OSALLISTUJASIVUT

  WORK EXPERIENCE CARIBIA

 


Work Experience Caribia -ohjelman kautta voi lähteä hankkimaan työkokemusta ja samalla kokemaan karibialaista elämänmenoa Dominicalle, Guadeloupelle tai Trinidad & Tobagoon. Työharjoittelun kesto vaihtelee 1-3 kuukauden välillä ja hakuaika on ympäri vuoden.

Työharjoittelupaikat etsitään osallistujalle hänen omien toiveidensa mukaan. Paikkoja löytyy laajasti eri aloilta. Dominicalla paikat keskittyvät Soufieren kylään ja Trinidad&Tobagolla lähinnä pääkaupunkiin Port of Spainiin. Guadeloupella harjoittelupaikkoja voi löytyä ympäri saarta. Majoitus ja ateriat järjestetään ohjelmassa myös osallistujalle lisämaksusta ja hinnat vaihtelevat maakohtaisesti. Lisäksi osallistujalla on mahdollisuus halutessaan osallistua lisämaksusta kielikurssille ennen työn alkamista.

Karibian työharjoittelut ovat pääsääntöisesti palkattomia, mutta työharjoittelupaikka voi halutessaan maksaa harjoittelijalle palkkaa omien harjoittelukäytäntöjensä mukaan. Työajat vaihtelevat myös työpaikasta riippuen. Dominicalla harjoittelupaikkoja löytyy erityisesti matkailualalta ja hakijoiden toivotaan olevan jonkinlaista kokemusta alalta tai alaa opiskeleva. Guadeloupelta ja Trinidad&Tobagolta hakijalle etsitään paikka hänen toiveidensa mukaan.

Dominica, Guadeloupe sekä Trinidad & Tobago ovat pieniä trooppisia saarivaltioita Karibianmerellä, joiden asukkailla on monipuoliset kulttuuritaustat. Dominicalla ja Trinidad&Tobagolla virallinen kieli on englanti, Guadeloupella ranska. Suomalaiset tarvitsevat Trinidad&Tobagolla viisumin työharjoitteluun. Dominicalla ja Guadeloupella on mahdollista oleskella viisumivapaasti enintään 90 päivää.


 KUKA VOI HAKEA?


Hakeaksesi ohjelmaan sinun tulee täyttää seuraavat vaatimukset:

 • Olet 18-30 vuotta täyttänyt EU-kansalainen
 • Hallitset kohdemaan kieltä riittävästi ja pystyt kommunikoimaan sillä kirjallisesti ja suullisesti. Kielitaitosi on vähintään B1-tasoa. Käytä arvioinnissa apua kieliä koskevaa yhteistä eurooppalaista viitekehystä.

Ohjelma sopii erityisesti hakijoille, joilla on aikaisempaa kokemusta työn tai opiskelun puolesta alalta, jonne toivoo sijoittuvansa.


 MILLOIN?


Työharjoittelupaikkoja on tarjolla ympäri vuoden. Guadeloupella ja Dominicalla elo-syyskuu on hurrikaanikausi ja useat yritykset ovat näinä kuukausina kiinni. Harjoittelupaikkoja voi kuitenkin löytyä myös tuolloin. Trinidad&Tobagolla kevään karnevaalikausi vaikuttaa yritysten aukioloon.

Karibialla työharjoittelut kestävät vähintään kuukauden ja enintään kolme kuukautta.

Ohjelmaan tulee hakea vähintään kahta kuukautta ennen toivottua aloituspäivää. Guadeloupelle voi sijoittua tarvittaessa lyhyemmälläkin varoitusajalla.


 MITÄ MAKSAA?

 


Allianssin ohjelmamaksu 370 euroa maksetaan ohjelmaan hakemisen yhteydessä. Ohjelmamaksuun sisältyy:

 • ohjelmaan sijoittaminen
 • henkilökohtainen palvelu koko hakuprosessin ja ohjelmaan osallistumisen ajan
 • etuja ja alennuksia
 • lähtijävalmennus (touko- tai elokuussa)
 • kattavainfopaketti
 • oikeus käyttää nuorisovaihdon osallistujasivuja
 • osallistumistodistus

Jos hakija peruu itse lähtönsä, ohjelmamaksua ei palauteta. Jos emme pysty sijoittamaan hakijaa, palautamme ohjelmamaksun vähennettynä 30 euron toimistokuluilla.

Yhteystoimiston sijoitusmaksu 250€, majoitus ja mahdollinen kielikurssi maksetaan suoraan Karibian yhteystoimistolle sijoittumisen varmistuttua. Sijoitusmaksuun sisältyy:

 • työharjoittelupaikan järjestäminen ja kontaktit paikallisiin yrityksiin
 • yhteystoimiston tukipalvelut koko ohjelman ajan

Lisämaksusta (80e) on mahdollista järjestää myös lentokenttäkuljetus majapaikkaan ja takaisin lentokentälle.

Lennot, vakuutukset ja mahdollisen viisumin lähtijä järjestää ja maksaa itse. Koska harjoittelu voi olla palkaton, suositellaan hakijaa varaamaan noin 200-300 euroa käyttörahaa kuussa, omista menoista riippuen.

