OSALLISTUJASIVUT

WORK EXPERIENCE GERMANY


Work Experice Germany -ohjelma tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua saksalaiseen kulttuuriin ja elämänmenoon 2–12 kuukauden ajan työharjoittelussa Saksassa.

Osallistujan ei tarvitse itse etsiä työharjoittelupaikkaa, vaan se järjestetään hänelle. Myös majoitus järjestetään ohjelman puolesta.

Harjoittelupaikkoja on tarjolla pääasiassa maatilamatkailun parissa Saksan maaseudulla, jossa pienet perheyritykset tarvitsevat työntekijöitä auttamaan muun muassa kahvilan tai myymälän pitämisessä, majoitustoiminnassa, kotieläinten hoitamisessa, puutarhatöissä, lasten vahtimisessa sekä muissa sekalaisissa tehtävissä.

Työtehtävät vaihtelevat vuodenajan ja yritysten tarpeiden mukaan. Hakijan toiveet työtehtäviä koskien pyritään kuitenkin aina huomioimaan.

Työtä tehdään noin 36 tuntia viikossa. Korvaukseksi työstä osallistuja saa perhemajoituksen, ateriat perheessä sekä taskurahaa noin 50 euroa viikossa.


kuka voi hakea?


Hakeaksesi ohjelmaan sinun tulee täyttää seuraavat vaatimukset:
 • Olet 18–30-vuotias EU-kansalainen.
 • Pystyt kommunikoimaan saksaksi, ja saksan kielen taitosi on vähintään yleiseurooppalaista A2-tasoa. Arvioi kielitaitosi (.doc)

Ohjelma sopii erityisesti maalaiselämästä pitäville nuorille, jotka haluavat tutustua saksalaiseen elämänmenoon perheessä asuen.


milloin?


Työharjoittelupaikkoja on tarjolla ympäri vuoden. Eniten paikkoja on tarjolla pääasiallisen matkailukauden aikana huhti–lokakuussa, mutta ohjelmaan voi hakea myös talviaikaan.

Oleskelu kestää vähintään kaksi kuukautta ja enintään 12 kuukautta. Tämän aikarajan puitteissa osallistuja voi määritellä vaihdon keston itse.

Ohjelmaan tulee hakea 2–4 kuukautta ennen toivottua aloituspäivää.


mitä maksaa?


Allianssin ohjelmamaksu 370 euroa maksetaan ohjelmaan hakemisen yhteydessä. Hintaan sisältyy:

 • ohjelmaan sijoittaminen
 • henkilökohtainen palvelu koko hakuprosessin ja ohjelmaan osallistumisen ajan
 • etuja ja alennuksia
 • ohjelmakohtainen opas
 • lähtijävalmennus (touko- tai elokuussa)
 • kattava ohjelma- ja maakohtainen infopaketti
 • oikeus käyttää nuorisovaihdon osallistujasivuja
 • osallistumistodistus
Jos hakija peruu itse lähtönsä, ohjelmamaksua ei palauteta. Jos emme pysty sijoittamaan hakijaa, palautamme ohjelmamaksun vähennettynä 30 euron toimistokuluilla.

Yhteystoimiston sijoitusmaksu 170 euroa maksetaan, kun työharjoittelupaikka on löytynyt. Hintaan sisältyy:

 • työharjoittelupaikan järjestäminen
 • majoitus ja ateriat
 • paikallisen yhteystoimiston tuki ja apu koko ohjelman keston ajan

Lennot ja vakuutuksen lähtijä järjestää ja maksaa itse.

Koska osallistuja saa vastineeksi työstään taskurahan lisäksi ateriat ja majoituksen, hänellä ei ohjelmaan lähtiessä tarvitse olla suuria summia rahaa säästössä.


miten haetaan?


1. Täytä Allianssin nuorisovaihdon sähköinen hakulomake ja maksa ohjelmamaksu verkkomaksuna. Laita hakulomakkeeseen sähköpostiosoite, jota luet säännöllisesti.

