossa. Oleskelun alussa osallistujat saavat hyödyllisiä neuvoja vaihtojaksoaan varten yhteystoimistomme orientaatiotilaisuudessa, joita järjestetään Torontossa ja Vancouverissa viikoittain. SWAPin toimistojen apu ja tukipalvelut ovat osallistujan käytettävissä koko oleskelun ajan. SWAPin toimistot järjestävät swappereille myös erilaista vapaa-ajan ohjelmaa.  

SWAP Canada -ohjelmassa saat itse etsiä sinulle sopivan työpaikan 

Työtä voi hakea omien mieltymysten mukaan, sillä ohjelman viisumi oikeuttaa työskentelemään millä tahansa alalla. Useimmiten osallistujat työskentelevät palvelualalla, esimerkiksi hotelleissa, ravintoloissa, kahviloissa ja myymälöissä. Kielitaito, koulutus ja aiempi työkokemus vaikuttavat työllistymiseen.

Englanti ja ranska ovat molemmat Kanadan virallisia kieliä, mutta näistä molempia ei tarvitse osata työllistyäkseen. Ranskan kielen taito on harvoin ehdoton vaatimus töitä haettaessa. Hyvää ranskan suullista ja kirjallista taitoa vaaditaan kuitenkin yleensä Quebecin alueella, missä puhutaan pääasiassa ranskaa.

Työpaikkatarjonta vaihtelee jonkin verran kausittain:

 • Hiihtokauden aikana marras–maaliskuussa töitä on runsaasti tarjolla hiihtokeskuksissa etenkin Brittiläisen Kolumbian, Albertan ja Quebecin alueella. 
 • Kesällä touko–elokuussa työntekijöitä etsitään varsinkin matkailualan yrityksiin, kaupan alalle sekä hotelli-ja ravintola-alalle. Kesällä töitä on tarjolla etenkin suurissa kaupungeissa kuten Vancouverissa, Torontossa ja Montrealissa. 
 • Työllistyminen on haastavinta tammikuussa.

SWAP Hosting Centerit tukena työnhaussa 

Työn etsiminen on osallistujien omalla vastuulla, mutta SWAP Hosting Centerit Vancouverissa ja Torontossa auttavat maahan sopeutumisessa ja neuvovat työnhaussa. Centereiden henkilökunta ja monipuoliset tukipalvelut ovat osallistujien käytettävissä koko oleskelun ajan.

Osallistujat saavat halutessaan esimerkiksi apua työhakemusten tekemiseen sekä tukea ja neuvoja myös muissa käytännön kysymyksissä. SWAP järjestää swappereille myös vapaa-ajan ohjelmaa.


Mikä on SWAP? 

SWAP on organisaatio, jonka kautta Kanadaan on saapunut tuhansia nuoria eri ohjelmien ja partnerijärjestöjen kautta ja se on toiminut vuodesta 1975 lähtien. Tutustu SWAPiin tarkemmin täältä. Allianssin nuorisovaihto on SWAPin suomalainen yhteistyökumppani.


kuka voi hakea?


Hakeaksesi ohjelmaan sinun tulee täyttää seuraavat vaatimukset:

 • Olet 18–35-vuotias Suomen kansalainen ja sinulla on pysyvä osoite Suomessa
 • Olet suorittanut toisen asteen tutkinnon
 • Osaat englantia niin hyvin, että tulet itsenäisesti toimeen Kanadassa
 • Sinulla ei ole huollettavia lapsia
 • Sinulla on matkakassaa vähintään 2 500 CAD (noin 1 754 euroa).

Osallistujan tulee ottaa matkavakuutus koko matkansa ajaksi. Kanadaan saapuessaan hänellä tulee olla lentolippu pois maasta tai tarpeeksi varallisuutta lipun ostamiseen.

Osallistujan on tarvittaessa pystyttävä todistamaan hakuvaiheessa, että hänen matkakassansa on vähintään noin 2 500 CAD (n. 1754 euroa). Varallisuuden voi todistaa esimerkiksi luottokortilla tai englanninkielisellä pankkitiliotteella tai pankista saatavalta varallisuustodistuksella.


Milloin?


SWAP Canada -ohjelman kautta voi lähteä Kanadaan ympäri vuoden.

Viisumi Kanadaan voidaan myöntää maksimissaan 12 kuukaudeksi. Osallistuja voi itse valita, milloin matkustaa maahan. On hyvä huomioida, että viisumin voi saada vain kerran elämässään SWAP Canada -ohjelmaan!