Majoitushinnat vaihtelevat maa- ja majoituskohtaisesti 220 eurosta 990 euroon kuukaudessa. Majoituksen hintaan vaikutta muun muassa ilmastointi ja ateriat. Majoitusvaihtoehtoihin voit tutustua täällä.

Halutessaan voi osallistua kielikurssille ennen harjoittelujakson alkamista. Kielikurssien hinnat löydät täältä.

Jos esimerkiksi lähdet Trinidad & Tobagoon harjoitteluun kahdeksi kuukaudeksi, et osallistu kielikurssille, majoitut kahden hengen huoneessa ja järjestät ruokailusi itse, niin kuluja tulisi noin 1100 euroa. Guadeloupella jaettu huone, ei aterioita ja viikon ranskankurssi maksaisi kahden kuukauden aikana noin 1730 euroa.* 

*Kuluissa laskettu mukaan 300 euroa ruokaan ja vapaa-aikaan/kk, ei sisällä lentoja, vakuutuksia, viisumia tai yhteystoimiston sijoitusmaksua. 


MITEN HAETAAN?


1. Täytä Allianssin nuorisovaihdon sähköinen hakulomake ja maksa ohjelmamaksu verkkomaksuna. Laita hakulomakkeeseen sähköpostiosoite, jota luet säännöllisesti.

2. Saat tunnukset Allianssin nuorisovaihdon osallistujasivuille, josta löytyvät tarkemmat ohjeet hakemiseen ja tarvittavien liitteiden toimittamiseen. Osallistujasivuilla on paljon hyödyllistä tietoa ulkomailla työskentelystä.

3. Toimita osallistujasivujen ohjeiden mukaisesti Allianssin nuorisovaihtoon tarvittavat liitteet:

 • sähköinen Work Experience Caribia Attachment -lomake
 • yhteystoimiston hakulomake
 • CV eli ansioluettelo ranskaksi tai englanniksi kohdemaan mukaan
 • yksi hymyilevä kasvokuva
 • kopio passista tai valokuvallisesta henkilötodistuksesta

4. Tarkistamme hakemuksen Allianssissa. Kun olemme saaneet kaikki tarvittavat liitteet, lähetämme hakemuksen kohdemaahan. Pääset tutustumaan osallistujasivujen lähtijäinfoon.

5. Ilmoitamme sinulle sähköpostitse tai puhelimitse, kun saamme kohdemaasta vahvistuksen sijoittumisesta. Sinun tulee maksaa lasku yhteystoimiston kirjoittautumismaksusta, majoituksesta sekä mahdollisesta kielikurssista ja järjestää matkat kohdemaahan. 

Hakulomakkeeseen

 

Ohjelman ehdot:

 • Allianssin ohjelmamaksu on 370 euroa, joka maksetaan hakiessa.
 • Mikäli hakija peruu itse lähtönsä tai ei toimita hakuprosessissa tarvittavia liitteitä, maksua ei palauteta.
 • Mikäli Allianssi ei pysty sijoittamaan hakijaa kuukauden sisällä toivotusta aloitusajasta, palautetaan maksettu maksu vähennettynä 30 euron toimistokuluilla.
 • Hakija maksaa itse matkansa kohdemaan ja kotimaan välillä sekä vastaa mahdollisista työpaikan vaihtoon liittyvistä kustannuksista.
 • Vastuunrajoitusehto: Allianssin vahingonkorvausvastuu hakijaa kohtaan rajoittuu maksetun 370 euron maksun määrään.

  MIKSI OSALLISTUA?

 


Work Experience Caribia tarjoaa ainutlaatuisen tilaisuuden tutustua Karibian alueeseen pintaa syvemmältä ja samalla hankkia kansainvälistä työkokemusta.

Ohjelman kesto vaihtelee yhdestä kolmeen kuukauteen ja sopiikin sen vuoksi erinomaisesti esimerkiksi opintoihin liittyväksi työharjoitteluksi tai kesätyöksi. Ohjelman avulla on myös mahdollista parantaa englannin tai ranskan kielitaitoa käytännön kautta sekä saada työkokemusta. OHJELMA LYHYESTI

OHJELMA LYHYESTI

 


Ikäraja: 18 - 30

Oleskeluaika: 1-3 kk

Hakuaika: Väh. 2 kk ennen lähtöä

Maksut: Allianssin ohjelmamaksu 370 e + yhteystoimiston sijoitusmaksu 250 e. Lisäksi majoitus- ja ateriakustannukset.


  AJANKOHTAISTA


Kolme sosiaalialan opiskelijaa lähti oman alan työaharjoitteluun ja pakoon pimeintä talvea Karibialle tammikuussa 2017. Tutustu elämänmenoon Dominicalla heidän blogissaan

Vuonna 2016 Dominicalla olleiden Essin ja Annan blogiin voit tutustua puolestaan täällä. 

Maria oli vuonna 2013 työharjoittelussa Guadeloupella. Käy tutustumassa hänen blogiinsa harjoitteluajalta täältä!

 


kokemuksia