2. Saat tunnukset Allianssin nuorisovaihdon osallistujasivuille, josta löytyvät tarkemmat ohjeet hakemiseen ja tarvittavien liitteiden toimittamiseen.Osallistujasivuilla on paljon hyödyllistä tietoa ulkomailla työskentelystä.

3. Toimita osallistujasivujen ohjeiden mukaisesti Allianssin nuorisovaihtoon tarvittavat liitteet:

 • sähköiset Work Experience Germany Attachment -lomake, motivaatiokirje ja medical form-lomake 
 • CV eli ansioluettelo
 • yksi hymyilevä passikuva
 • kopio passista tai valokuvallisesta henkilötodistuksesta.

4. Tarkistamme hakemuksen Allianssissa. Kun olemme saaneet kaikki tarvittavat liitteet, lähetämme hakemuksen kohdemaahan.Pääset tutustumaan osallistujasivujen lähtijäinfoon.

5. Ilmoitamme sinulle sähköpostitse tai puhelimitse, kun saamme kohdemaasta vahvistuksen sijoittumisesta. Sinun tulee maksaa sijoittumismaksu ja järjestää matkat kohdemaahan. 

Hakulomakkeeseen

Ohjelman ehdot:

 • Allianssin ohjelmamaksu on 370 euroa, joka maksetaan hakiessa.
 • Mikäli hakija peruu itse lähtönsä tai ei toimita hakuprosessissa tarvittavia liitteitä, maksua ei palauteta.
 • Mikäli Allianssi ei pysty sijoittamaan hakijaa kuukauden sisällä toivotusta aloitusajasta, palautetaan maksettu maksu vähennettynä 30 euron toimistokuluilla.
 • Hakija maksaa itse matkansa kohdemaan ja kotimaan välillä sekä vastaa mahdollisista työpaikan vaihtoon liittyvistä kustannuksista.
 • Vastuunrajoitusehto: Allianssin vahingonkorvausvastuu hakijaa kohtaan rajoittuu maksetun 370 euron maksun määrään.

miksi osallistua?


Work Experience Germany -ohjelmassa osallistujat pääsevät tutustumaan saksalaiseen elämänmenoon työharjoittelupaikassa työskennellen ja perheessä asuen. Ohjelmaan osallistuminen on erinomainen mahdollisuus parantaa saksaa käytännössä ja saada arvokasta työkokemusta. 

Ohjelma soveltuu mainiosti niin kesän mittaisesta kuin pidemmästä työharjoittelusta kiinnostuneille, sillä ohjelmaan voi hakea kahdesta kuukaudesta vuoden mittaiseksi jaksoksi.

"Myönteisintä oli itse Saksa: ihmiset ovat avoimia, ystävällisiä ja positiivisia, ruoka ja vaatteet ovat edullisia, sekä kylät ja kaupungit ovat hyvin kauniita. Kieltä kannattaa puhua rohkeasti ja etsiä itselleen paikallisia ystäviä - niin se käytännön kielitaito kasvaa. Myös kaikenlaisiin sosiaalisiin tapahtumiin kannattaa ottaa osaa."
ohjelma lyhyesti


Ikäraja: 18–30 v

Oleskeluaika: 2–12 kk

Aloitus: ympäri vuoden

Hakuaika: 2–4 kk ennen toivottua aloituspäivää

Maksut: Allianssin ohjelmamaksu 370 e + yhteystoimiston sijoitusmaksu 170 e

Taskuraha: noin 200 e/kk


AJANKOHTAISTA


Work Experience Germany-ohjelmaan voi jälleen hakea normaalisti! Ohjelma sopii erinomaisesti esimerkiksi kesän viettämiseen ulkomailla.

Ohjelmaan tulee hakea 2-4 kuukautta ennen toivottua aloituspäivää.


kokemuksia