Ohjelmaan kannattaa hakea mahdollisimman ajoissa varmistaakseen paikan vuosittaisesta viisumikiintiöstä. Hakuprosessi tulee aloittaa vähintään 2–4 kuukautta ennen toivottua aloituspäivää, sillä viisumihakemuksen käsittelyyn on hyvä varata vähintään 2 kuukautta.  Työlupa on voimassa 12 kuukautta  myöntämisestä, mikä tarkoittaa, että Kanadaan voi matkustaa 12 kuukauden sisällä työluvan myöntämisestä. Maahan saavuttua työlupa aktivoidaan, ja maassa voi siitä eteenpäin oleskella enintään vuoden.


Mitä maksaa?


Allianssin ohjelmamaksu 620 euroa maksetaan ohjelmaan hakemisen yhteydessä. Hintaan sisältyy:

 • oikeus viisumin hakemiseen vuosittaisesta kiintiöstä
 • henkilökohtainen palvelu koko hakuprosessin ja ohjelmaan osallistumisen ajan
 • erilaisia etuja ja alennuksia
 • lähtijävalmennus (touko- tai elokuussa)
 • kattava ohjelma- ja maakohtainen infopaketti
 • oikeus käyttää nuorisovaihdon osallistujasivuja
 • osallistumistodistus

Ohjelmamaksu kattaa myös seuraavat yhteystoimistomme palvelut Kanadassa:

 • kahden ensimmäisen yön majoitus Vancouverissa tai Torontossa
 • orientaatiotilaisuus Vancouverissa tai Torontossa jakson aluksi sekä mahdollisuus osallistua yhteystoimistomme järjestämiin tapahtumiin ja vapaa-ajan aktiviteetteihin
 • neuvoja mm. työnhakuun, majoitukseen ja muihin käytännön asioihin
 • CV- ja työhakemustyöpajat
 • nopeutettu sosiaaliturvatunnuksen haku
 • mahdollisuus käyttää ilmaiseksi tietokonetta ja nettiä sekä työpaikka- ja majoitustietoja sisältäviä ilmoitustauluja
 • tulostus-, kopiointi- ja skannausmahdollisuus
 • ilmaiset paikallispuhelut
 • postin säilytys- ja edelleenlähetyspalvelu
 • sähköinen SWAP-infokirje ajankohtaisista asioista, tapahtumista ja työpaikoista kahden viikon välein
 • ympärivuorokautinen englanninkielinen palvelunumero mahdollisia ongelmatilanteita varten koko Kanadassa oleskelun ajan

Viisumi ja työlupamaksu 250 CAD (yht. noin 175 euroa) tulee hakijan maksettavaksi hakuprosessin aikana. Lennot ja matkavakuutuksen jokainen lähtijä järjestää ja maksaa itse. Ohjeet viisumin hakemista varten saa ohjelmaan hakemisen jälkeen.

Riittävästi rahaa mukaan reissuun

Reissussa rahaa kuluu esimerkiksi ruokaan, majoitukseen ja liikkumiseen. Osallistujan tulee ottaa mukaansa vähintään  2 500 CAD (noin 1 700 euroa), sillä hän saattaa saada ensimmäisen työpaikkansa ja palkkansa esimerkiksi vasta noin useamman viikon oleskelun jälkeen. 

Elinkustannusten suuruuteen vaikuttaa esimerkiksi se, minkä tasoisissa paikoissa majoittuu. On hyvä huomioida, että vuokra pitää usein maksaa etukäteen ja mahdollisesti myös vuokratakuu. Se, kuinka paljon osallistuja oleskelunsa aikana työskentelee, vaikuttaa luonnollisesti hänen tuloihinsa.


Miten haetaan?


HUOM ! VUODEN 2018 VIISUMIKIINTIÖ AUKEAA 13.12.2017

1. Täytä Allianssin nuorisovaihdon sähköinen hakulomake ja maksa ohjelmamaksu verkkomaksuna. Laita hakulomakkeeseen sähköpostiosoite, jota luet säännöllisesti.

2. Saat tunnukset Allianssin nuorisovaihdon osallistujasivuille, josta löytyvät tarkemmat ohjeet sähköisestä hausta ja liitteistä. Osallistujasivuilla on paljon hyödyllistä tietoa myös mm. ulkomailla työskentelystä.

3. Toimita sähköisen viisumihakemuksen liitteeksi seuraavat liitteet osallistujasivujen ohjeiden mukaisesti:

 • kopio passista
 • CV eli ansioluettelo englanniksi

Liitteitä ei tarvitse toimittaa erikseen Allianssin nuorisovaihtoon vaan ne ladataan hakemuksen sähköisiksi liitteiksi.  

Huomioitavaa viisumihaussa

Mikäli olet oleskellut 18 vuotta täytettyäsi vähintään 6 kuukautta muussa maassa, voidaan sinulta pyytää hakemuksen liitteeksi myös rikosrekisteriote niistä maista, jossa olet asunut. Hakijoilta vaaditaan usein liitteeksi myös suomalainen rikosrekisteriote. 

Jos suunnittelet työskenteleväsi lastenhoidon, terveyspalvelujen tai opetustyön parissa Kanadassa, saatetaan sinulta pyytä lääkärintodistus liitteeksi hakemukseesi. Jos todistus pyydetään, sinun tulee mennä Suomessa lääkärintarkastukseen Kanadan suulähetystön määrittelemälle lääkärille. Sinun tulee maksaa lääkärintarkastuksesta aiheutuvat kulut itse. Lääkärintarkastus pidentää hakuprosessia huomattavasti, sillä testien tulosten saaminen saattaa kestää useita viikkoja.

Tarkista ennen viisumin hakemista, että passisi on voimassa ainakin siihen saakka, kun aiot oleilla Kanadassa. Viisumi on passinumeroon sidonnainen, joten sinun tulee toimittaa viisumihakemuksen liitteenä kopio passista, jota aiot käyttää asiakirjana koko Kanadassa oleskelusi ajan.

Maahan saapuessa tulee lisäksi esittää todistus varallisuudesta (vähintään 2 500 CAD, eli noin 1 700 euroa). Varallisuustodistusta voidaan pyytää liitteeksi viisumihakemukseen. Varaudu muiden ylimääräisten liitteiden toimittamiseen Kanadasta tulevien ohjeiden mukaisesti.

4. Kun sinulle on myönnetty viisumi, voit järjestää matkat kohdemaahan.

Ohjelman ehdot:

 • Allianssin ohjelmamaksu on 620 euroa, jonka hakija maksaa hakiessa.
 • Mikäli hakija peruu itse lähtönsä tai ei toimita hakuprosessissa tarvittavia liitteitä, ei maksua palauteta.
 • Mikäli Allianssi ei pysty sijoittamaan hakijaa, palautetaan maksettu maksu vähennettynä 30 euron toimistokuluilla.
 • Mikäli hakijalle ei myönnetä viisumia, hakijalle palautetaan 320 euroa.
 • Hakija itse maksaa matkansa kohdemaan ja kotimaan välillä.
 • Vastuunrajoitusehto: Allianssin vahingonkorvausvastuu hakijaa kohtaan rajoittuu maksetun maksun määrään (620 euroa).

Miksi osallistua?


SWAP Canada tarjoaa 18 - 35 -vuotiaille nuorille erinomaisen mahdollisuuden nähdä Kanadaa ja saada työkokemusta ulkomailta.

"Eka työpäivä takana. Tein yhden matkatoimiston promoa, jossa mainostettiin itse matkatoimistoa, SWAP:ia ja International Student Identity -kortteja. Aluksi vaan valokuvasin asiakkaita mutta lopun aikaa houkuttlin asiakkaita hankkimaan kortin. Vielä 2 päivää messuilla, sitten alan tekemään niitä opiskelijakortteja siellä toimistolla. Kaisa sai tänään töitä ravintolasta ja aloittaa sunnuntaina... Mulla pitäs töitä olla jotain 3 viikkoa ja sitten pitää etsiä jotain muuta.. Mutta ihan kivaa tää on kun on nuoria työkavereita, etenkin yks ihan huippu aussityttöohjelma lyhyesti


Ikäraja: 18–35 v

Oleskeluaika : enintään 12 kk

Aloitus: ympäri vuoden 

Hakuaika: vähintään 2–4 kk ennen toivottua aloituspäivää

Maksut: Allianssin ohjelmamaksu 620 euroa + viisumi- ja työlupamaksu yht. 250 CAD (n.175e)

 

 

 


Ajankohtaista


Huom! Viisumeita ei ole enää jäljellä vuoden 2018 kiintiöstä. Vuoden 2019 viisumihaku aukeaa loppuvuodesta. 

kokemuksia